4.1.13

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ




“Ναρκωτικά, ρατσισμός και... στημένα”
newsit.gr, 3/1/2012
Η έρευνα του έγκυρου περιοδικού Four-Four-Two αποκαλύπτει το συμβαίνει πίσω από τις κάμερες και τα λαμπερά φώτα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Συγκλονίζουν τα... ευρήματα!
Στην έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του έγκυρου περιοδικού Four-Four-Two, πήραν μέρος 100 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και 11 μεγάλοι άσοι της Πρέμιερ Λιγκ.
Τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι συγκλονιστικά: Ρατσισμός, ομοφοβία, αναβολικά, ναρκωτικά, στημένα παιχνίδια.
Πιο συγκεκριμένα...
-το 26% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν υπάρξει μάρτυρες ρατσιστικών σχολίων κατά την διάρκεια του αγώνα.
-το 50% συμφώνησε πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και μεγάλα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ που κάνουν χρήση ναρκωτικών, όπως κοκαΐνη.
-το 14% παραδέχτηκε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν ακόμη στημένα παιχνίδια, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των αθλητών που αναφέρθηκαν στο ότι γίνεται χρήση αναβολικών.
-το 25% δήλωσε πως εάν ένας ποδοσφαιριστής είναι ομοφυλόφιλος, θα πρέπει να απομονώνεται.
Οι μαρτυρίες είναι ακόμη περισσότερο συγκλονιστικές... Καθημερινό φαινόμενο οι ρατσιστικές επιθέσεις
«Με έχουν βρίσει ρατσιστικά πολλές φορές κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν με ενοχλεί; Φυσικά και με ενοχλεί, απλώς λυπάμαι για την άγνοια του συναδέλφου μου», δήλωσε αμυντικός της League 2. Συνάδελφός του από την Πρέμιερ της Σκοτίας, υποστήριξε: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να αγωνίζομαι, ήξερα ποιοι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν ρατσιστική γλώσσα κόντρα σε αντιπάλους».
Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό από όσους ρωτήθηκαν, υποστήριξαν έστω και με… μισά λόγια, πως οι «γκέι δεν χωράνε στο ποδόσφαιρο».

“Ευρύτερα διαδεδομένη η χρήση ναρκωτικών ουσιών”
Άσος της Πρέμιερ Λιγκ μίλησε για το θέμα της χρήσης των ναρκωτικών, τονίζοντας: «Είναι διαδεδομένη. Αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία, αντικατοπτρίζεται στον αθλητισμό. Το πρόβλημα που υπάρχει, αυτό αποδεικνύει».
Άλλος παίκτης που αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο, τονίζει: «Εχω έρθει αντιμέτωπος με συγκεκριμένο αμυντικό που την μια σεζόν είναι ο γρηγορότερος που χω αντιμετωπίσει και την επόμενη σαν σκ…α. Σε κάνει να αναρωτιέσαι». Το 50% από τους ερωτηθέντες, παραδέχτηκαν πως τόσο οι συμπαίκτες τους όσο και παίκτες άλλων ομάδων, κάνουν χρήση ναρκωτικών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. «Είναι κοινό μυστικό ότι στις διακοπές οι πάντες κάνουν χρήση ναρκωτικών. Υπάρχει πολύ κοκαΐνη γιατί αφήνει τον οργανισμό σε εγρήγορση».

«Τα στημένα παιχνίδια συνεχίζονται»
«Φυσικά και υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστές που με καλούν και μου ζητάν να ποντάρω σε συγκεκριμένα παιχνίδια, κυρίως προς το τέλος της σεζόν. Δεν έχω ενδώσει αλλά γνωρίζει καλά τι συμβαίνει», υποστήριξε ποδοσφαιριστής της League Two.
Κι ένας άλλος υποστήριξε κάτι ανάλογο: «Έπαιζα σε μικρότερη ομάδα κι εκεί ο πρόεδρος ήταν… χωμένος παντού, όλα τα παιχνίδια κρίνονταν από τον ίδιο».

Τα… λιγότερο ανησυχητικά στοιχεία
-το 70% πιστεύει πως είναι γενικώς αποδεκτή η «βουτιά» για να κερδίσεις πέναλτι
-το 57% διαφωνεί στο ότι οι ποδοσφαιριστές κερδίζουν πολλά χρήματα
-το 25% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούν την φήμη τους για να εντυπωσιάζουν τις γυναίκες.
-το 54% δήλωσε πίστη σε συγκεκριμένες ομάδες
-το 25% υποστήριξε πως δεν πειράζει να χαθεί ένα παιχνίδι, εάν η ομάδα έχει παίξει καλά
-το 43% θεωρεί ότι αγωνίζεται μεγάλος αριθμός ξένων παικτών στην Αγγλία
Και το απίστευτα υψηλό ποσοστό του 78% πιστεύει πως η κατάθλιψη κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο. «Δείτε τις περιπτώσεις των Γκάρι Σπιντ και Σταν Κόλιμορ»…
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στο τεύχος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: