25.1.13

ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ" ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΙ ΣΜΙΘ

H Βουγιουκλάκη εξώφυλλο στην Αγγλία
Σε βιβλίο της συγγραφέα Άλι Σμιθ
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης (athensvoice.gr, 24-1-2013)
H Βρετανή πεζογράφος Άλι Σμιθ είναι μια σημαντική συγγραφέας (γεννήθηκε στη Σκωτία) και ζει στο Κέιμπριτζ. Μπορείτε να διαβάσετε τρία βιβλία της που κυκλοφορούν στα ελληνικά: «Κορίτσι συναντά αγόρι» (εκδ. Τόπος), «Hotel Cosmos» και «Τυχαία» (εκδ. Ελληνικά γράμματα).
Στο καινούργιο της βιβλίo με τίτλο «Artful» και θέμα μια γυναίκα που ενώ θρηνεί το χαμό της συντρόφου της, τη βλέπει μπροστά της όταν μια μέρα κάθεται να διαβάσει ένα αντίτυπο του Όλιβερ Τουίστ. Οι κριτικές είναι διθυραμβικές, μιλούν για ένα βιβλίο που στις σελίδες του «εμφανίζονται» από την Τζέιν Μάνσφιλντ και τον Σέξπιρ, μέχρι ο Πάστερνακ και ο Φρόιντ. Όμως στο εξώφυλλο εμφανίζεται η δικιά μας Αλίκη Βουγιουκλάκη, από «Το κλωτσοσκούφι». Ποιος ξέρει τι έκανε κλικ στη συγγραφέα ή στον εκδοτικό οίκο. Θα φροντίσουμε να μάθουμε. 



* Update του ανταποκριτή της A.V. στο Λονδίνο Κωνσταντίνου Τζήκα: Είναι ουσιαστικά αυτοβιογραφία της Smith στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην αγάπη της στα ελληνικά μιούζικαλ του '60 (!), Αλίκης περιλαμβανομένης, αλλά και τις απόπειρές της να μάθει ελληνικά. Το μυστήριο λύθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: