28.1.13

ΠΑΡΙΣΙ. ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΓΑΜΩΝ


Μαζική διαδήλωση στο Παρίσι υπέρ των ομοφυλοφιλικών γάμων
Δ.Κ. (athensvoice.gr, 28-1-2013)
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που τάσσονται υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων κατέκλυσαν την Κυριακή το Παρίσι. Περίπου 125.000 ήταν οι διαδηλωτές υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι συνέρρευσαν προκειμένου να υποστηρίξουν την προωθούμενη μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση Ολάντ που θα επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια τον γάμο και την υιοθεσία, όχι όμως και την τεχνητή γονιμοποίηση που ζητούν οι ομοφυλόφιλοι. Στην πορεία συμμετείχε και ο ομοφυλόφιλος δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράντ Ντελανοέ μαζί με άλλους πολιτικούς της αριστεράς.
Οι διαδηλωτές ύψωσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και κράτησαν πλακάτ με κυρίαρχο σύνθημα «τα ίσα δικαιώματα δεν είναι απειλή». Ήταν οι διπλάσιοι από αντίστοιχη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου, αλλά πολύ λιγότεροι από τις 340.000 που έδωσαν το «παρών» στην πρόσφατη ογκώδη συγκέντρωση στο Παρίσι ενάντια στο νομοσχέδιο.
Δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή καταδεικνύει πως το 63% των Γάλλων στηρίζει τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων -αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με το Δεκέμβριο.
Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου πρόκειται να αρχίσει την Τρίτη στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και η έγκρισή του είναι διασφαλισμένη λόγω της πλειοψηφίας των Σοσιαλιστών. Εφόσον δοθεί το «πράσινο φως», η Γαλλία θα είναι η 12η χώρα παγκοσμίως που νομιμοποιεί τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: