14.1.13

ΓΑΛΛΙΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


Παρίσι: Εντυπωσιακή διαδήλωση ενάντια στους γάμους ομοφυλόφιλων
tanea.gr, 13/1/2013
«Επίδειξη δύναμης» της γαλλικής Δεξιάς και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προς τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αποτέλεσε την Κυριακή η «απόβαση» εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών όλων των ηλικιών στο Παρίσι, οι οποίοι διαδήλωσαν ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει εντός του έτους στα ζευγάρια ομοφυλοφίλων το δικαίωμα στον γάμο και την υιοθεσία παιδιών.
Έως και 800.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατέκλυσαν τη γαλλική πρωτεύουσα την Κυριακή, πολλοί καταφθάνοντας με τρένα και λεωφορεία. Οι πολέμιοι της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων κρατούσαν στα χέρια πανό που ανέγραφαν «Δεν θέλουμε το νόμο σου Ολάντ» και «Μην αγγίζεις τον αστικό μου κώδικα».
Τρεις μεγάλες πορείες «συναντήθηκαν» το απόγευμα στο Champs de Mars (Πεδίο του Άρεως), που καταλήγει στον Πύργο του Αϊφελ.
Κατά την αστυνομία, ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν μικρότερος, περίπου 340.000, αλλά και πάλι ξεπερνά το στόχο των 300.000 διαδηλωτών που είχαν θέσει οι διοργανωτές. Ανάλογη διαμαρτυρία τον περασμένο Νοέμβριο είχε προσελκύσει 100.000 διαδηλωτές.
Η επικεφαλής του συλλόγου «Διαδήλωση για όλους», κωμικός Φριζίντ Μπαρζό (ψευδώνυμο με αναφορά στην Μπριζίτ Μπαρντό) που ηγήθηκε της συγκέντρωσης, δήλωσε μέσω Twitter ότι το «πλήθος είναι απέραντο» και υποστήριξε στη γαλλική τηλεόραση πως ο γάμος ομοφυλόφιλων «δεν έχει κανένα νόημα» διότι ένα παιδί πρέπει να έρχεται στον κόσμο από έναν άνδρα και μία γυναίκα.
Η γαλλική νομοθεσία επιτρέπει ήδη την πολιτική ένωση ατόμων του ιδίου φύλου, όμως η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ και προτίθεται να την κάνει πράξη εντός του 2013.
Απέναντί του βρίσκει την Καθολική Εκκλησία και φυσικά τη γαλλική δεξιά με τον πρόεδρο του Μετώπου για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) Ζαν-Φρανσουά Κοπέ να δηλώνει πως η διαδήλωση αποτελεί «δοκιμασία» για τον Ολάντ, καθώς «εκατομμύρια Γάλλοι ανησυχούν γι' αυτή τη μεταρρύθμιση».
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο επίσης αντιτάσσεται στην τροποποίηση της νομοθεσίας, αν και η ηγέτης του Μαρίν Λεπέν προτίμησε να αποστασιοποιηθεί από τη συγκέντρωση επιχειρηματολογώντας πως πρόκειται για αντιπερισπασμό των πολιτικών από τα πραγματικά προβλήματα της Γαλλίας.
Παρά την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας και της δεξιάς, οι οργανωτές τονίζουν ότι το κίνημά τους δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε θρησκευτικό, και σε καμία περίπτωση ομοφοβικό.



Το σημείο της νομοθεσίας το οποίο αρνείται να αποδεχθεί η πλειοψηφία των διαδηλωτών, είναι η διαφοροποίηση της έννοιας της γονικής σχέσης στην οικογένεια.
Για να μπορέσουν να αναγνωρισθούν τα ίδια δικαιώματα στα φορολογικά, τα κληρονομικά, αλλά και στην κηδεμονία των παιδιών σε άτομα του ιδίου φύλου, το σχέδιο νόμου προτείνει την κατάργηση των όρων μητέρα και πατέρας και τη χρήση «γονιός 1 και γονιός 2».
Η ιδέα δεν φαίνεται να περνάει ακόμα και σε ενώσεις ομοφυλόφιλων που συμμετείχαν στη διαδήλωση, θεωρώντας ότι είναι θεμελιώδες για τα παιδιά η διατήρηση της γονικής σχέσης «μάνα- πατέρα».
Ζητούν να διερευνηθεί άλλη λύση νομοθετικά για την ένωση δύο ατόμων του ιδίου φύλου, μέσω συζυγικής σχέσης. (kathimerini.gr)

Φωτογραφία από τη διαδήλωση υπέρ του γάμου ομοφύλων τον περασμένο μήνα στο Παρίσι, 
που τα ελληνικά ΜΜΕ επέλεξαν να αγνοήσουν, ενώ με χαρά αναμετέδωσαν τη χθεσινή συγκέντρωση
φουσκώνοντας κατά το δοκούν τους αριθμούς των συμμετεχόντων.

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

"Oι λέξεις πατέρας και μητέρα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν από τον αστικό κώδικα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν καταργείται ο γάμος για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Οι δύο λέξεις θα παραμείνουν στο άρθρο 7 που ορίζει τα ζητήματα γονεϊκότητας των ετερόφυλων ζευγαριών. Η γονεϊκότητα επεκτείνεται στα ομόφυλα ζευγάρια στο άρθρο 8 περί υιοθεσίας. Σε αυτή την περίπτωση αντί των λέξεων άντρας και γυναίκα χρησιμοποιείται η λέξη "σύζυγοι" και αντί της λέξης πατέρας και μητέρα η λέξη "γονείς"

Από συνέντευξη της υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας στις 7.11.2012

http://www.rtl.fr/actualites/info/politique/article/christiane-taubira-sur-rtl-les-mots-pere-et-mere-ne-vont-disparaitre-du-code-civil-7754398891

Μπράβο στους συντάκτες της Καθημερινής που τα ψάχνουν. Επαναλαμβάνοντας και τις γελοιότητες των διοργανωτών περί "ομοφυλόφιλων που συμμερίζονται τις θέσεις τους"...

Ανώνυμος είπε...

Η διαδηλωση αυτή δεν ήταν ομοφοβική ...Απλώς ήταν ακραία ομοφοβική...

Ακόμα και η UOIF {union des organisations islamiques de France}, που ελεγχει τα μισά από τα 3500 άκρως ομοφοβικά τζαμιά της Γαλλίας,κάλεσε τους μουσουλμανους να συμμετέχουν στη διαδήλωση κατά του ανήθικου mariage homo ... Ξεχνώντας προφανώς τον ηθικό γάμο του 52χρονου Μωάμεθ με την εξαχρονη Α'ι'σά {!} , τους ηθικουύς γάμους ενενηντάχρονων με δεκατετράχρονα κοριτσάκια καθως και τους προοδευτικούς γάμους φαλλοκρατών μουσουλμάνων με τρείς και τέσσερις γυναίκες!!!!

Εκηβόλος