15.1.13

ΓΑΛΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ";

Αποστάσεις επέλεξε να κρατήσει η ηγεσία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας 
από την  διαδήλωση κατά του γάμου ομοφυλόφιλων στο κέντρο του Παρισιού. 
Η πρόεδρος του κόμματος Μαρίν Λεπέν απέφευγε μέχρι και την τελευταία στιγμή να τοποθετηθεί, 
υπογραμμίζοντας ότι το θέμα είναι επουσιώδες μπροστά στα ζωτικά προβλήματα της 
γαλλικής κοινωνίας, αναφερόμενη χλευαστικά στο κόμμα του πρώην προέδρου Σαρκοζί, 
το UMP, το οποίο χαρακτήρισε «στα όρια της κατάρρευσης». [...]
Επαΐοντες της γαλλικής ακροδεξιάς εκτιμούν πως η πρόεδρος δεν έχει δεχθεί πιέσεις 
πάνω στο θέμα αυτό, με το κόμμα να καλωσορίζει τους ομοφυλοφίλους, εφόσον παραμένουν 
σιωπηλοί και αόρατοι. Πριν από ένα χρόνο, ο επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, 
Ζιλιέν Ροσεντί, έλεγε: «Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στα αρχηγεία του κόμματος στη Ναντέρ, 
όλοι το γνωρίζουν. Αλλα δεν βλέπει κανείς τίποτα. Είναι θέμα καλών τρόπων, όπως και με τη 
Μαρίν Λεπέν και τον σύντροφό της Λουί Αλιό, που δεν επιδεικνύουν τη σχέση τους».(kathimerini.gr)

*******

Στην μαζική διαδήλωση κατά του νομοσχέδιου για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων κατέβηκε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς Ζαν Φρανσουά Κοπέ, αλλά δεν κατέβηκε η Μαρίν Λεπέν. Επικεφαλής όμως της πορείας του Εθνικού Μετώπου βρέθηκε η ανηψιά της η νεαρή βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.
Όπως γράφει το ‘Plenète Campus’:
[…]Το Εθνικό Μέτωπο είναι σαφώς διχασμένο σχετικά με το θέμα του «γάμου για όλους». Από τη μία πλευρά, οι «παραδοσιακοί» όπως η δεύτερη αντιπρόεδρος Marie-Christine Arnautu, μαζί με «ακραίους» καθολικούς – όπως τους ακτιβιστές της Civitas - και της ‘Ταυτότητας’, που είναι έντονα αντίθετοι με τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων και από την άλλη, το «νέο FN», πιο σύγχρονο, λιγότερο μαχητικό στην υπεράσπιση των παραδόσεων που θεωρεί ότι το πρόβλημα της αποβιομηχάνισης της Γαλλίας είναι το μόνο ουσιώδες.
Στην ανακοίνωσή του το Μέτωπο, «καταδικάζει την θρασύτητα και την περιφρόνηση με την οποία η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει ριζική αλλαγή των κανόνων και χιλιόχρονων ιδρυμάτων της κοινωνίας μας και του πολιτισμού μας."
Σύμφωνα με την ‘Minute’ η απόφαση της προέδρου του FN εξηγείται από την πίεση που δέχτηκε από ένα «γκέι λόμπι» που έχει εισχωρήσει παντού», ακόμα και μέσα στο Εθνικό Μέτωπο. Έτσι, η υποχώρηση αυτή της κόρης του Jean-Marie συμπίπτει με την άφιξη ομοφυλόφιλων μελών στο κόμμα ... Το άρθρο του Nicolas Lebourg, επιχειρεί να απαντήσει στο «θέμα ταμπού»: "Υπάρχει ομοφυλοφιλικό λόμπι στο FN;" και γράφει : "Στο FN, τα στελέχη κατηγορούν ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ομοφυλοφιλικό λόμπι, μια παράλληλη ιεραρχία (...). Η Marine Le Pen, λατρεύεται από υψηλά πρόσωπα του χώρου των ομοφυλόφιλων, και ήταν πάντα δημοφιλής στη γκέι νυχτερινή ζωή».

Σχόλιο Κόκκινου Ουρανού: Οι λόγοι προφανώς, είναι πολιτικοί. Προεκλογική δημοσκόπηση του Μαρτίου είχε δείξει ότι ένας στους πέντε ομοφυλόφιλους θα ψήφιζε Εθνικό Μέτωπο. Μάλιστα το Μέτωπο τα πήγαινε καλύτερα στους ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους από κάθε άλλη ομάδα. Η Λεπέν είχε υποστηρίξει σε ομιλία της τον Δεκέμβριο του 2011, τους ομοφυλόφιλους που δέχονται επιθέσεις σε μερικές πόλεις, από μουσουλμάνους. Παρόλα αυτά η Λεπέν έχει δηλώσει από καιρό την αντίθεσή της στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων. Τον Ιούνιο του 2011 σε δήλωσή της είχε συγκρίνει τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων με την πολυγαμία. “ Γιατί να μην επιτραπεί και η πολυγαμία»; είπε. "Υπάρχουν πολυγαμικές οικογένειες, και αύριο ίσως ορισμένες θρησκευτικές-πολιτικές ομάδες ζητήσουν τη νομιμοποίηση της πολυγαμίας στο γαλλικό δίκαιο, με το αιτιολογικό ότι αυτό σημαίνει «ίσα δικαιώματα για όλους ;» πρόσθεσε. "Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άλλο πολιτισμό».
Ο αντιπρόεδρος Φλοριάν Φιλιπό, που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως σύμβουλος του σοσιαλιστή Ζαν-Πιερ Σεβενμάν,είπε αναφορικά με τις εκτιμήσεις του ‘Minute’ για ύπαρξη λόμπι ομοφυλοφίλων: «Οι αναλύσεις αυτές θυμίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας στη γαλλική ακροδεξιά της δεκαετίας του 1930. Όπως παντού, έτσι και στο Εθνικό Μέτωπο υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, κανείς δεν τους κυνηγά, αλλά κανείς δεν τους προβάλλει συνειδητά για τη σεξουαλική τους προτίμηση, που άλλωστε αφορά μόνο τους ίδιους».

redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: