10.1.13

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. "ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΑΪΔΑΣ

«Έχω παρασυρθεί από μικρός»
του Κώστα Νικολόπουλου (neoskosmos.com, 10/1/2013)
ΣΟΚ έχουν προκαλέσει στον Ελληνισμό της Αδελαΐδας οι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ότι κληρικός που στρατολόγησε πρόσφατα η κοινότητα έχει καθαιρεθεί από την Εκκλησία της Ελλάδας για κιναιδισμό (ομοφυλοφιλία).
Στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο «Νέος Κόσμος» αποκαλύπτουν, ότι ο ιερέας, πρώην ιερομόναχος, Αθ. Ρ., που «ψάρεψε» πρόσφατα η Κοινότητα, έχει ομολογήσει την ομοφυλοφιλία του, έχει καθαιρεθεί και έχει μεταταχθεί στις τάξεις των λαϊκών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του πρώην κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδας αποκαλύφθηκαν το 1989 όταν ξέχασε σε κατάστημα των Αθηνών τσάντα γεμάτη πορνογραφικό υλικό.
Σχετικό έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Αρ. Πρωτοκόλλου 3005/4/12-13 Δεκεμβρίου 1989) και θέμα «Ανεύρεση χαρτοφύλακα Ιερομονάχου Ρ. Αθ.» που έχει στην κατοχή του ο «Νέος Κόσμος», αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Στη μία θήκη της τσάντας υπήρχαν ένα πετραχήλι, ένας σταυρός και μερικά εκκλησιαστικά βιβλία και στην άλλη θήκη της αντίτυπο του περιοδικού “GAY” ομοφυλοφιλικών τάσεων, δύο φύλλα προερχόμενα από άγνωστο πορνογραφικό περιοδικό με έγχρωμες φωτογραφίες ανδρών σε άσεμνες στάσεις και πράξεις μεταξύ των και άλλα διάφορα αντικείμενα».
Εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με το έγγραφό της (Αρ. πρωτοκόλλου 5623/20 Δεκεμβρίου 2012) προς το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Νίκανδρο διαβιβάζει αντίγραφο της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου (Απόφασις 142/1990) δια της οποίας ο ιερομόναχος Αθ. Ρ. καθαιρείται «εκ του υψηλού υπουργήματος της Ιερωσύνης και της αποβολής αυτού εκ της Ιεράς Μονής Αντινίτσης {…} απογυμνούν αυτόν τέλεον παντός ιερατικού βαθμού και τίτλου, ως και του Μοναχικού Σχήματος, κατάγον αυτόν και καταφέρον εις την των λαϊκών τάξιν».
Κατά το συνοδικό έγγραφο στην απολογία του ο ιερομόναχος τότε Αθ. Ρ. παρουσία των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου «… ωμολόγησε, αβιάστως πλήρως και σαφώς «έχω παρασυρθεί από μικρός»».
Μέλη της κοινότητας, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους κάνουν λόγο «για εμπλοκή του οργανισμού σε νέα εκκλησιαστική περιπέτεια και νέο σκανδαλισμό των πιστών, μελών και μη της κοινότητας»
Ο «Νέο Κόσμος» αντιλαμβάνεται, ότι η έλευση του κ. Ρ. έχει προκαλέσει ένταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας με κάποια από τα μέλη της να επιμένουν, ότι «το παρελθόν του κ. Ρ. δεν τους απασχολεί».
Τέλος, ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, ότι το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κοινότητας και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας θα συζητηθεί στη σύναξη των μελών της Ομοσπονδίας, το Σάββατο στη Μελβούρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: