23.1.13

ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2


French Elle Supports Gay Marriage With Special Issue!

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Mια γραμματική παρατήρηση: το εξώφυλλο γράφει "Γάμος για όλες".

Όσο για το editorial της διευθύντριας της Elle, αυτό όχι μόνο δεν ικανοποίησε αλλά αντίθετα στεναχώρησε τη λοαδ κοινότητα:

"Γνωρίζω φεμινίστριες που αγωνίζονται υπέρ της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τα ζευγάρια γυναικών αλλά αρνούνται την παρένθετη μητρότητα για τα ζευγάρια ανδρών καθώς είναι αντίθετες στην εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος. Άλλες αγωνίζονται υπέρ της παρένθετης μητρότητας στη βάση συγκεκριμένων νομικών ρυθμίσεων και διαδικασιών που να αποκλείουν οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

Ανάμεσα στους συντάκτες του περιοδικού μας, αν και οι περισσότεροι/ες τάσσονται υπέρ του γάμου, το ζήτημα της υιοθεσίας, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της παρένθετης μητρότητας διχάζει. Ένα πράγμα μας ενώνει: η πεποίθηση ότι όλες οι συζητήσεις που αφορούν το γυναικείο σώμα θα πρέπει να γίνουν μέρος ενός ευρύτερου διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν και οι στήλες αυτού του περιοδικού. Η κυβέρνηση σωστά αποφάσισε να αντιμετωπίσει ξεχωριστά το ζήτημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αλλά θα πρέπει να πάει πιο πέρα και να μη βιαστεί να νομοθετήσει για αυτό το θέμα την άνοιξη όπως έχει υποσχεθεί. Πρόκειται για ένα ηθικό, επιστημονικό και νομικό ζήτημα που απαιτεί πολύπλευρο διάλογο και διαφάνεια. Ας συγκαλέσουμε μια Γενική Συνέλευση των Τάξεων για τα μωρά. Το χρωστάμε στα μωρά, σε όσους τα κάνουν και σε όσους τα μεγαλώνουν."

http://www.elle.fr/Societe/Edito/Mariage-pour-toutes-2290802

Αναρωτιέμαι αν η διευθύντρια της Elle θα ήθελε πραγματικά να συγκληθεί μια "Γενική Συνέλευση των Τάξεων"για να εξετάσει και να εγκρίνει τις δικές της αποφάσεις περί μητρότητας. Ή μήπως αυτά που γράφει αφορούν τις "ζωές των άλλων";

[Γενική Συνέλευση των Τάξεων = το σώμα που συγκάλεσε το 1789, για πρώτη φορά μετά από 180 χρόνια, ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος ΙΣτ' με σκοπό να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση που απειλούσε τη χώρα λόγω της κακής εσοδείας και της εμπλοκής του γαλλικού στρατού στον πόλεμο της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας. Η σύγκληση οδήγησε στο ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης όταν η Τρίτη Τάξη αυτονομήθηκε ζητώντας να αντικατασταθεί η απολυταρχία από κοινοβουλευτικό καθεστώς]