11.1.13

ΙΤΑΛΙΑ. ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ

ΙΤΑΛΙΑ
Ο Μόντι παρουσίασε τα «ονόματα» του συνδυασμού του
imerisia.gr, 11/1/2013
Τα σημαντικότερα «ονόματα» του κεντρώου συνδυασμού ο οποίος στηρίζει το πολιτικό μανιφέστο του Μόντι στην ιταλική συμπρωτεύουσα, θεωρούνται ο πρώην δήμαρχος της κεντροδεξιάς Γκαμπριέλε Αλμπερτίνι και ο ως πρόσφατα εκπρόσωπος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάριο Μάουρο.
«Σε τυχόν ερώτηση αν πρέπει να νιώθουν άβολα λόγω της πολιτικής τους επανατοποθέτησης η απάντηση είναι όχι. Διάλεξαν το περιεχόμενο και τις ιδέες, το μέλλον, εγκατέλειψαν τα άδεια σχήματα», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Στους υποψήφιους του Μάριο Μόντι συγκαταλέγεται ο καθηγητής του εργατικού δικαίου Πιέτρο Ικίνο, ο οποίος ως πρότινος ανήκε στην μεταρρυθμιστική πτέρυγα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).
Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο ψηφοδέλτιο για τη γερουσία που υποστηρίζει τον Ιταλό οικονομολόγο υπάρχουν αντιφάσεις: η «υπερκαθολική», πλέον, Πάολα Μπινέτι, που παλαιότερα ανήκε στην κεντροαριστερά, καλείται να συνυπάρξει με τον ιδρυτή του ειδησεογραφικού ιστότοπου «Gay.it» Αλέσιο Ντε Τζόρτζι.
Στο ετερόκλιτο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με σχολιαστές, ενωτικό στοιχείο χαρακτηρίζεται το οικονομικό πρόγραμμα του Μόντι, όχι οι θέσεις του περί κοινωνικών δικαιωμάτων.
Στις δημοσιότητες που κατέφερε να «στρατολογήσει» ο Μόντι συμπεριλαμβάνεται και αυτό της πρωταθλήτριας ξιφασκίας και ολυμπιονίκη Βαλεντίνα Βετσάλι.
«Με έπεισε η σοβαρότητα του πρωθυπουργού. Ασπάστηκα το πολιτικό του σχέδιο και θα προσπαθήσω να βοηθήσω στον χώρο του αθλητισμού, τον οποίο γνωρίζω καλά», είπε η Ιταλίδα αθλήτρια.
Η Βετσάλι στο παρελθόν δήλωνε θαυμάστρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στο ψηφοδέλτιο «Με τον Μόντι για την Ιταλία» υποψήφια είναι και η Ιταλίδα τραγουδίστρια και αθλήτρια Ανναλίζα Μινέτι, η οποία είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

"The outgoing prime minister's comments coincide with the withdrawal of a gay activist who was a candidate for Monti in the Senate.

Alessio De Giorgi withdrew his candidacy after what he called a "media smear campaign" by a right-wing newspaper, which had published a photo of him with a transvestite and reported that gay escorts were selling their services through an internet site he owns.

"I was put through the meat grinder," De Giorgi said on his campaign website."

http://uk.reuters.com/article/2013/01/17/uk-italy-gay-idUKBRE90G0OW20130117