30.3.08

Η ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ FAQ

Θανάσης Λάλας: Αν είχες γιο και σου έλεγε «μαμά, θέλω να παντρευτώ έναν άντρα», τι θα έκανες;
Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Αυτή η ερώτηση έχει κοινωνιολογική διάσταση. Αν ο γιος μου με έπειθε ότι με αυτή την επιλογή του θα ήταν ευτυχισμένος, θα του έδινα ψυχολογική υποστήριξη και αγάπη. Θα προτιμούσα όμως να συνυπάρξει με τη σχέση του απλά, ουσιαστικά, με αξιοπρέπεια και σεβασμό και όχι να κάνει γάμο, ο οποίος προϋποθέτει την ανάγκη να δημιουργήσεις οικογένεια».

(Αναδημοσίευση από το FAQ , τ. 4)

56 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα έδινε αγαπη στον γιο της μόνο υπό προϋποθέσεις. Ποτέ δεν την συμπάθησα την παλιοκαριόλα.

Unknown είπε...

ας πληροφορηθεί η κ. Πρωτοψάλτη, η οποία φαίνεται αρκετά άσχετη με τη ζωή ομόφυλων ζευγαριών, ότι ασφαλώς και ομόφυλα ζευγάρια δημιουργούν οικογένεια, και ότι ο γάμος ΔΕΝ είναι προϋπόθεση στο ελληνικό δίκαιο για τη δημιουργία οικογένειας. Ο γάμος είναι μια αστική σύμβαση με την οποία δύο πρόσωπα κοινοποιούν στην πολιτεία την σχέση τους.

revqueer είπε...

Δε μπορώ παρά να νιώσω απογοητευμένος από μια τέτοια δήλωση.

George Tsitiridis είπε...

Θωμά εισαι σπίτι??
γιατι σε πέρνω και μιλάει....
Οχι μωρη δεν ειναι σπίτι γιατί τον πέρνει και αυτος....

τι ειπε η Αλκιστη??
Να μιλήσω ή να μην μιλήσω??
Αντε δεν θα μιλήσω. Γιατι να μιλήσω... όλοι ξέρετε.
Εγω πάλι έμαθα οτι θα τραγουδάει το χειμώνα με την Βίσση.
Η γυναίκα έπαθε μετάλλαξη ... μην την ψάχνετε.

γ αυτο λοιπον ελα ... στην μηχανη ανέβα.

Μιλάει και αυτή που μας έπειθε να πάρουμε στεγαστικο?
θέλω ενα σπίτι απο χαρά και απο πέτρα?
μια μέρα χαράς??

gay super hero είπε...

Και μετά μου λένε διάφοροι ότι είναι αντίθετοι με το outing των επωνύμων. Αναγνωρίζω στον καθένα το δικαίωμα να κάτσει στα αυγά του και να μην πολεμήσει για τίποτα. 'Όταν όμως φτάνει σε σημείο να σου την λέει κι από πάνω, αυτό εγώ το αποκαλώ πρόκληση.

Ανώνυμος είπε...

ghs, ο Ντελανοε στη συνέντευξη που μετέφρασες, λέει:

"Έχω αναλάβει τις προσωπικές μου ευθύνες και σκοπέυω να συνεχίσω έτσι. Γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι ο καθένας διαχειρίζεται την προσωπική του περίπτωση όπως νομίζει καλύτερα. Δεν υποτιμώ το άγχος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να ανοιχτεί στους γονείς του ή τους δικούς του ανθρώπους και ποτέ δεν θα πίεζα κάποιον που προτιμά να κρατήσει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι τόσο στην αριστερά όσο και στη δεξιά και κάποιοι μιλάνε ανοιχτά γι'αυτό, ενώ άλλοι όχι. Είναι δικαίωμά τους και δεν έχω κανένα μάθημα να τους δώσω. Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος παρά μόνο για μένα."

Θα μου πεις ότι, ναι συμφωνώ, αλλά κάποιοι ίσως προκαλούν με λόγια ή συμπεριφορές.

Μήπως όμως, θα ήταν καλύτερο για την γκέι κοινότητα αντί να κατηγορεί κάποιους επώνυμους κρυφούς ομοφυλόφιλους, να προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να τους πλησιάσει, να τους κάνει να νιώσουν πιο ασφαλείς; Και μετά ίσως έρθει και η αποκάλυψη, το κάμινγκ άουτ, πιο εύκολα. Ξέρεις, κανείς δεν είναι διατίθεται να πετάξει μια ολόκληρη καριέρα που έχτιζε μια ζωή για τα όποια δικαιώματα δικά του ή άλλων. Για να το κάνει πρέπει πρώτα να νιώσει ασφαλής, ότι υπάρχει από πίσω μια ισχυρή γκέι κοινότητα που αν του την "πέσουν" θα είναι εκεί και θα τον στηρίξει. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια τόσο ισχυρή γκέι κοινότητα όσο στην Γαλλία, που ο πράγματι θαρραλέος Ντελανοε ήξερε ότι ανακοινώνοντας την ομοφυλοφιλία του δεν θα κάνει ελεύθερη πτώση στο κενό; Η αντίστοιχα ο Βοβεραϊτ στο Βερολίνο; Ή πολλοί καλλιτέχνες σε μια σειρά χωρών; Τα λόγια και ο θυμός είναι εύκολα. Οι πράξεις βγαίνουν δύσκολα. Με λίγα λόγια, λέω, ότι χρειάζεται και από μέρους της γκέι κοινότητας να κάνει κάποια βήματα, να κάνει κάποια σχετική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση. Ίσως έτσι έρθουν πιο αβίαστα τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι ρε φίλε έλεος. Υπάρχουν 15χρόνα παιδιά ποιο υπεύθυνα από αυτούς τους απελέκητους έντεχνους πολιτικοποιημένους ξεφτίλες.
Το κοινό δεν δίνει δεκάρα τι κάνει αυτή και ο άλλος και εκείνος στο κρεβάτι του. Και πέτρες γνωρίζουν άλλωστε ποιοι και ποιες είναι.

xomeritis είπε...

Αυτή η ερώτηση έχει κοινωνιολογική διάσταση; Πέσαμε στα δύσκολα λοιπόν. Δηλαδή η ανάγκη συνύπαρξης με τη σχέση απλά και ουσιαστικά δεν είναι η ίδια με την ανάγκη να δημιουργήσεις οικογένεια;

Από Χαβάη ερχομαι και στην κορφή Αιγαίο.

gay super hero είπε...

"...θα προτιμούσα όμως να συνυπάρξει με τη σχέση του απλά, ουσιαστικά, με αξιοπρέπεια και σεβασμό και όχι να κάνει γάμο ο οποίος προϋποθέτει την ανάγκη να δημιουργήσεις οικογένεια»

'Οπως ο Ντελανοέ έτσι και εγώ αναγνωρίζω στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να σιωπήσει. Αυτό όμως δεν λέγεται σιωπή, λέγεται τρικλοποδιά. Υιοθετεί ακριβώς τα επιχειρήματα όλων εκείνων που λένε ότι οι σχέσεις μας δεν χρειάζονται καμία κατοχύρωση αφού "δεν μπορούμε να κάνουμε οικογένεια". Εκτός των άλλων, αυτό προσβάλλει και τους στρέιτ που παντρέυτηκαν χωρίς να κάνουν παιδιά. Και ειδικά η συγκεκριμένη δεν έχει κατέβει από τον πλανήτη Άρη για να κάνει την κινέζα. Ξέρει πολύ καλά τι παίζεται με το θέμα και εδώ και στο εξωτερικό.

Το να μην αποκαλύπτει κάποιος τις προτιμήσεις του είναι απόλυτο δικαίωμά του. Όταν όμως παει στο άλλο άκρο και υιοθετεί τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς τότε τίθεται ζήτημα υποκρισίας. Και η υποκρισία πρέπει και να καυτηριάζεται και να τιμωρείται δημόσια.

kastramel musnod είπε...

Έχεις μετριασμό σχολίων και αυτό σημαίνει ότι υιοθετείς τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την κυρία Πρωτοψάλτη. Θα ήταν καλύτερα να τις αποσύρεις γιατί έχεις προσωπική ευθύνη. Η ιστόσφαιρα είναι πολύ μικρή.

Anilikos είπε...

Οποιοσδήποτε έκανε αυτή τη δήλωση θα με λυπούσε.
Από τη στιγμή που την έκανε η Πρωτοψάλτη, απογοητεύτηκα από αυτήν.. μέχρι πριν 4 λεπτά, την εκτιμούσα..

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρέπεται λέω εγώ... Αλλά καλύτερα. Να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Ποιοι είναι έστω και σιωπηλά υπέρ της στοιχειώδους αξιοπρέπειας και ποιοι βουτηγμένοι στην υποκρισία.

Και κάτι τελευταίο.

Το σχόλιο της κ. Πρωτοψάλτη θα το διάβαζα με εντελώς διαφορετική ματιά αν το έκανε κάποιος άλλος -------- καλλιτέχνης. Από την συγκεκριμένη όμως είναι ασυγχώρητο.

erva_cidreira είπε...

Έχω την εντύπωση ότι ένα θέμα είναι οι προσδοκίες μας από κάποια συγκεκριμένα δημόσια πρόσωπα και η απογοήτευση που νιώθουμε όταν αυτά αποδεικνύονται ανεπαρκή στο να τις εκπληρώσουν κι άλλο θέμα η διακριτική, μεροληπτική και τελικά προκατειλημμένη κρίση μας.
Κάποια από τα ανωτέρω σχόλια, προσωπικά, μου φαίνονται άδικα και, ίσως, κάπως μικρόψυχα.
Η δήλωση της Πρωτοψάλτη είναι ασυγκρότητη, ενοχική, αλλά όχι αρνητική. Όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας της (μπορεί να) έχει μια πιο "στενή", πιο "παλιά" αντίληψη για το τι είναι οικογένεια. Και επίσης έχει να υπερασπισθεί μια καριέρα, απέναντι σε ένα στην πλειονότητά του ομοφυλοφοβικό κι εκδικητικό ετεροφυλοφιλικό κοινό. Δυστυχώς η ελληνική γκέι κοινότητα, όπως επισήμανε ένας από τους ανώνυμους σχολιαστές παραπάνω, δεν έχει ακόμη τη δύναμη, ή κάποτε και τη βούληση, να αντιπαρατεθεί σ' αυτή τη βίαιη κοινωνική μισαλλοδοξία με επαγγελματικές κλπ συνέπειες. Μέχρι να την αποκτήσει, ας είμαστε πιο επιεικείς.

kastramel musnod,
επειδή ακριβώς η ιστόσφαιρα είναι μικρή φρόντισε να μην εξαπολύεις απειλές για να μην θεωρηθείς εσύ υπεύθυνος για ό,τι μου συμβεί.

κώστας,
υπήρξε μια μικρή λογοκρισία του σχολίου σου, αντιλαμβάνεσαι το γιατί.
Αν δεν εγκρίνεις τη δημοσίευση του έτσι, να το αφαιρέσω.

gay super hero είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο "επιχείρημα" της Πρωτοψάλτη και στο επιχείρημα του Χατζηγάκη ως προς το να μην επεκταθεί το συμβόλαιο συμβίωσης στα ζευγάρια ίδιου φύλου. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Στις απαράδεκτες δηλώσεις ενός βουλευτή του Συνασπισμού αντιδράσαμε και δεν τις αφήσαμε να περάσουν έτσι. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να αντιληφθούν ότι τέτοιες δηλώσεις μπορεί να έχουν κόστος στην πολύτιμη καριέρα τους. Δυστυχώς αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που υπολογίζουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετώ οποιοδήποτε υβριστικό σχόλιο, ή οποιασδπήποτε μορφής απειλή ή εκβιασμό έναντι του οποιουδήποτε. 'Οταν όμως κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο και κάνει δηλώσεις δημοσίως, η δημόσια κριτική είναι όχι μόνο θεμιτή αλλά απαραίτητη.

Κώστας είπε...

"Όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας της (μπορεί να) έχει μια πιο "στενή", πιο "παλιά" αντίληψη για το τι είναι οικογένεια."

Αυτό το σκέφτηκα κι εγώ και ενδεχομένως να είναι ελαφρυντικό, αλλά από την άλλη οι γονείς μου είναι στα 50 τους, γνωρίζουν για μένα, και μετά από ένα χρόνο προσαρμογής έχουν πιο προοδευτικές απόψεις απ' αυτήν που υποτίθεται ότι κινείται σε ένα χώρο (επαγγελματικό) στον οποίο θες δε θες είσαι εξοικειωμένος με το γκέι στοιχείο.

"Και επίσης έχει να υπερασπισθεί μια καριέρα, απέναντι σε ένα στην πλειονότητά του ομοφυλοφοβικό κι εκδικητικό ετεροφυλοφιλικό κοινό."

Εδώ διαφωνώ, προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να μη γνωρίζει για τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες, οπότε νομίζω ότι τελικά απλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Άλλωστε κανείς δε ζήτησε κάτι τέτοιο, απλά να μην κάνει δηλώσεις τόσο συντηρητικές.

erva_cidreira είπε...

Ωστόσο δηλώσεις χειρότερες από της Πρωτοψάλτη, συντηρητικότερες ή και εντελώς απαράδεκτες έχουν κάνει τον τελευταίο χρόνο πρωτοκλασάτοι, υπεράνω υποψίας ακτιβιστές σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας ή σε gay sites, π.χ στο gayworld.gr, και δεν είδα να διαμαρτυρηθεί κανείς.
Και θα συμφωνήσω ότι οι δημόσιες δηλώσεις είναι λογικό να κρίνονται επίσης δημοσίως, αλλά με "δυο μέτρα και δυο σταθμά" και με μικρόψυχη διάθεση έχω τη βεβαιότητα ότι δεν θα καταφέρουμε να πάμε πολύ μπροστά. Τουλάχιστον όχι όσο γρήγορα θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οκ οκ το κατάλαβα ήταν μικρόψυχο το σχόλιο μου. Μια μεγααααλη συγνώμη στο λατρεμένο απέναντι πεζοδρόμιο.
Η κοινότητα μπορεί συνεχίσει τις διεκδικήσεις της.

gay super hero είπε...

Δεν γνωρίζω σε ποιες δηλώσεις αναφέρεσαι ακριβώς. Αν τις δημοσιεύσεις, μπορούμε να το συζητήσουμε.

kastramel musnod είπε...

Η κυρία Πρωτοψάλτη δεν έκανε δηλώσεις. Έδωσε απάντηση σε αυτό που ρωτήθηκε. Γιατί χαρακτηρίζεις ενοχική την απάντηση της; Aπέναντι σε τί είναι ενοχική και πού στηρίζεσαι και διατυπώνεις ψόγο για ενοχικότητα; Τί ακριβώς εννοείς, έχεις υπόψη κάτι συγκεκριμένο που δίνει αυτό το δικαίωμα;

Επιπλέον θα σε παρακαλέσω να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες ότι εξαπολύω απειλές. Παρερμηνεία δε χωράει σε αυτό που έγραψα. Εννοώ ότι η ιστόσφαιρα είναι πολύ μικρή και διαδίδονται αμέσως οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Αν αύριο όλη η ιστόσφαιρα γράφει ότι η κυρία Πρωτοψάλτη είναι παλιο@@@@ την ευθύνη την έχει το ιστολόγιο που διαδίδει ανώνυμα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

έρβα είσαι πολύ φάουλ. Θα γίνεις σαν το press.gr που πάνε όλοι οι ανώνυμοι και βρίζουνε.

George Tsitiridis είπε...

erva το gayworld έχει μέσα σε όλα και φόρουμ και ειναι και ειδισιογραφικό και έχει συνεντεύξεις..
επειδή δεν θυμάμαι καμιά δήλωση ακτιβιστή στο gay world αλλά και σε κανένα έντυπο (άλλωσε πόσα ειναι ? το antivirus, city uncovered )
θα μπορούσες να μας πεις ενα παράδειγμα για να το σχολιάσουμε?
Στην περίπτωση της Πρωτοψάλτη έσυ έφερες το θέμα στην επιφάνεια και καλά έκανες.
Θα ήταν καλό να δούμε και δηλώσεις άλλων για να της σχολιάζαμε.

erva_cidreira είπε...

kastramel musnod,
την χαρακτηρίζω ενοχική επειδή προσπαθεί να συμβιβάσει μια σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα με παλιές, ξεπερασμένες αντιλήψεις περί οικογένειας, που χαϊδεύουν το ετεροφυλοφιλικό κοινό της,ενδεχομένως για λόγους επαγγελματικής της προστασίας. Και πιθανότατα το κάνει συνειδητά και μάλλον δεν είναι ευτυχής γι' αυτό. Αλλιώς δεν βγαίνει νόημα από τη δήλωσή της.
Το "παλιοκαργιόλα" του πρώτου ανώνυμου σχολιαστή είναι μια συναισθηματική αντίδραση σε μια δήλωση που θεωρεί προσβλητική και κάπως "απάνθρωπη". Σε καμία περίπτωση, κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν θα το χαρακτήριζε αναφορά στην προσωπικότητα της τραγουδίστριας.
Αν κάποιοι στην ιστόσφαιρα το κάνουν, η πράξη τους αυτή χαρακτηρίζει τους ιδίους.

pisoglendis,
να 'σαι σίγουρος ότι, αν ήθελα, πολλές δηλώσεις θα μπορούσα ήδη να έχω αναφέρει. Προτιμώ όμως να ασχολούμαι όσο το δυνατόν λιγότερο με τις θλιβερές πλευρές του ελληνικού "ακτιβισμού".
Ελπίζω κάποιοι να το εκτιμήσουν.
Εκείνο που θα ήθελα ωστόσο να δώσω σαν συμβουλή είναι ότι "καλό θα ήταν να μην πετροβολάει κανείς τα τζάμια του απέναντι όταν στο σπίτι του έχει ο ίδιος τζαμαρία".

George Tsitiridis είπε...

οκ αλλά τότε πάνω σε ποιό παράδειγμα θα μιλήσουμε?
τι έχει λεχθεί απο ακτιβιστή??
και τι ειναι ακτιβισμός και ακτιβιστής?? Μεγάλη κουβέντα επίσης
δηλάδη ποιος ειναι καταρχην ακτιβιστης και τι εχει πει..
γιατι σε ενα εντυπο η σε μια σελιάδα ο καθενας γράφει οτι θελει

erva_cidreira είπε...

Αναγνωρίζω ότι σ' αυτό έχεις δίκιο.
Το "ακτιβιστής" είναι μεγάλη κουβέντα, που στην Ελλάδα χρησιμοποιείται συχνά καταχρηστικά για απλά μέλη κάποιων ομάδων, οργανώσεων ή συνηθέστερα γιατί στη χώρα μας "είσαι, ό,τι εσύ ο ίδιος δηλώσεις".

Ωστόσο, θα προτιμούσα να μην ξύσουμε "παλιές πληγές". Ευχαρίστως όμως να επισημάνω στο μέλλον ό,τι νεώτερο μου κινήσει την προσοχή και καλοπροαίρετα να το σχολιάσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, ας έχουμε κατά νουν ότι δεν είμαστε "λαϊκό δικαστήριο" για να καταδικάζουμε δια βοής όσους δεν συμφωνούμε 100% μαζί τους, αλλά γκέι ιστολόγοι που κουβεντιάζουμε και προσπαθούμε επικοινωνώντας να στήσουμε μια διαδικτυακή λοατ κοινότητα.

g for george είπε...

Πραγματικά λυπάμαι. Διάβασα και σε άλλο μπλογκ για αυτές τις δηλώσεις της Α. Πρωτοψάλτη και απογοητεύτηκα.

Ο καθένας λοιπόν ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

erva_cidreira, αληθινή έκπληξη η επάνοδός σας! Καλώς ξαναορίσατε

...και αν δεν θέλετε να ξύσετε παλιές πληγές, "ξύστε" μια καινούργια. Δείτε το βίντεο και θαυμάστε:

Tι θα λέγατε για έναν εκπρόσωπο gay οργάνωσης που διακωμωδεί τον gay γάμο κάνοντάς τον νούμερο σε σατιρική εκπομπή όπου οι καλεσμένοι εύχονται "καλούς απογόνους" και πετιέται η νυφική ανθοδέσμη;

Απορώ, όμως, που σας φαίνονται απλώς και μόνον "ίσως κάπως μικρόψυχα κάποια από τα ανωτέρω σχόλια". Εμένα το "παλιοκαριόλα" μού φαίνεται εξαιρετικά υβριστικό και προσβλητικό της προσωπικότητας της πολύ καλής τραγουδίστριας, που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στον κάθε ανώνυμο να την χαρακτηρίζει έτσι.

Θα λέγατε το ίδιο αν κάποιος άλλος χαρακτήριζε ως "παλιοκαριόλα" την Πάολα που είπε επί λέξει στη lifo: μια λούγκρα δεν γίνεται να μεγαλώσει παιδιά;

Ή αν έλεγε "παλιοκαριόλη" τον Physiodifis που ερωτώμενος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων δήλωσε στα Νέα "Αυτό μας λείπει ως γκέι; Οι γελοιότητες των στρέιτ; Γιατί; Για να κληρονομήσουμε τον γκόμενό μας;"

Ή αν έλεγε "παλιοκαριόλη" τον συγγραφέα Γιάννη Παλαμιώτη που απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στον Πόθο χαρακτήριζε ως γελοιότητα κι αυτός το αίτημα του γάμου:
Να ζητάμε γάμους, υιοθεσίες και τέτοιες γελοιότητες; Όποιοι θέλουν να συζήσουν ας το κάνουν ...αστεφάνωτοι.

Αν, πάλι, έλεγε "παλιοκαριόλη" τον Άρη Δαβαράκη που προτείνει ότι δυο άνθρωποι που αγαπιούνται μπορούν να πάνε σ΄έναν συμβολαιογράφο και να ξεκαθαρίσουνε ποιές θέλουνε να είναι οι νομικές τους σχέσεις και τι θα συμβεί αν πρώτος πεθάνει ο ένας ή ο άλλος, άν χωρίσουν, πώς θα μοιραστεί ή περιουσία, τι θα γίνει αν αρωστήσουν και όλες τις λεπτομέρειες που οι ίδιοι θέλουνε να αποσαφηνίσουνε ενώπιον συμβολαιογράφου" και "Δυό άντρες που αγαπήθηκαν τόσο ώστε να θέλουν να ενώσουνε τη ζωή τους και τυπικα, είναι σοβαρά άτομα, δεν είναι “η νύφη κι ο γαμπρός", πάλι το ίδιο θα λέγατε; Και με την δικαιολογία της "συναισθηματικής αντίδρασης" θα γεμίζατε το μπλογκ σας με ύβρεις;

Νομίζω ότι σε κανέναν από τους παραπάνω δεν αξίζει αυτός ο χαρακτηρισμός. Δικαιούνται να πούν την άποψή τους, ανεξαρτήτως του αν αυτό δείχνει ότι το αίτημα του γάμου, στην πραγματικότητα δεν είναι αίτημα του συνόλου της gay κοινότητας. Πολύ περισσότερο που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν χαρακτήρισε ως "γελοιότητα" το αίτημα, όπως έκαναν οι παραπάνω, και απάντησε σε ό,τι την αφορούσε προσωπικώς.

Όσο για τις ύβρεις των ανωνύμων, νομίζω ότι στην σοβαρότητα του μπλογκ σας, ταιριάζει να ακολουθήσετε τη τακτική του e-
lawyer και του Θωμά Ξωμερίτη που διαγράφουν από το μπλογκ τους, ύβρεις που αφορούν σε τρίτους (ακόμα και αν υπογράφονται από κάποιον μπλόγκερ) όπως διαγράφουν και σχόλια που κάνουν outing, σαν αυτά που γράφουν κατά καιρούς διάφοροι σχολιαστές σας.

Γιατί νιώθετε την ανάγκη να καλύπτετε την χυδαιότητά τους;

erva_cidreira είπε...

κ.σ-μ,
εννοείτε να δημοσιεύω σχόλια με αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων τρίτων, να τα διαβάζει ο καθένας για μέρες και μετά να τα σβήνω, επειδή τάχα μου δεν συμφωνώ με το outing και να βγάζω και τους σχετικούς δεκάρικους λόγους, όπως κάνετε εσείς σε ένα από τα ιστολόγιά σας;
Ή να σχολιάζω σε διάφορα hate blogs με χυδαία σχόλια πάνω και κάτω από τα δικά μου και να δηλώνω μετά ενοχλημένος, παρ' όλο που δεν λέω να ξεκολλήσω ούτε από εκεί, ούτε άλλωστε και από τα μπλογκ των υβριστών, όπως επίσης κάνετε εσείς;
Μην με αναγκάσετε να επαναλάβω τα περί τζαμαρίας.
Και, κυρίως, μην προσπαθήσετε να "κάψετε" τη συζήτηση με τον γνωστό εμπρηστικό σας τρόπο.
Δεν θα σας το επιτρέψω.
Αν βρίσκετε απαραίτητο να γίνει διάλογος με τον δικό σας εμπαθή τρόπο χρησιμοποιήστε κάποιο από τα ιστολόγια σας γι' αυτόν τον σκοπό.
Τέλος.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Aν "τάχα μου" δεν συμφωνείτε με το outing, το γνωρίζετε εσείς. Εγώ έχω δεχθεί ως ειλικρινείς τις δηλώσεις σας γι αυτό το θέμα.

Αλλά, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ενοχλείστε τόσο πολύ από την αλήθεια;

Σε τι διαφωνείτε από αυτά που σας έγραψα; Και γιατί βρίσκετε τον δικό μου τρόπο "εμπαθή" ενώ τον "τρόπο" του ανώνυμου υβριστή τον βρίσκετε "συναισθηματικό"; Eσείς δεν γράψατε μόλις λίγο πιο πάνω για δύο μέτρα και δύο σταθμά; Με άλλα μέτρα κρίνετε τον "ανώνυμο" και με άλλα εμένα;

Ό,τι σας έγραψα, δεν είναι φαντασιώσεις μου, ούτε αοριστολογίες. Ούτε καν απόψεις μου. Είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που είπαν σχετικώς με τον γάμο των ομοφυλοφίλων άλλα δημόσια πρόσωπα ή μπλόγκερς, και αποδεικνύονται με τα λινκς που σας δίνω. Δεν έχω προσθέσει ούτε ένα κόμμα.

Επομένως, αν βρίσκετε κάτι εμπρηστικό, αυτό είναι μέσα στις δηλώσεις που σας παραθέτω και όχι στα δικά μου σχόλια. Εσείς, άλλωστε, δεν γράψατε παραπάνω ότι "εντελώς απαράδεκτες δηλώσεις έχουν κάνει τον τελευταίο χρόνο πρωτοκλασάτοι, υπεράνω υποψίας ακτιβιστές...". Γιατί θυμώνετε μαζί μου; Eπειδή εγώ αποδεικνύω κιόλας όσα γράφω;

Eσείς μπορείτε να γίνετε συγκεκριμένος γι αυτά που μου καταλογίζετε; ή θα περιοριστείτε πάλι σε αοριστολογίες; Για την τζαμαρία να μην ξαναγράψετε, να μου την δείξετε αν ευσταθούν αυτά που λέτε. Ποια είναι τα hate blogs από τα οποία "δεν ξεκολλάω";

Kαι, εν τέλει, αν δεν μπορείτε να προλάβετε τις ύβρεις και το outing τότε ποιος ο λόγος του comment moderation;

Ανώνυμος είπε...

έρβα θα σου το ξαναπώ ότι είσαι φάουλ σε αυτό το θέμα. Η Πρωτοψάλτη και ο ΚΣΜ φταίει? Είναι ψέμα ότι μας είπε λούγκρες η Πάολα και δεν κάνει να υιοθετούμε παιδιά?

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ξευτίλα το βίντεο του tvtiglon. Ξευτιλίζουνε το gay γάμο για να γελάνε οι τηλεθεατές.

Ποιός είναι αυτός από τη gay οργάνωση?

erva_cidreira είπε...

gordongr,
απορώ γιατί επιλέγεις να διατυπώσεις τις απόψεις σου έτσι που να μου δημιουργήσεις δίλημμα μετριασμού του σχολίου σου.
Σχετικά με το gayworld.gr, αυτό που ξεκάθαρα είπα είναι ότι έχει φιλοξενήσει εξίσου συζητήσιμες δηλώσεις προβεβλημένων μέλων της λοατ κοινότητας, όπως άλλωστε και άλλα έντυπα, χωρίς όμως να υπάρξουν ανάλογες αντιδράσεις με αυτές που σε κάποιους προκαλούν τα όσα λέει η Πρωτοψάλτη στο FAQ.
Εσύ μου εξηγείς ότι θεωρείς πως τα δυο μέτρα και δυο σταθμά είναι λογικά επειδή τα εν λόγω άτομα "υπάγονται σε άλλη κατηγορία κριτικής".
Το σέβομαι ως άποψη σου, αλλά δεν το συμμερίζομαι.

George Tsitiridis είπε...

erva μου το έχω ξαναπεί και το λέω και πάλι .. ειναι καλό να βγαίνει κανεις στην τηλεόραση και εντάξει να δηλώνει και ακτιβιστής και μέλος οργάνωσης και οτι θέλει αλλά πιστέυω οτι χρειάζεται να κάνει κανείς και τις επιλογές του.
Δηλαδή αν με καλέσουν σε 10 κανάλια δεν πρέπει να ρωτήσω .. ποιός θα ειναι μαζί μου στο πάνελ?
για ποιό θέμα θα μιλήσουμε και τη εκπομπή ειναι αυτή?
δηλάδη σε όλες τις εκπομπές θα λέμε ναι? και ποιός θα πρέπει να μιλάει για ποιό πράγμα.
αν θέλετε να μιλήσουμε έχουμε χάσει γενικά την μπάλα όλοι μας.
Βγαίνει οποιος θέλει και δηλώνει οτι θέλει
δηλώνει εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ , ΛΟΑΤ ΕΟΚ κτλ κτλ και λέει οτι θέλει στα κανάλια.
αυτο με τις ανθοδέσμες και το Φωτη και τη Μαρία ήταν εκει ενας εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ ο Δημήτρης Τσαμπρούνης ο οποίος σε άλλες εκπομπές έχει μιλήσει ωραιότατα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μου άρεσε.
δεν ξέρω πως η ΟΛΚΕ χειρίζεται τα θέματα της αλλά οι εκπρόσωποι της δεν την τιμούν πάντα.
Σχετικά με τις δηλώσεις ο καθένας μας κρίνεται απο αυτα που λέει. Κάτι το οποίο έχει πει μπορει να ειναι και ατυχής στιγμή βέβαια.
Αλήθεια ο Λάλας ας πούμε γιατι το ρώτησε αυτο ειδικά στην Πρωτοψάλτη?
θα το ρωτούσε και αλλού?
μήπως επειδή κάτι ξέρει?
και μήπως την έπιασε και λιγο απροετοίμαστη την Αλκηστη και ειπέ απο μέσα της Ωπ!! τώρα τι λέω?
ο καθένας μας έχει πει και βλάκειες και λόγια που δεν ήθελε να πει ακριβώς έτσι.
Δεν την στραυρώνουμε κιόλας.
Οσο για το ποιος ειναι ακτιβιστης ειναι μεγάλο θέμα
για άλλους ειναι αυτός που ειναι μέλος μιας ομάδας
για άλλους ειναι ενας διανοούμενος
για άλλους όλοι εμεις που ζούμε φανερά την ομοφυλοφιλία μας
για μένα ακτιβισμός ειναι όλοι οι ομοφυλοφιλοι και ειδικά στις μέρες μας οι μετέχοντες και έχοντες φόρουμ και μπλογκ.
αν αυτή η σελίδα δεν ειναι ακτιβισμός και το να γράφει ο καθένας έστω και ανώνυμα δεν ειναι ακτιβισμός? για μένα ο ύψιστος ..και με τα μπλόγκ έχω βρει την χαρά μου...

erva_cidreira είπε...

pisoglendis,
Το σχόλιό σου με βρίσκει σύμφωνο.
Ο καθένας κάνει ό,τι τη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί, ή θέλει.
Δεν έχουμε λόγο να σταυρώσουμε κανέναν.
Μπορούμε όμως με εποικοδομητική κριτική να ενισχύσουμε κάθε δειλή απόπειρα ορατότητας ή συμπαράστασης.

Κώστας είπε...

Αγαπητέ Κ.σ-Μ., ενώ το ποστ σου έχει δομή και πολύ ισχυρά επιχειρήματα για να υποστηρίξεις τη γνώμη σου, αυτό που γράφεις στο τέλος, με εξόργισε:

"Όσο για τις ύβρεις των ανωνύμων, νομίζω ότι στην σοβαρότητα του μπλογκ σας, ταιριάζει να ακολουθήσετε τη τακτική του e-
lawyer και του Θωμά Ξωμερίτη που διαγράφουν από το μπλογκ τους, ύβρεις που αφορούν σε τρίτους (ακόμα και αν υπογράφονται από κάποιον μπλόγκερ) όπως διαγράφουν και σχόλια που κάνουν outing, σαν αυτά που γράφουν κατά καιρούς διάφοροι σχολιαστές σας."

ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Υγ: Εφόσον δε βρίζω κάποιο πρόσωπο αλλά εκφράζω άποψη με έντονο τρόπο, περιμένω να δημοσιευτεί χωρίς αλλαγές.

Κώστας είπε...

Για τον "γάμο" στο tv τιγκλόν έγραψα τη γνώμη μου σε ποστ που αναδημοσίευε το βίντεο. Έγραψα εκεί:

"Δε βοηθάνε αυτά βρε παιδιά"

Από την άλλη πρέπει να παραδεχτώ ότι το θέμα του τιβιτιγκλόν είναι πάνω απ' όλα θέμα γούστου και αισθητικής.

Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί τι θεωρείται κοινώς αποδεκτό ως σοβαρή διεκδίκηση και τι κιτς διεκδίκηση.

kastramel musnod είπε...

Η κυρία Πρωτοψάλτη δεν έχει λόγους να χαϊδεύει αυτιά γιατί δε χωρίζει το κοινό της σε ομοφυλόφιλο και ετεροφυλόφιλο. Απευθύνεται στους μουσικόφιλους και δεν έχει στηρίξει την καριέρα της στο σεξουαλικό προσανατολισμό του κοινού.

Μιλάμε την ίδια γλώσσα και ξέρεις τί προϋποθέτει η ενοχικότητα που επικαλείσαι για την κυρία Πρωτοψάλτη. Την προϋπόθεση για να της αποδίδεις ψόγο για ενοχικότητα πού τη στηρίζεις; Αυτή ήταν η ερώτηση. Έχεις υπόψη κάποιες δηλώσεις της;

Ανώνυμος είπε...

Erva μου, δὲν μὲ πειράζει ποὺ μετρίασες τὸ σχόλιό μου, ἂν καὶ δὲν καταλαβαίνω γιατί, δεδομένου ὅτι διὰ τῶν ἀπαντήσεών σου οὐσιαστικὰ τὸ ξανάγραψες. Χαίρομαι γιὰ τὶς ἀπαντήσεις καὶ σ' εὐχαριστῶ. Ἀπέδειξες μόνος σου ὅτι δὲν τίθεται θέμα μὲ τὸ gayworld.

erva_cidreira είπε...

κώστα,
φοβάμαι ότι η "απεριόριστη ελευθερία λόγου παντού για όλους" "χωρίς πολιτική ορθότητα" μόνον τις φοβικές πλειοψηφίες μπορεί να ωφελήσει. Ξανασκέψου το!

gordongr,
θέμα με το gayworldgr θα μπορούσε ίσως να τεθεί στο βαθμό που προβάλλει άκριτα την κάθε γνώμη, και μάλιστα φροντίζοντας εκ των προτέρων να φιλοτεχνήσει "το ηρωικό πορτρέτο" του συνεντευξιαζόμενου.
Ή όταν δείχνει μέσω των ερωτήσεων να συμμερίζεται ή να προκαλεί τις απόψεις αυτές.
Αλλά προφανώς αυτό είναι άλλου ποστ κουβέντα.

kastramel musnod,
επειδή, ακριβώς, μιλάμε την ίδια γλώσσα θα έπρεπε να αντιλαμβάνεσαι ότι η ενοχικότητα προσδιορίζει τις σχέσεις δανειστή οφειλέτη, π.χ. του καλλιτέχνη και του κοινού του, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεξικά. Και με αυτή την έννοια την χρησιμοποίησα.
Όσο για τη βεβαιότητά σου ότι οι τραγουδιστές δεν ξεχωρίζουν το κοινό τους με βάση διάφορα κριτήρια, μεταξύ των οποίων και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, φαντάζομαι να μην είσαι τόσο αφελής που να την προσκομίζεις στη συζήτηση σαν σοβαρό επιχείρημα.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα,

το σχόλιο που εσύ βρίσκεις πως "έχει δομή και πολύ ισχυρά επιχειρήματα", ο erva_cidreira το βρίσκει εμπρηστικό - αυτό είναι θέμα οπτικής ή καλύτερα αντοχής στα επιχειρήματα.

Η πολιτική ορθότητα, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει αναγκαστικά υβρεολόγιο τύπου "παλιοκαριόλα". Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που σημείωσα ήταν η αντιφατικότητα από τη μια το ΑΠ.ΠΕΖ. να έχει comment moderation και από την άλλη να εγκρίνει και να περνάει υβριστικά προς τρίτους σχόλια, ενώ, αντίθετα, να μην περνάει δικά μου σχέτικά σχόλια που ΔΕΝ περιλαμβάνουν προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Αν δεν δημοσιεύσει και αυτή την απάντησή μου προς εσένα, θα την γράψω στο δικό σου μπλογκ για να μην νομίσεις ότι αδιαφόρησα ή σνομπάρισα το σχόλιό σου που με αφορούσε.

erva_cidreira είπε...

κ.σ-μ,
ακόμη και μετά τη δημοσίευση του τελευταίου(;) σχολίου σας κανείς δεν σας εμποδίζει να γράψετε και σε άλλα 10 ιστολόγια με link στο ΑΠ καταγγέλλοντας τη λογοκρισία σε βάρος σας. Το συνηθίζετε.
Όπως συνηθίζετε και το να αυτοαναιρείσθε.

Κώστας είπε...

Αγαπητέ K.σ-Μ.,

πριν λίγες μέρες είχε μεσημεριανή εκπομπή με θέμα "το παιδί μου μου λέει ότι είναι γκέι, τι πρέπει να κάνω". Καλεσμένος ήταν ο κύριος Βαλλιανάτος.

Κάποια στιγμή ακούστηκαν υποτιμητικά σχόλια για τους γκέι που "τους φαίνεται" και τα σχόλια αυτά φαίνονταν να διαχωρίζουν τους σοβαρούς γκέι από τους άλλους.

Όταν ο Βαλλιανάτος πήρε το λόγο είπε "Θέλω να υπερασπιστώ την κραγμένη αδερφή, τον κάθε πούστη...κτλ" (δε θυμάμαι ακριβώς το σχόλιο).

Η παρουσιάστρια "σοκαρίστηκε" και έλεγε ότι δεν μπορούν να ακούγονται τέτοιες λέξεις γιατί τις ακούει ο κόσμος κι ενδεχομένως μικρά παιδιά.

Αυτή τη λέξη την ακούω τουλάχιστον 5 φορές κάθε μέρα όταν είμαι στο δρόμο, στο λεωφορείο, στη σχολή και αλλού. Αν πας έξω από ένα δημοτικό θα την ακούσεις σίγουρα να λέγεται και από τα παιδιά. Ωστόσο η παρουσιάστρια ανησύχησε μήπως την ακούσουν μικρά παιδιά.

Αυτού του είδους η πολιτική ορθότητα με βρίσκει αντίθετο και τη θεωρώ τον ορισμό της υποκρισίας.

Αντίστοιχα:

Όταν για τον Χ καλλιτέχνη ή ηθοποιό ή δημόσιο πρόσωπο γενικότερα, λέει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας ότι είναι γκέι, θεωρώ απίστευτα υποκριτικό να σκίζουμε τα ρούχα μας από ενόχληση όταν γράφεται κάτι αντίστοιχο σε ένα μπλογκ, πόσο μάλιστα όταν απλά υπονοείται.

Ο erva_cidreira με συνέπεια δεν επιτρέπει outing δημοσίων προσώπων σε αυτό το μπλογκ και αν και διαφωνώ το σέβομαι (μου έχει απορριφθεί σχόλιο στο παρελθόν).

Όταν όμως μπαίνει κάποιος και ζητάει ακόμα περισσότερους περιορισμούς, οι οποίοι τελικά, αν εφαρμοστούν, οδηγούν στην ουσιαστική φίμωση της συζήτησης, θα σταθώ απέναντι του με όλες μου τις δυνάμεις.

kastramel musnod είπε...

Καλά κάνεις να φαντάζεσαι ότι δεν είμαι αφελής γιατί σου μίλησα μόνο για την κυρία Πρωτοψάλτη. Δεν αναφέρθηκα σε άλλο τραγουδιστή. Φαντάζομαι ότι και οι υπόλοιποι που διαβάσανε αυτό που έγραψα δεν είναι τόσο αφελείς για να θεωρούνε σοβαρό επιχείρημα να βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Το θέμα σου είναι η κυρία Πρωτοψάλτη. Έχεις να πεις κάτι που αποδεικνύει ότι η κυρία Πρωτοψάλτη ξεχωρίζει το κοινό της σύμφωνα με το σεξουαλικό του προσανατολισμό;

kastramel musnod είπε...

@Κώστα

Η πολιτική ορθότητα όπως σου είπε και ο Κ.σ.Μ δεν περιλαμβάνει υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Αν ο Βαλλιανάτος προτιμάει να τον λένε π@@@@ εμένα με προσβάλει αυτή η προσφώνηση. Η λέξη π@@@@ έχει ενοχοποιηθεί γιατί τη χρησιμοποιούν μειωτικά και οι ετεροφυλόφιλοι και οι ομοφυλόφιλοι. Η λέξη παλιο@@@@ που έγραψε ο ανώνυμος είναι προσβλητική της προσωπικότητας του ανθρώπου που την απευθύνεις. Ποσώς ενδιαφέρει την κυρία Πρωτοψάλτη αν δεν τη συμπαθεί ένας ανώνυμος. Όμως αν ο ανώνυμος είχε υπογράψει το παλιο@@@@ θα ενδιέφερε πολύ το δικαστήριο.

erva_cidreira είπε...

kastramel musnod,
γράφεις: Έχεις να πεις κάτι που αποδεικνύει ότι η κυρία Πρωτοψάλτη ξεχωρίζει το κοινό της σύμφωνα με το σεξουαλικό του προσανατολισμό;

ρωτάω: Πόσα (τι ποσοστό) τραγούδια έχει πει η Πρωτοψάλτη με στίχους που δεν δηλώνουν ετερότητα φύλου, αφήνοντας κατά μέρος εκείνα που ίσως είναι "διφορούμενα" ή "απροσδιόριστα" ως προς το φύλο του προσώπου προς το οποίο απευθύνονται;

erva_cidreira είπε...

Τμήμα του τελευταίου(;)σχολίου του/της κ.σ-μ:

Κώστα,

Ο Βαλλιανάτος μπορεί να μιλάει ως Βαλλιανάτος και να λέει ό,τι θέλει. Όταν
όμως μιλάει ως εκπρόσωπος των ομοφυλοφίλων οφείλει να σέβεται πρώτα τους
ομοφυλόφιλους. Αλλά δεν το κάνει.

Σε χαιρετώ και προς το παρόν τρέχω να προλάβω μία εκδήλωση-συζήτηση, σε
κομματικό επίπεδο, που αφορά στα πρότυπα και τους ρόλους των δυο φύλων με
τις σημερινές συνθήκες ζωής, σ’ αυτά που προβάλλουν τα ΜΜΕ και τις αλλαγές
που θα φέρει το σύμφωνο συμβίωσης. Να είσαι βέβαιος ότι θα θέσω τις σωστές
ερωτήσεις και θα κάνω την τοποθέτηση που πρέπει, χωρίς να χρειαστεί να
αναφερθώ σε "αδελφές" ή "πούστηδες" όπως κάνει ο Βαλλιανάτος. Και χωρίς να
παίρνω επιχορήγηση γι αυτό και χωρίς να εμπλέκω τα αιτήματα των
ομοφυλοφίλων, που όντως καταπιέζονται στην Ελλάδα, με τα αιτήματα της
δήθεν "μακεδονικής μειονότητας".




Το υπόλοιπο σχόλιο αφορά προσωπική αντιπαράθεση με εμένα στην οποία δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω και διάφορα "ό,τι θυμάμαι, χαίρομαι" links.
Να διευκρινίσω επίσης ότι είναι η τελευταία φορά που δημοσιεύω σχόλιο με υπαινιγμούς άσχετους προς το θέμα ή αναπόδεικτους όπως οι παραπάνω.

Κώστας είπε...

Ο Βαλλιανάτος δεν έκανε τίποτα άλλο από μια τεχνική που κάνουν οι ΛΟΑΤ οργανώσεις σε όλο τον κόσμο για την "επαναφορά" των λέξεων. Σχετικά άρθρα υπάρχουν στο 10% (ή σας προσβάλλει κι αυτό; )

Προσωπικά δηλώνω γκέι, πούστης, αδελφή, πισογλέντης κι όπως αλλιώς λέγεται και έτσι δείχνω ότι δεν με αγγίζει κανένα μειωτικό / υβριστικό σχόλιο.

Αν εκφράζετε τις επίσημες θέσεις οργανώσεων που μάχονται για δικαιώματα, τότε αλοίμονο μας..

Σε λίγο θα καταδικάζετε και το κράξιμο μεταξύ μας, και την θηλυπρέπεια και οποιαδήποτε συμπεριφορά παρεκλίνει κατά τη γνώμη σας από το πολιτικώς ορθό (δεν είμαι θηλυπρεπής, αλλά είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής ρατσισμού και διακρίσεων).

@erva_cidreira, η ίδια η Πρωτοψάλτη είπε σε συνέντευξη της ότι στο σενάριο του γνωστού τραγουδιού ο Θωμάς δεν είναι ο άντρας της, αλλά γάτα ("Θωμά είσαι σπίτι;")...

kastramel musnod είπε...

Τι προτείνεις; Να επεμβαίνει η κυρία Πρωτοψάλτη στους στίχους που της δίνουν να τραγουδήσει; Με ενδιαφέρει πολύ η απάντηση. Η κυρία Πρωτοψάλτη έχει τραγουδήσει και Ελύτη. Προτείνεις να επεμβαίνει και στα ποιήματα; Να μεταποιεί και τους στιχουργούς και τους ποιητές; Δεν είναι α-νόητο αυτό που απάντησες;

Κώστας είπε...

Είσαι άσχετος. Το τραγούδι δε λέει τίποτα για γάτα. Η Πρωτοψάλτη το είπε σε συνέντευξη της ερμηνεύοντας το νόημα του τραγουδιού από μόνη της.

Τώρα, αν νομίζεις ότι ένας καλλιτέχνης όπως η Π. δεν έχει την άνεση να επιλέξει ποια τραγούδια θα πει ή και να παραγγείλει, τι να πω...

Και δεν βρήκες τίποτα να πεις για τα υπόλοιπα σημεία του σχολίου μου. Δεν ξανασχολούμαι.

erva_cidreira είπε...

kastramel musnod,
Αν σε βολεύει να το πιστεύεις, είναι πράγματι α-νόητο.
Επίσης φαντάζομαι ότι σε βολεύει να πιστεύεις ότι ένα πρώτο όνομα τραγουδάει ό,τι του δίνουν και δεν επιλέγει.
Ή τυχαία με κάποια τραγούδια "κλείνει το μάτι" και στο γκέι κοινό, μην μείνει κι αυτό παντελώς παραπονεμένο και το χάσει, π.χ. με το Φτηνό ξενοδοχείο, την Άρτεμη, το Θεός αν είσαι, τη Ροζ γραβάτα κλπ
Αλλά σε κώδικα πάντα, μην πάρουν χαμπάρι οι υπόλοιποι φοβικοί.

Λυπάμαι αλλά αυτή τη φορά δεν έχω ερώτηση να σου κάνω. Παρ' όλο που θα με ενδιέφερε η απάντησή σου.

erva_cidreira είπε...

κ.σ.-μ,
το μόνο χρήσιμο από το τελευταίο(;) σχόλιο σας που στείλατε πριν λίγα λεπτά και δεν πρόκειται να δημοσιεύσω είναι το coming out σας ως γυναίκα.
Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που προσκομίζετε περί "Βαλλιανάτου και επιχορηγήσεων" εξακολουθώ να τα θεωρώ άσχετα με το θέμα του παρόντος ποστ.
Αν κρίνετε ότι είναι "εθνικού ενδιαφέροντος" μπορείτε να τα αναρτήσετε σε ένα από τα πολλά σας ιστολόγια.
Α, ναι, και φροντίστε να μην έχετε τα σχόλια κλειστά, όπως συνηθίζετε να κάνετε.

kastramel musnod είπε...

Παρ' όλο που θα με ενδιέφερε και η δική σου απάντηση, σου έχω κάνει τρεις ερωτήσεις και δε μου έχεις απαντήσει σε καμία. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Προτείνεις να επεμβαίνει η κυρία Πρωτοψάλτη στο έργο των στιχουργών και των ποιητών; Aυτή ήταν η ερώτηση.

kastramel musnod είπε...

@ Κ.σ.Μ.

Γράψε λάθος που σε πέρασα για ομόφυλο. Δε γνωρίζω τους ιστολόγους και είναι εύκολες οι παρεξηγήσεις με τα φύλα. Συγνώμην.

kastramel musnod είπε...

@Κώστα

Yπάρχει και δεύτερη παρεξήγηση. Το σχόλιο που έγραψα δεν ήταν για σένα και δεν είμαι άσχετος. Tα τραγούδια και oι συνεντεύξεις της κυρίας Πρωτοψάλτη είναι κάτι που ξέρω πολύ καλά. Η επαναφορά των λέξεων είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο οι γνώμες είναι διχασμένες. Εγώ προσωπικά δηλώνομαι με το όνομα και το επίθετό μου.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο χιτ έγινε η Πρωτοψάλτη
54 comments!!!!!!!!!!!!

kastramel musnod είπε...

Έχει περάσει μία εβδομάδα και δεν έχεις απαντήσει ακόμη γιατί κατάλαβες ότι αυτό που είπες ήταν α-νόητο. Τώρα πρέπει να καταλάβεις ότι η λέξη π@@@@ είναι εξύβριση προσώπου μέσω διαδικτύου και διώκεται από το νόμο. Μη φοβάσαι γιατί η κυρία Πρωτοψάλτη είναι πραγματική κυρία και δεν ασχολείται με κουτσομπολίστικα ιστολόγια. Για το μέλλον να έχεις υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που παίρνουν νομικά μέτρα.

erva_cidreira είπε...

Είμαι σίγουρος ότι η Αλκ. Πρωτοψάλτη δεν είναι μόνο πραγματική κυρία, αλλά και πραγματικά έξυπνη για μην χρειάζεται να χρησιμοποιεί τρίτους για να την υπερασπίζονται. Ιδιαίτερα αν αυτοί οι τρίτοι έχουν εμφανή αδυναμία στην κατανόηση γραπτού κειμένου.