23.1.13

ΡΩΣΙΑ. ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑΤΙ... "Η ΜΟΣΧΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΔΟΜΑ"


Ρωσία: Άγριο ξύλο μεταξύ ομοφυλόφιλων και ακτιβιστών της εκκλησίας 
gr.euronews.com, 22-1-2013
Δύο ζευγάρια ομοφυλόφιλων φιλιούνται επιδεικτικά, μπροστά από τη Ρωσική Κάτω Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την απαγόρευση της γκέι προπαγάνδας.
Οι ομοφυλόφιλοι συγκεντρώθηκαν για να καταδείξουν την αντίθεση τους, στον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση και διασπορά πληροφόρησης που αφορά στην ομοφυλόφιλη κοινότητα, ενώ προβλέπει και πρόστιμο που αγγίζει τα 16.000 δολάρια.
H ακτιβίστρια δημοσιογράφος της Νόβαγια Γκαζέτα είπε: “Ο νόμος δεν διευκρινίζει τι είναι προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων, και οι λόγοι είναι γνωστοί. Οποιαδήποτε πληροφορία, που σχετίζεται με μη παραδοσιακούς οικογενειακούς δεσμούς στη συμβίωση δύο ανθρώπων λογίζεται ως προπαγάνδα.”
Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδα ορθόδοξων ακτιβιστών και οι λεκτικοί διαξιφισμοί γρόγορα μετατράπηκαν σε βιαιοπραγίες. Οι υπέρμαχοι του νόμου αφού έσκισαν τα πανό των διαδηλωτών ήρθαν στα χέρια μαζί τους ενώ ακολούθησαν άγριες σκηνές.
“Η Μόσχα δεν είναι τα Σόδομα. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε κανονικούς και υγιείς ανθρώπους, που θέλουν να δημιουργήσουν σταθερές οικογένειες και να μεγαλώσουν παιδιά, μέσα στο πνεύμα της Ορθοδοξίας και της σύμπνοιας” ανέφερε ο ορθόδοξος ακτιβιστής.
Η Ρωσία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1993. Ωστόσο, η αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας και κυρίως της εκκλησίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους εξακολουθεί να είναι έντονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: