17.6.09

Η ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Στην φωτογραφία που συνοδεύει τη σημερινή ανάρτηση βλέπετε ένα από τα φέιγ βολάν που «άγνωστοι» έριξαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατά τη διάρκεια του Athens Pride 2007. Επώνυμοι συμπολίτες μας διασύρθηκαν, εξευτελίστηκαν και ταπεινώθηκαν δημοσίως υπό την συνένοχη σιωπή της Επιτροπής της διοργάνωσης.
Εν συνεχεία ακολούθησαν «ιδιωτικές» δηλώσεις και αρθρογραφία μελών του Athens Pride που ενθάρρυναν την ανήθικη αυτή πρακτική μέχρι να φθάσουμε στα όσα συνέβησαν φέτος.*
Κι όλα αυτά με μόνιμη τη στοχοποίηση του Δημάρχου Αθηναίων, επειδή, λένε, δεν δίνει την αιγίδα του Δήμου, στην εκδήλωση που οργανώνει η συγκεκριμένη ομάδα, που κατά δήλωσή της εκπροσωπεί τους Έλληνες ομοφυλόφιλους.
Κι αναρωτιέμαι: Ποιος σοβαρός και υπεύθυνος Δήμαρχος θα έδινε τη στήριξή του σε άτομα που ανέχονται, αν όχι υποθάλπουν, τέτοιες ενέργειες σε βάρος συμπολιτών μας;
Εγώ πάντως, αν ήμουν Δήμαρχος, ομολογώ ότι δεν θα την έδινα.
Κι ενώ ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, όπως άλλωστε κι όλοι οι άλλοι ανά την επικράτεια, θα μπορούσε να κατηγορηθεί με αδιάσειστα στοιχεία για την αδιαφορία και τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων δημοτών του, το θέμα εστιάζεται αποκλειστικά στην «αναγνώριση» της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Το πιο περίεργο(;) όμως είναι ότι όταν ο κ. Κακλαμάνης ήταν Υπουργός Υγείας και χρηματοδοτούσε λοαδ οργανώσεις η μη δημόσια παραδοχή του όποιου σεξουαλικού προσανατολισμού του δεν αποτελούσε πρόβλημα. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον τωρινό Υπουργό Υγείας, όπου παρά τα προβλήματα, τις παραλείψεις και τις ανεπίτρεπτες διακρίσεις και αποκλεισμούς σε βάρος των λοαδ πολιτών στον τομέα της αρμοδιότητάς του, όσο «πέφτουν» τα χρήματα όλα εμφανίζονται «καλά και άγια».

*Παρεμπιπτόντως, προσέξατε πόσο υποκριτικά στην ιστοσελίδα του Pride το βίντεο του κ. Πανούση, καταδικασμένου στο παρελθόν από τα ελληνικά δικαστήρια για εξύβριση και προσβολή συμπολίτη μας, εμφανίζεται χωρίς το επίμαχο πρώτο μέρος;

115 σχόλια:

stereocage είπε...

"Επώνυμοι συμπολίτες μας διασύρθηκαν, εξευτελίστηκαν και ταπεινώθηκαν δημοσίως..." Συγνώμη erva, αλλα όλα αυτα τα επαθαν επειδή εκτέθηκαν δημοσίος ως ομοφυλοφιλα άτομα? Μπορεί εμείς να ξερουμε απο πρώτο χερι το διασυρμο και τον εξευτελισμο και την ταπεινωση που μπορει κανεις να υποστεί ως gay-λεσβία, αλλά σε ακτιβιστικό επιπεδο , πρεπει να κανουμε σα να μη τρέχει τίποτα, οταν κάποιος εκτείθετε ως gay. Εμείς πρώτοι δε λέμε ts ok to be gay? its ok to be gay και ειναι μια χαρα και περιφάνεια και pride οταν ήμαστε αυτοαναφoρικοί αλλά οταν μιλάμε για τους νοικοκυρέους το ιδιο δεδομενο ισούτε με εξευτελιστικό στοιχείο? δεν ειναι αυτό δυο μετρα και δύο σταθμα? θα μου πεις βεβαια οτι η μομφή εγκειτε στο οτι το κρύβουν το δεδομένο αυτό ή δεν βοηθούν τον αγώνα. Δεν είναι υποχρεωμένοι. Η άρνηση τους είναι δικαίωμα τους.Φυσικά προσκρούει σε θέματα τιμής θαρρους και τόλμής, αλλα οποιος στρείτε αυτών , δεν είναι απαραίτιτα ξεφτίλας. Είναι απλα μερος του μεγάλου μέσου όρου στην δοσολογία αρετής-επιβιωτικού ανακλαστικού .

p.s. καταλαβαίνω τη θέση σου και εν μέρη συμφωνώ. Απλά βρίσκω οτι σε ενα βαθμό υπαρχει μια εσωτερικευμενη ομοφοβία στον τρόπο που το αντιμετωπίζεις το θεμα αυτό.Οχι οτι δεν έχουμε ολοι μας βέβαια (εσωτ.ομοφοβ).

erva_cidreira είπε...

Οι συμπολίτες μας διασύρθηκαν, εξευτελίστηκαν και ταπεινώθηκαν δημοσίως ως υποκριτές και «δοσίλογοι» από «χωρίς πρόσωπο κουκουλοφόρους», αν αυτό σου λέει κάτι. Αλλά και για την περίπτωση που το outing γίνεται επωνύμως αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συνειδητά είναι αποφασισμένοι να καταργήσουν το νομικό μας πολιτισμό σύμφωνα με τον οποίο η σεξουαλική προτίμηση και συμπεριφορά είναι απαραβίαστο προσωπικό δεδομένο γυρνώντας μας σε εποχές βαρβαρότητας ( Αν τηρούν τέτοια στάση, χάνουν ηθικά το δικαίωμα στην προσωπική ζωή , βλ.προηγούμενη ανάρτηση). Ας έχουν λοιπόν τη γενναιότητα να αντιμετωπίσουν και τις όποιες αντιδράσεις και συνέπειες.
Αλλά μήπως μπορείς να μου πεις με ποια κριτήρια επιλέγονται ποιοι θα ξεφωνηθούν και ποιοι όχι; Γιατί αυτοί κι όχι οι άλλοι; Τι γίνεται στις περιπτώσεις που η υποψία του εκβιασμού παραείναι φανερή για να την αγνοήσουμε;
Μήπως η εσωτερικευμένη ομοφυλοφοβία είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν καταγγέλλονται ετεροφυλόφιλοι; Ότι με το πρόσχημα ότι το queer είναι μοντέρνο και το gay ντεμοντέ αποκλείονται οι ομοφυλόφιλοι υπέρ των «προχώ» ετεροφυλόφιλων, συνήθως φίλων, ομοϊδεατών, κλπ των «ακτιβιστών»;

Maestro είπε...

Ενω το δεύτερο μερος του σχολίου σου με βρίσκει βασικά σύμφωνο, μου έκαναν εντύπωση οι πρώτες φράσεις. Θεωρείς πως αποτελεί διασυρμό, εξευτελισμό και δημόσια ταπείνωση το να σε αναφέρουν ως gay? (δηλαδή σαν να σε λεγανε εγκληματία ή παιδόφιλο, βιαστή κτλ.)
Φυσικά συμφωνώ πως αποτελεί δικαίωμα του καθένα να αποκαλύπτει ή όχι τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλα η παραβίαση αυτού του δικαιώματος δεν μπορεί να θεωρείται πως τον εξευτελίζειή πως τον διασύρει. Είναι μεν παραβίαση αλλά αξιολογικά ουδέτερη ως προς το αποτέλεσμά της (για να γίνω πιο κατανοητός: Θα ήταν διασυρμός αν κάποιος "αποκάλυπτε δημοσίως πως το τάδε δημόσιο πρόσωπο είναι straight? Πάλι ομως θα ειχε παραβιάσει το δικαίωμα του να μην αποκαλύπτει τον σεξουαλικο του προσανατολισμο.

erva_cidreira είπε...

Αν στο επόμενο Pride κυκλοφορήσουν φέιγ βολάν με:

Τάδε
Όλοι ξέρουν ότι είσαι οροθετικός
γιατί δεν βοηθάς για ίσα δικαιώματα
;

θα συνεχίσεις να θεωρείς ότι πρόκειται για παραβίαση αξιολογικά ουδέτερη ως προς το αποτέλεσμά της;

poutin2 είπε...

Εγω δεν θεωρώ πως ειναι εξευτελιστικο να ειναι καποιος οροθετικός, ενα μεγάλο μερος της κοινωνίας το θεωρεί δυστυχώς. Αρα ο αγώνας μας πρεπει να εστιάζεται στην αλλαγή των νοοτροπιών (και σε αυτο δεν βοηθάει το να το θεωρούμε και εμεις εξευτελιστικο). Στο παραδειγμα που φέρνεις, αυτό θα μπορούσε να έχει καταστρεπτικα αποτελέσματα για τη ζωή του και φυσικά θα θεωρούσα απαράδεκτο το να αποφασίζουν άλλοι για τις επιπτώσεις στη ζωή τρίτου. Φοβάμαι πως το "αξιολογικά ουδέτερη" το κατανόησες ως αδιαφορία για το αποτέλεσμα.
Με λίγα λόγια την αποκάλυψη του σεξουαλικού προσανατολισμού την θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αλλά το αποτέλεσμα της δεν αποτελεί εξευτελισμό γιατι τοτε θα έπρεπε να ντρέπομαι και εγώ για αυτο που ειμαι

stassa είπε...

αποτελεί διασυρμό, εξευτελισμό και δημόσια ταπείνωση το να σε αναφέρουν ως gay?

Φυσικά και αποτελεί διασυρμό σε μια ομοφοβική κοινωνία, να αποκαλύπτεται η ομοφυλόφιλη ερωτική προτίμηση.

Δηλαδή θέλετε να πείτε poutin και stereocage οτι οι ομοφυλόφιλοι δεν αντιμετωπίζουν διακρίσεις; Γιατί αν αντιμετωπίζουν διακρίσεις, όπως λέει το λοατ κίνημα, τότε προφανώς το να εκθέτεις κάποιον σ' αυτές είναι διασυρμός κι εξευτελισμός. Αν δεν υπάρχουν διακρίσεις, τότε τί δουλειά έχουν οι ακτιβιστές να προσπαθούν να τις σταματήσουν με το ξεφώνισμα;

Κι όσο σκέφτεστε αυτό, πείτε μου, θεωρείτε δηλαδή οτι το ξεφώνισμα γίνεται με καλές προθέσεις, επειδή "it's OK to be gay" και δεν τρέχει τίποτα να το συζητάμε; Γιατί εγώ λέω οτι γίνεται ακριβώς επειδή ξέρουμε όλοι οτι δεν είναι καθόλου "ΟΚ" να είσαι γκέυ (ή λεσβία, μπάι τρανς κλπ), ακόμη κι αν για σένα τον ίδιο είναι μια χαρά και δεν έχεις κανέναν πρόβλημα, θα έχουν πρόβλημα οι "άλλοι" και θα στο δημιουργήσουν κι εσένα.

Δηλαδή πόσο θέλει για να καταλάβεις οτι ο μόνος λόγος να ξεφωνίσεις κάποιονε είναι είτε για να τον βλάψεις άμεσα είτε για να τον εκβιάσεις;

stassa είπε...

Και κάτι άλλο. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι το ζήτημα που είναι και αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, ακριβώς επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ετεροφυλόφιλοι. Από αυτή την άποψη, το να συζητάς μεν τη σεξουαλικότητα ενός ετεροφυλόφιλου είναι "αξιολογικά ουδέτερο", αφού δεν έχει ούτε πρόκειται ποτέ να πέσει θύμα διακρίσεων λόγω της ετεροφυλοφιλίας του, και δεν τίθεται ποτέ και πουθενά κανένα απολύτως ζήτημα εξ' αιτίας της, θεωρείται de facto και default μέχρι αποδείξεως του εναντίου και κανείς δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσει με δόλιους τρόπους για να τον προσβάλλει, να τον εξευτελίσει ή να τον εκβιάσει.

Ενώ με την ομοφυλοφιλία... πώς να στο πώ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ.

stereocage είπε...

Λες,η σεξουαλική προτίμηση και συμπεριφορά είναι απαραβίαστο προσωπικό δεδομένο.Συμφωνώ.Από την άλλη μου φαίνετε και πάλι οτι αυτή η παράμετρος ξεκινά να έχει υποσταση μόνο οταν μιλάμε για ομοφυλόφιλη σεξουαλικη προτίμιση.Λέω συχνά οτι ο παππούς και η γιαγιά μου ήταν σπουδαίοι straight ακτιβιστές διότι παντρεύτηκαν και μάλιστα στο χωριό που ζούσαν.Έκαναν μια σπουδαία πράξη outing στους εαυτούς του με το να υπονοήσουν μέσα απο το γαμο τους τη σεξουαλική τους προτίμιση.Παραβίασαν αυτοβούλως τη κλειδαροτρυπα της κρεβατοκάμαρας τους για να περάσουν αυτο το μήνυμα.
Καταλαβαίνεις τι θελω να πω...Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια συνδηλώσεις της ετεροφυλής προτιμισης και δεν κουνιέτε φύλο. Φτάνει όμως μοναχα μια της ομόφυλης και τότε αρχίζουμε να μιλάμε για προσωπικά δεδομένα και παραβιάσεις τους.
Επειδη δε ζουμε σε δοκιμαστικό σωλίνα οι ερωτικές/συναισθηματικές ζωές των ανθρώπων αφορουν και ίσως καλά κάνουν και σε ένα βαθμό.Ισως καποτε καταφέρουμε να διαχωρίσουμε τον "σεξουαλικο ανθρωπότυπο" gay-straight-bi απο τις πρακτικές του.Μονάχα οι τελευταίες θα επρεπε να αποτελούν προσωπικό δεδομένο.
Σχετικά με τα ορια για το outing η περίπτωση του κουγια π.x. ήταν μια χαρά για μένα. Δεν ήταν καν ουδέτερος.Συνέβαλε στη ρητορική μίσους ενάντίoν των gay απο τα media.
Σχετικά με αυτό που λες για τους οροθετικούς και το outing.Αν η κοινότητα πχ ήταν σίγουρη πως συγκεκριμένος οροθετικός υπουργός αρνούνταν να δωσει κονδύλια για ερευνα στο aids ...λέμε τώρα, και ο δημόσιος λόγος του ήταν αντίστοιχως με αυτόν του μητροπολίτη πειραιώς λέμε τωρα...εσύ δεν θα το ξανασκεφτούσουνα?

Owain Glyndwr είπε...

Μένω άναυδος!

erva_cidreira είπε...

Κάποιοι από εμάς υποθέτω ότι έχουν την εμπειρία του coming out, σε από τους ίδιους προσεκτικά επιλεγμένο χρόνο, συνθήκες και πρόσωπα.
Κάποιοι από εμάς υποθέτω ότι έχουν την εμπειρία του outing, σε χρόνο συνθήκες και πρόσωπα που επελέγησαν από άλλους ακριβώς για να λειτουργήσει όσο πιο αρνητικά, και τραυματικά, γίνεται σε βάρος τους.

Ελπίζω, stereocage, να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.
Κι ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι επίσης ότι τα ξεφωνήματα των συγκεκριμένων συμπολιτών μας στο Pride και μέσα από τις «συνεργαζόμενες» ιστοσελίδες δεν αντέχουν σε καμία σκέψη, πόσο μάλλον …ξανασκέψη.
Και, αλήθεια τώρα, μήπως γνωρίζεις να μας πληροφορήσεις τι απέγινε η «περίπτωση Κούγια»;

Ξέρεις, putin, ο εξευτελισμός τους έγινε προς τη λοαδ κοινότητα, στην οποία ενδεχομένως κάποιοι απ’ αυτούς να ανήκουν. Θα πρέπει να ντρέπονται γιατί είναι υποκριτές και «συνεργάτες του εχθρού». Και το μήνυμα είναι να τι θα πάθει κι όποιος άλλος δεν κάνει αυτά που «εκείνοι» θεωρούν σωστά.
Άλλωστε στα φόρα των «συνεργαζόμενων» ιστοσελίδων έχουν πολλές φορές αποκαλυφθεί προσωπικά δεδομένα ομοφυλόφιλων και διαφυλικών που δεν είναι «κρυφοί», απλώς διαφωνούν μαζί τους.

erva_cidreira είπε...

Σύμφωνα με το Μείζον Ελληνικό Λεξικό:

εξευτελίζομαι : χάνω την υπόληψή μου, φαίνομαι τιποτένιος .

George Tsitiridis είπε...

απορία
γιατί αρχικά ασχολούμαστε με κάτι που έγινε τότε και οχι τώρα?

απο ποιους εγινε δεν κατάλαβα?
εγινε ομως με την μορφή τραμπουκισμου

επίσης γιατι αφαιρέθηκε το ΄πρώτο κομμάτι του Πανούση??


πειτε μου σας παρακαλώ..

stereocage είπε...

Απο όσο ξέρω για την υπόθεση Κούγια, ζήτησε λεει ο τελευταίος συγνώμη απο τον Βαλλιανάτο και το κλεισανε εκει.
Ο Βαλλιανάτος απέσυρε τη μήνυση για τον ξυλοδαρμό, γιατί οπως είπε στο ταπερ tv σε συνέντευξη στον urfurshlaag το δίκαιο και η αλήθεια δεν μπορούσαν να νικήσουν.
Θα έδινα σχετικό link στο you-tube, αλλα περιέργως τοσο η συνέντευξη οσο και ολο το κανάλι του urfurshlaag είναι κλειδωμένο με τη φράση "This video has been removed due to terms of use violation".
Χτύπησαν τα εθνίκια μου φαίνεται...

gay super hero είπε...

To βίντεο με τον Πανούση μπορείτε να το δείτε εδώ. Η πρώτη φράση ("Ο δήμαρχος δεν είναι μαζί μας απόψε γιατί είναι straight") έχει κοπεί. Που σημαίνει ότι οι διοργανωτές δεν θέλουν να βγει προς τα έξω αυτό που είδαμε και ακούσαμε όλοι.

Επιπλέον καρφωμένο στο γρασίδι της πλατείας Κλαυθμώνος ήταν αυτό εδώ το πανό

George Tsitiridis είπε...

αν και μιλούσα εκεινη την ωρα με κόσμο φυσικά και το είπε ο Πανούσης
δεν θυμόμουν ακριβως τα λόγια αλλά το είπε
και είπε και κάτι ακόμα αν θυμάμαι

Χαζομάρα να αφαιρεθεί ..δεν υπάρχει λόγος κατ εμε

τώρα σχετικά με το πλακάτ
ειναι έξυπνα φτιαγμένο
δηλαδή λέει χωρίς να λέει κάτι σωστα?

το ερώτημα μου σχετικά με το Κούγια ήταν αν έπρεπε να το κάνει ο Γρηγόρης η οχι αυτο που έκανε

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Δεν γράφει "γιατί δεν είσαι μαζί μας" ή "γιατί δεν είσαι στο πλευρό μας". Γράφει "γιατί δεν είσαι ανάμεσά μας".

Και ο νοών νοείτο...

George Tsitiridis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
erva_cidreira είπε...

Το ότι ο Βαλλιανάτος έκανε επωνύμως outing αναλαμβάνοντας και τις όποιες συνέπειες της πράξης του, είναι κάτι που μπορώ να κατανοήσω, αν και θα συνεχίσω να πιστεύω ότι το outing είναι ανήθικη και ύποπτη ως προς τα κίνητρά της πράξη.
Το ότι η υπόθεση έληξε με εξηγήσεις, συμφωνία ή συμβιβασμό εξωδικαστικά φαντάζομαι ότι επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματά.

poutin2 είπε...

Συμφωνώ πως ζούμε σε ομοφοβική κοινωνία άρα το να αποκαλυπτεις καποιον ως gay μπορει να εχει σοβαρες επιπτώσεις στη ζωή του (και για αυτό πρεπει - επιμένω - να σεβομαστε την επιλογή του να το κραταει κρυφο.) Αυτό που δεν μπορώ να παραδεχτώ ειναι η λεξη οτι τον διασύρουμε και τον εξευτελίζουμε.
Και αφού πιάσαμε τα λεξικα : διασύρω = γελοιοποιώ δημοσίως (Μπαμπινιώτης) Αν δεχθούμε λοιπον πως "γελοιοποιούνται" οντας gay δεχόμαστε πως ειμαστε γελοίοι και οι ιδιοι.
Το ζήτημα ειναι πώς θα καταφερουμε να αλλαξει η επικρατουσα νοοτροπία ωστε καποια μερα αυτο που αποκαλειται "σεξουαλική ιδιαιτερότητα" να εχει το ιδιο βάρος για την φήμη σου οσο το να αποκαλύπτεται πως σου αρέσει το σούσι ή τα βατραχοπόδαρα

erva_cidreira είπε...

o omofovikos blogger erva_cidreira (gnwstos kai ws aktivisteis tou kanape) ksanaxtypa afth th fora vazei sto stoxastro tou to athens pride.

Apospasma apo thn dimosiefsh:

Επώνυμοι συμπολίτες μας διασύρθηκαν, εξευτελίστηκαν και ταπεινώθηκαν δημοσίως υπό την συνένοχη σιωπή της Επιτροπής της διοργάνωσης.

Den tha sxoliasw perissotero.
Diavaste kai tha katalavete....


http://gaynewsingreek.blogspot.com/2009/05/blog-post_7565.html



Y.G. soy kanw kai diafimisi vre!

--
Ανδρέας


Μέηλ με άγνωστη λίστα παραληπτών που παρέλαβα και ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Να περιμένω και το κομμένο δάκτυλο; Ή θα επιλεγεί άλλη μέθοδος εκφοβισμού;

stassa είπε...

Αν δεχθούμε λοιπον πως "γελοιοποιούνται" οντας gay δεχόμαστε πως ειμαστε γελοίοι και οι ιδιοι.

Δε μου λές, έχεις φάει ποτέ κράξιμο; Γιαούρτωμα; Ξύλο, επειδή κουνιέσαι; Αυτά, είναι ή δεν είναι γελοιοποιηση, εξευτελισμός, προσβολή της προσωπικότητάς σου, διασυρμός κοκ; Είναι ανάγκη να είσαι, ή να αισθάνεσαι γελοίος ο ίδιος για να σε ξεφτιλίσουνε και να σε γελοιοποιήσουνε τελείως; (μόνο μη μου πεις εδω οτι αν "δεν δίνεις δικαιώματα" δεν έχεις πρόβλημα...)

Έχω την εντύπωση όμως οτι όταν συζητάω τέτοια πράγματα, περί "out" και "περηφάνιας" και συνεπειών του να είσαι out και περήφανος, με σύγχρονους "κινηματικούς" Έλληνες γκέυ μιλάω με ανθρώπους που έχουνε ζήσει τη ζωή τους σε άλλο πλανήτη και δεν καταλαβαινόμαστε.

Τέλος πάντων, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτές οι και καλά παρεξηγήσεις της πρόθεσης του έρβα, μετά από το μέηλ που δημοσίευσε είναι προφανές πλέον οτι είναι τελείως του κώλου και κόφτε τες γιατί απλά αποδείχνετε εκείνο που λέμε, οτι όλα αυτά γίνονται με σκοπό τον εκβιασμό των λοατ ατόμων να ακολουθήσουν μια συγκεκριμμένη πολιτική σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Ή αλλοιώς απλώς πιπιλάτε κάτι που διαβάσατε κάποτε σε κάποια συνέντευξη χωρίς να το έχετε σκεφτεί καθόλου. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είσαστε άουτ, είσαστε οφσάιντ.

stassa είπε...

Κι έχετε χάσει και τη μπάλα.

SK είπε...

Αυτού του είδους οι συζητήσεις είχαν γίνει κι εδώ (ΗΠΑ) πριν καμμιά δεκαριά χρονια (και λαμβάνοντας υπόψιν που βρίσκεται η Ελλάδα στα gay θέματα, δέκα χρόνια αργότερα δεν είναι και μεγάλη καθυστέρηση).
Το consensus που διαμορφώθηκε έκτοτε στα gay μέσα και περιοδικά, στους ακτιβιστές, κτλ., αλλά και στον μέσο gay, είναι ότι το outing είναι θεμιτό όταν το συγκεκριμένο άτομο έχει ενεργή δραστηριότητα που βλάπτει τους gay.

Όσον αφορά δε τα άλλα μέσα (δηλ. όχι τα gay), το outing είναι δημοσιεύσιμο απλώς, και προφανώς, όταν αποτελεί είδηση (πολιτική, κοινωνική, entertainment, κοκ.), αν και πολλά από τα mainstream media είναι πολύ προσεκτικά σ'αυτά τα θέματα.
Όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, το μέτρο είναι διαφορετικό για δημόσια πρόσωπα απ'ό,τι για ιδιώτες. Π.χ. μεγαλύτερη προστασία απολαμβάνει ένας κοινός άνθρωπος απ΄ό,τι ένας πολιτικός και ακόμα λιγότερη ένας ηθοποιός, αφού για τους τελευταίους η ιδιωτική τους ζωή είναι εν πολλοίς μέρος του "προϊόντος" που πωλούν.

Ασφαλώς και υπάρχουν γκρίζες ζώνες, π.χ. για το πού ακριβώς αρχίζει η "δραστηριότητα που βλάπτει τους gay". Και ασφαλώς υπάρχουν και διαφωνούντες, και από τις δυό πλευρές, ακόμα και από άτομα σε ηγετικές θέσεις στο gay κίνημα. Αλλά, όπως είπα, η πλειοψηφία των gay αισθάνεται άνετα με τη διαμορφωθείσα πολιτική που προανέφερα και δεν την αμφισβητεί ιδιαίτερα.
Ίσως λόγω αυτής της οπτικής γωνίας που έχω προσωπικά ζώντας εδώ, όπου τo θέμα είναι more or less settled, με ξενίζει ή ένταση των αντιρρήσεων τόσο του αγαπητού erva, όσο και μερικών άλλων που απάντησαν στο σχόλιό του.

Ένα πρόσφατο ντοκυμαντέρ που ασχολήθηκε με το θέμα του outing πολιτικών προσώπων και προβάλλεται αυτόν τον καιρό είναι το Outrage. Προκάλεσε επίσης αρκετά άρθρα και συζητήσεις στον mainstream τύπο, όπου το θέμα δεν είχε συζητηθεί τόσο πολύ στο παρελθόν. To τρέιλερ εδώ. Μπορείται να ακούσετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση του δημιουργού και σκηνοθέτη της ταινίας Kirby Dick στην ραδιοφωνική εκπομπή Fresh Air, εδώ (καθώς και την προσωπική εμπειρία ενός τέτοιου πολιτικού). Μία συνέντευξή του Kirby Dick στο San Francisco Chronicle εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη στάση των ιστολόγων που λένε τη γνώμη τους για τα κακώς κείμενα. Πρέπει όμως να επιστήσω την προσοχή του Erva cidreira γιατί χωρίς να το καταλάβει κάνει τα ίδια που κατηγορεί τους άλλους. Αναφέρει το όνομα που ξεφωνίσανε στο pride και δε σβύνει τα σχόλια του Πισωγλέντη ο οποίος το γράφει καθαρά. Τα χαρτάκια τα είδανε όσοι πήγανε στο pride και ύστερα τα μάζεψε η σκούπα. Θα είναι πιο μεγάλο το ξεφωνιτό αν παραμείνει γραμμένο το όνομα.

Φ.

poutin2 είπε...

Μια τελευταια κουβέντα μονο γιατι πραγματι φαινεται πως δεν καταλαβαινομαστε: Το outing εκθέτει πράγματι το ατομο στον κίνδυνο να διασυρθεί, αλλά από τους άλλους, εκείνους τους οποίους εμεις κατηγορούμε για "μεσαιωνική" νοοτροπία (θα ήθελα εδώ να δω ιδέες για το πως αυτη μπορεί να αλλάξει), αλλα δεν το διασυρουμε εμεις, γιατι απλά δεν το θεωρούμε μεμπτο να ειναι καποιος gay.
Όσο για το κράξιμο ή το γιαούρτωμα δεν νομίζω πως κινδυνεύουν άμεσα οι εν λογω πολιτικοι ή μεγαλοδικηγοροι που αναφέρθηκαν, και αν κινδυνεύουν (απο άλλους - για να μην παρεξηγηθω) αυτό θα ειναι μαλλον για άλλες θέσεις ή ενέργειες τους και οχι για τον σεξουαλικο προσανατολισμό τους.

erva_cidreira είπε...

Sk,
1ον. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το αμερικανικό μοντέλο θα πρέπει να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα και μάλιστα καταναγκαστικά από «αριστερούς» κατά τα άλλα ακτιβιστές. Η ευρωπαϊκή παράδοση στο θέμα είναι σαφέστατα διαφορετική. Και οι εθνικές/τοπικές ιδιαιτερότητες δεν μπορούν να μην λαμβάνονται υπόψη.
2ον. Λες ότι στις ΗΠΑ μετά από χρόνια διαμορφώθηκε ένα consensus. Όπως όμως επισημαίνει η stassa παραπάνω εδώ όλα αυτά γίνονται με σκοπό τον εκβιασμό των λοατ ατόμων να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας . Αρκεί να διαβάσεις μερικά φόρα για να δεις το κλίμα εξέδρας και χουλιγκανισμού προς όποιον διαφωνεί.
Κακώς ενδεχομένως που δεν έχω δημοσιεύσει στο παρελθόν τα απειλητικά και υβριστικά σχόλια και μέηλ που έχω λάβει. Πίστευα ότι τις βρωμιές και τα άπλυτα δεν τα βγάζει κανείς στη φόρα. Και συνεχίζω να το πιστεύω. Πάντως σχεδόν όλα υπάρχουν καταγραμμένα και πίστεψε με είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά.
Τέλος κι επειδή συχνά οι διαφορές είναι συχνά ευρύτερες, πιο πολύπλοκες και σύνθετες απ’ όσο αρχικά φαίνονται ένα μικρό απόσπασμα από διάλογο στο φόρουμ του 10% στη συζήτηση «Δεν γεννιόμαστε άντρες ή γυναίκες. Γινόμαστε.» (http://www.10percent.gr/interactive/forum.html?func=view&catid=13&id=1484):
Σταύρος Γιαννακόπουλος: Όσο για τον Gay Super Hero και τις θεωρίες συνωμοσίας του περί παρατηρίου του Ελσίνκι τι να πω... Κρίμα και πάλι κρίμα. Ήταν ένας άνθρωπος που εκτιμούσα βαθύτατα για το αξιόλογο blog του. Τελικά αποδείχθηκε Νανά Μπουλούκου κι αυτός. Κρίμα που αρνείστε να συνεργαστούμε σε μια χώρα που μας μισεί και μας πετάει στο περιθώριο επειδή είμαστε διαφορετικοί-ές.
'gay super hero: Οταν λέτε να συνεργαστούμε, εννοείτε μήπως να συνυπογράφω κι εγώ τις ανακοινώσεις του Παρατηρητηρίου; Δεν θα με ενδιέφερε μια τέτοια σχέση ούτε έμμισθη, ούτε εθελοντική. Και αφού λέτε ότι εκτιμάτε βαθύτατα το αξιόλογο μπλογκ μου, τότε θα πρότεινα να ακούσετε αυτό που έχω να πω. Κάποιοι από μας προτιμούν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου έστω κι αν χρειαστεί να γίνουν δυσάρεστοι σε κάποιους άλλους.


Putin,
Να το ξαναγράψω: κάποιοι κατηγορούνται ότι επειδή δεν δημοσιοποιούν ευρέως τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους είναι δειλοί, υποκριτές και «δοσίλογοι». Δεν αποτελεί αυτό μομφή;

stassa είπε...

poutin, δεν καταλαβαινόμαστε επειδή δεν καταλαβαίνουμε την γλώσσα που μιλάμε. Λες οτι το άτομο διασύρεται όταν το ξεφωνίζουμε, αλλά δεν το διασύρουμε εμείς που το ξεφωνίζουμε- το διασύρουν οι άλλοι, άρα εμείς δεν κάναμε τίποτα κακό. Σα να λέμε, "αν σε σπρώξω στο λάκκο με τα λιοντάρια, δε σε σκότωσα εγώ, αλλά τα λιοντάρια".

Α, και δε διάβασες στο παρακάτω ποστ τις δηλώσεις της Βλάμη για τις λεσβίες που το κρύβουνε και δεν αγωνίζονται στο πλευρό μας, γι' αυτό λες για πολιτικούς και μεγαλοδικηγόρους.

Για το δε γιαούρτωμα, μηδέν κατανόηση κειμένου, έτσι;

SK είπε...

erva,
Ασφαλώς και δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτούσιο το αμερικανικό ή κάποιο άλλο μοντέλο στην Ελλάδα. Αλλά ούτε χρειάζεται να ξαναευφερίσκουμε τον τροχό για κάθε τι που παρουσιάζεται μπροστά μας. Το να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες των άλλων που προηγήθηκαν είναι σοφία.
Όσο για τους "αριστερούς" ακτιβιστές, και μόνον ότι το θέμα των gay θεμάτων υπόκειται σε τέτοιες ταμπέλες είναι απογοητευτικό.

Το θέμα του χουλιγκανισμού είναι σοβαρό, σε προσωπικό επίπεδο αυτών που τον υφίστανται, και γνωρίζω ότι υπάρχει. Όπως και το θέμα των κατ'επάγγελμα ακτιβιστών που έχουν έναν και μόνον δρόμο προς τα εμπρός, τον δικό τους. Ή των υβριστών κτλ. κτλ. Μόνον που όλα αυτά αφορούν μια χούφτα ανθρώπων που βράζουν στο ζουμί τους. Ούτε ενδιαφέρουν ούτε καν έχουν σημασία για το 99% των γκέι έξω από τέτοια μικροπολιτικά, που μόνον τρικυμίες τύπου μ-λ-κκε αντί κκε-μ-λ θυμίζουν.

poutin2 είπε...

"Δεν αποτελεί αυτό μομφή;" Ναι, ειναι μομφή και μάλιστα αδικαιολόγητη, συμφωνούμε σε αυτό. Ομως σκέψου και την πικρια και την απογνωση του απλου gay της επαρχίας, και οχι μόνο, οταν βλέπει παντοδύναμα δημόσια προσωπα (και με περισσευμα τσαμπουκα σε ορισμενες περιπτώσεις) να μην τολμουν να παραδεχθουν κατι που ΑΥΤΟΙ θα έπρεπε να θεωρούν ως αδιαμφισβήτητο δικαιωμά τους. Που θα βρει αυτος ο gay που ειπα το θάρρος να κανει την "υπέρβασή" του? Σκέψου επίσης την αναλογία κόστους και οφέλους αν εκείνοι (απο μονοι τους εννοειται) δημοσιοποιούσαν την "ιδιαιτερότητά" τους.
Τελικά πως μπορει να σπάσει το φράγμα ώστε μια συντηρητική κοινωνία να θεωρήσει πια το αδιανόητο ως αυτονόητο? (και εγω αναρωτιέμαι, δεν εχω τη λύση)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμφωνώ με την άποψη ότι το outing είναι θεμιτό όταν το συγκεκριμένο άτομο έχει ενεργή δραστηριότητα που βλάπτει τους gay (αν και πράγματι οι όροι ενεργή δραστηριότητα και βλάπτει χρειάζονται έναν καθαρό ορισμό). Το outing ως μορφή πίεσης ή εκβιασμού είναι απαράδεκτο.

stassa είπε...

Που θα βρει αυτος ο gay που ειπα το θάρρος να κανει την "υπέρβασή" του?

Δηλαδή θες να πεις οτι ο καϋμένος ο γκέυ της επαρχίας θα πάρει θάρρος αν δει οτι ο τάδε διάσημος αποκαλύφθηκε οτι ήταν ομοφυλόφιλος και καταστράφηκε η καριέρα του;

Ή δεν καταλαβαίνεις ακόμη για τί μιλάμε;

Owain Glyndwr είπε...

Επειδή βλέπω ότι ο erva cideira βάλλεται αδίκως από τα γνωστά εξουσιαστικά κέντρα που δρουν στον χώρο των λοαδ ατόμων σε συνεργασία φυσικά με άλλους γνωστούς χώρους "προόδου",δεν μπορώ παρά να είμαι αλληλέγιος!ακόμα κι αν διαφωνούσα μαζί του.Στην συγκεκριμμένη περίπτωση συμφωνώ βέβαια μαζί του.
Δεν κρύβω ότι η υποκρισία ορισμένων στο ζήτημα αυτό με ενοχλεί πολύ και με δυσκολία θα έκρυβα την χαρά μου αν επιτέλους μάθαινε κάποια πράγματα το πλατύ κοινό,όμως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την πράξη αυτή!είναι απαράδεκτη!
Ακόμα να πω ότι η πράξη αυτή είχε σαφώς μικροκομματικά κίνητρα!είμαι σίγουρος ότι κανένα από τα άτομα που αναφέρθηκαν δεν ανήκε ούτε στο ΠΑΣΟΚ,ούτε φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ,ούτε σε μορφλωματα τύπου Φιλ.Συμ.,επίσης αποκλείεται κάποιο από τα άτομα που αναφέρθηκαν να ήταν τηλεοπτικό πρόσωπο με μεγάλη επιρροή σε στρώματα κατεξοχήν ομοφοβικά και με σίγουρα μεγαλύτερη δύναμη επιρροής από τον κάθε δήμαρχο ή τον κάθε βουλευτή!Άρα είναι σαφές ότι με την πράξη αυτή κάποιοι ήθελαν-πέραν από τα να βγάλουν την κακία τους- να έχουν μικροκομματικά ή προσωπικά πολιτικά οφέλη,τώρα το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά...ε τι κάνει νιάου νιάου και φοράει γκρίζα ζώνη...

Κυπραίος είπε...

Το outing για μένα είναι απαράδεκτο γενικότερα. Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι το θεωρούν θεμιτό όταν κανείς είναι τόσο ομοφοβικός που τελικά βλάπτει την διεκδίκηση δικαιωμάτων των gay αλλά ο Δήμαρχος δε νομίζω ότι "έβλαψε" το pride με το να μην το πάρει υπό την αιγίδα του. Απλά δεν το βοήθησε όσο εγώ προσωπικά θα ήθελα. Τώρα όμως να φτάνουμε σε βαθμό να του κάνουμε 'outing' επειδή δε μας βοήθησε αυτό πάει πολύ για μένα.

Καταλαβαίνω τη απογοήτευση και των διοργανωτών και των gay της διπλανής πόρτας (όπως είμαι και εγώ). Αλλά αυτό για μένα δεν είναι λόγος αρκετός για να "κράξεις" κάποιον ότι είναι gay.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε η stassa πιο πάνω με τον τρόπο της, και παρόλο που δε θεωρώ τον εαυτό μου ούτε γελοίο, ούτε ταπεινωμένο με οποιονδήποτε τρόπο απλά και μόνο επειδή είμαι gay, ταυτόχρονα γνωρίζω πολύ καλά ότι όχι μόνο στην Ελλαδίτσα μας αλλά και στον υπόλοιπο Κόσμο το να είναι κανείς gay ακόμα δυστυχώς χρησιμοποιείται αρνητικά και από κάποιους εξευτελιστικά. Ακόμα και στις ΗΠΑ όπου τα δικαιώματα των gay ακόμα είναι υπό διεκδίκηση (βλέπε prop 8 στην Καλιφόρνια) αλλά και στις πιο gay-friendly χώρες της Ευρώπη, υπάρχουν σοβαρά ομοφοβικά κρούσματα που φτάνουν σε ψυχολογική/λεκτική/σωματική βία. Άρα το να είναι κανείς gay μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τη σωματική του ή την ηθική του ακεραιότητα και είναι ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο το άτομο θα πρέπει να έχει δικαίωμα και επιλογή στο πως διαχειρίζεται αυτή του την (σεξουαλική) ταυτότητα, είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε όχι.

Άλλωστε το outing έχει ακριβώς αυτό το νόημα: το να βγάλεις στη φόρα κάτι σαν αυτό (το ότι είσαι gay δηλαδή) ώστε να βλάψεις κάποιον στα μάτια των άλλων. Άμα δεν ήταν επώδυνο το να παρουσιάζεται κανείς ως gay χωρίς να έχει επιλογή, τότε δε θα είχε και νόημα το outing.

Είναι διαφορετικό να μου το πουν κατάμουτρα και να μπορώ να απαντήσω με περιφάνεια άμα το θελήσω και έχω το σθένος και το θάρρος και είναι πολύ διαφορετικό να υπάρχουν μομφές όπως το πλακάτ στο pride ή ένα άλλο φανελάκι που είδα που έλεγε "Ο δήμαρχος αγαπάει το πράσινο και είναι στρ8". Το να έχω ένα τόσο φανερό πλακάτ (ο όρος "ανάμεσά μας" έχει πολλή σημμασία) δεν συνάδει με την κίνηση να κοπεί το πρώτο μέρος του Πανούση. Στο κάτω κάτω ο Πανούσης μπορεί να λέει ότι θέλει στη σάτυρα του γιατί είναι αυτός που είναι και δεν αντιπροσωπεύει κανένα. Δε νομίζω κανείς πιστεύει πως ο Πανούσης είναι όργανο κανενός.Το πλακάτ όμως είναι μια κίνηση οργανωμένη από το pride και αυτό είναι που με ενοχλεί. Είδα και ένα μπλουζάκι κάποιου που έλεγε "Ο δήμαρχος αγαπάει το πράσινο και ειναι str8". Αυτό ως κίνηση από έναν άνθρωπο άσχετο με την διοργάνωση που ήρθε στο pride δε με ενοχλή. Το on purpose outing όμως από την διοργάνωση εμένα δε με αντιπροσωπεύει...

Θα πρέπει όμως να πω και το εξής:
ότι το ένας ή δύο άνθρωποι εκφράζουν την άποψή τους με τον πιο πάνω συγκεκριμένο τρόπο (βλέπε post για Σταύρο Γιαννακόπουλο και gay superhero αλλά και σε άλλες συζητήσεις στο forum) δε σημαίνει ότι όλο το 10percent είναι φορέας/ομάδα ανθρώπων που πρέπει να χαρακτηρίζεται ως "αυτοί" που άμα δε συμφωνείς μαζί τους σε κάνουν "εχθρο".

Ο καθένας έχει ευθύνη για το τι λέει και δε πρέπει να χαρακτηρίζει κανέναν πέραν από τον εαυτό του, εκτός κι αν εκπροσωπεί επίσημα οργανωμένο σύνολο. Εξάλλου ότνως οι gay έχουν όσα κοινά έχουν οι γαλανομάτιδες...

cobden είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.Το outing είναι βαρβαρότητα, αναπόφευκτη συνέπεια της queer αντίληψης πως το "προσωπικό είναι πολιτικό". Δυστυχώς αυτή η άποψη φαίνεται να αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο κατεστημένο αριστερόστροφο gay κίνημα, οπότε ας είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.

PS Γιατί οι gay επαγγελματίες συνδικαλιστές σιωπούν κάθε φορά που τίθεται το θέμα της χρηματοδότησης τους?

erva_cidreira είπε...

Μολονότι το έχω αναφέρει και στο παρελθόν, χωρίς να πάρω ποτέ απάντηση, να το ξαναθέσω το ερώτημα:
Τα 5 τελευταία pride έγιναν με 3 διαφορετικούς Δημάρχους, την Ντόρα Μπακογιάννη (2005), τον Θεόδωρο Μπεχράκη (2006) και Νικήτα Κακλαμάνη (2007-09). Κι ενώ όλοι πρόσφεραν την ίδια βοήθεια, πιθανώς οι πρώτοι λιγότερη, η μεν κα. Μπακογιάννη αξιώθηκε εξώφυλλο ως superwoman στο περιοδικό 10% και συνέντευξης που της φιλοτεχνούσε το προφίλ της προστάτιδος των ομοφυλοφίλων (εδώ), ο δε κ. Κακλαμάνης από την πρώτη χρονιά έγινε στόχος επιθέσεων και αποκαλύψεων (π.χ. εδώ) που σαφέστατα ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τους λόγους της διαφορετικής αντιμετώπισης;


Putin,
Ο ομοφυλόφιλος της επαρχίας χρειάζεται να μάθει την ιστορία και τον πολιτισμό της ταυτοτικής του ομάδας, χρειάζεται γνώση, ήθος και σταθερά σημεία αναφοράς.
Όχι την υπόρρητη απειλή ότι ο καθένας μπορεί να τον αποκαλύψει για «το καλό του κινήματος».
Γιατί, μην γελιόμαστε, σήμερα το outing γίνεται στους τάδε επιλεγμένους επώνυμους, αύριο σε κάποιους από εμάς; Χωρίς καν διαδικασίες τύπου «λαϊκών δικαστηρίων». Στην ψύχρα.

erva_cidreira είπε...

cobden,
σωπαίνουν στο θέμα της κρατικής χρηματοδότησης γιατί θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα όπως:
Ποιοι χρηματοδοτούνται, με τι κριτήρια, με ποιους εισηγητές και ποιους κριτές, με τι ποσά και με ποιες υποχρεώσεις.
Αλλά ούτε η ιδιωτική χρηματοδότηση, όταν γίνεται με αδιαφάνεια, θα δημιουργούσε λιγότερη διαπλοκή, όπως φαντάζομαι ότι πιστεύεις, αφού θα οδηγούσε με βεβαιότητα στην γκρίζα διαφήμιση.

poutin2 είπε...

Σα να λέμε, "αν σε σπρώξω στο λάκκο με τα λιοντάρια, δε σε σκότωσα εγώ, αλλά τα λιοντάρια". Αν κανεις τον κοπο να ριξεις μια ματια στα σχόλια μου θα δεις οτι σε ολα επιμενω να μην συμφωνω με το αναγκαστικο outing, εγω απλά προσπαθώ να επικεντρωθώ στο πως μπορουν να εξουδετερωθούν τα "λιοντάρια".
Όσο για τον άσημο gay γιατι δεν σκέφτεσαι καν την πιθανότητα να δυναμώσει το "οπλοστασιο" του αν υπάρξουν, ομολογημενα gay (εκούσια, ας το επαναλάβω) μερικοί υπουργοι, δήμαρχοι, και δεν μιλάω για καλλιτεχνες και αλλα δημόσια προσωπα οι οποιοι συνεχιζουν την καριέρα τους (Βλ. δημαρχος του Παρισιού και του Βερολίνου, ενας υπουργός της Αγγλίας και πολλοί άλλοι σε διαφορες θέσεις που δεν θυμάμαι πια). Ναι, το ξερω πως ειναι λιγοι και πως βρισκονται σε "προηγμενες" χώρες, αλλα απο καπου πρέπει να αρχίσει και σε μας.

cobden είπε...

@erva
Και η αδιαφανής ιδιωτική χρηματοδότηση δημιουργεί προβλήματα, λιγότερα όμως απ'οτι η δημόσια:
1. Η κρατική χρηματοδότηση αντιφάσκει με τις έννοιες ακτιβισμός,εθελοντισμός, κοινωνία των πολιτών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Επομένως, αποτελεί εκ των πραγμάτων πρόβλημα και λόγω της ίδιας του της ύπαρξης διαστρεβλώνει τη λειτουργία αυτών των οργανώσεων
2.Παίζονται πολύ περισσότερα συμφέροντα όταν στο παιχνίδι μπαίνουν υπουργοί, βουλευτές και κόμματα παρά όταν μια ΜΚΟ χρησιμοποιείται πχ μέσω της χρηματοδότησης από τον επιχειρηματία του Sodade για να κάνει γκρίζα διαφήμιση εναντίον του επιχειρηματία του Scape(υποθετικά παραδείγματα).Σίγουρα βέβαια μια ΜΚΟ που θέλει να κάνει καλά τη δουλειά της και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της πρέπει να βρίσκει πολλές και διαφορετικές πηγές (ιδιωτικής)χρηματοδότησης.
3.Η διαφθορά είναι συνυφασμένη με την κρατική χρηματοδότηση, ειδικά στην Ελλάδα, σε όλα τα στάδια (από τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται μέχρι το πώς ξοδεύονται τα χρήματα). Δες το πρόσφατο παράδειγμα της ACT UP. Και μας αφορά όλους, γιατί πρόκειται για τα δικά μας χρήματα. Αν πρόκειται, για ιδιωτική χρηματοδότηση, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι πρόβλημα του χορηγού και όχι δικό μας.

stassa είπε...

Poutin, διαφωνούμε επειδή εσύ θεωρείς οτι όποιος διαμαρτύρεται οτι το ξεφώνισμα είναι διασυρμός και γελοιοποίηση εννοεί οτι είναι γελοίο να είσαι ομοφυλόφιλος. Λες συγκεκριμένα:
"Το ξεφώνισμα εκθέτει ... το άτομο στον κίνδυνο να διασυρθεί, αλλά ... δεν το διασύρουμε εμείς, γιατί ... δεν θεωρούμε μεμπτό να είναι κανείς gay.".

Έτσι όπως το θέτεις, δεν υπάρχει καν θέμα ξεφωνήματος, όταν λέμε οτι κάποιος είναι γκέυ ενώ αυτός δεν το λέει, αφού "δεν το θεωρούμε μεμπτό". Απλώς συζητάμε δημόσια την σεξουαλικότητά του, δεν τον βρίσαμε τον άνθρωπο. Κι άρα ό,τι πάθει μετά, δε φταίμε εμείς, φταίει η κενωνία. Αυτό λες.

Ε, κι εγώ σου λέω για τα λιοντάρια κλπ, μπας και καταλάβεις τί λες.

Καινή Διαθήκη το κάναμε...

stassa είπε...

όσα είπε η stassa με τον τρόπο της

^.~ σκουζάτε;

Owain Glyndwr είπε...

erva cidreira,η απάντηση στο γιατί προβλήθηκε τόσο η Ντόρα νομίζω ότι είναι καθαρά πολιτική,έχει να κάνει με τις διάφορες ομάδες του πολιτικού κόσμου,της ΝΔ και τι σχέση έχουν με εκτός κόμματος ομάδες κτλ...αν θες γίνομαι λεπτομερέστερος
Η χρηματοδότηση των ομάδων και των ατόμων αυτών πράγματι είναι σκοτεινή!ιδίως του κυρίου "βαφτιστή" με την "γκρίζα ζώνη"...(και σ'αυτό γίνομαι λεπτομερέστερος αν δεν το πιάσατε)

erva_cidreira είπε...

pisoglendis,
το σχόλιο που άφησες πριν από μισή ώρα το θεωρώ εσκεμμένα προβοκατόρικο.
Δεν πρόκειται να το δημοσιεύσω, και επιπλέον θα σβήσω και το προηγούμενό σου για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο ανώνυμος παραπάνω.

Αυτά τα βρώμικα παιχνίδια να τα παίζεις αλλού.

Tales from the other side of town είπε...

Μα erva, στο τεύχος 5, του περιοδικού στο οποίο ο αγαπητός pisoglendis είναι στην συντακτική του ομάδα, υπάρχει άρθρο στο οποίο γίνεται κανονικότατο outing (ξεφώνημα αν θέλεις) και στον δήμαρχο που αναφερόμαστε αλλά και σε βουλευτή.

erva_cidreira είπε...

Αγαπητέ Erva,

Απαντούμε στην ερώτησή του παρότι υποψιαζόμαστε ότι μάλλον είναι χαμένος
κόπος αφού αυτά που ισχυρίζεσαι τα θεωρείς ούτε ή άλλως δεδομένα,
ανεξάρτητα από τα γεγονότα.

Η συνέντευξη της Μπακογιάννη ήταν μία από πολλές κρούσεις που είχαμε κάνει
και συνεχίζουμε να κάνουμε σε πολιτικούς αλλά ήταν η μοναδική που δέχτηκε
(πλην της Καραμάνου, στο 1ο τεύχος, του Πάγκαλου και του Καρατζαφέρη).
Όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρνήθηκαν, ρητά ή με υπεκφυγές. Και η Μπακογιάννη
μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε αν θα τη δώσει, ενώ φωτογραφία τελικά
αρνήθηκε να δώσει (τελευταία στιγμή προ τυπογραφείου), εξ ου και η
αναγκαία σύνθεση στο εξώφυλλο την ενδεκάτη ώρα. Ήταν σημαντικό όχι μόνο
για το 10% αλλά γενικότερα για την γκέι κοινότητα στη χώρα μας μια
πολιτικός τέτοιου βεληνεκούς (ανεξάρτητα από κόμμα, απόψεις ή ικανότητες)
να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα ταμπού της ομοφυλοφιλίας, ένα θέμα που όλοι
οι άλλοι πολιτικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποφύγουν, ακόμη και
σήμερα.

Στον Κ... δεν ζητήσαμε συνέντευξη, διότι μετά το κάζο που πάθαμε με
τον Κρ... και τον Ρ... κρίναμε και κρίνουμε ότι είναι επονείδιστο ένα
γκέι περιοδικό να παίρνει συνέντευξη από γκέι δημόσιο πρόσωπο και ούτε
εμείς ούτε αυτός/η να μιλάμε για τον φόνο. Μεγαλύτερη υποκρισία δεν
υπάρχει. Επειδή λοιπόν ο Κ… δεν επρόκειτο να το αναφέρει,
θεωρήσαμε και θεωρούμε πιο έντιμο μη βάλουμε ούτε εκείνον ούτε εμάς σε
αυτή τη δυσάρεστη και υποκριτική θέση.

Την Μπακογιάννη λοιπόν δεν την εκθειάσαμε ούτε την ηρωποιήσαμε, παρότι
αυτό που έκανε δίνοντας συνέντευξη (αυτό το τόσο λίγο) δεν το έχουν κάνει
πολλοί άλλοι. Επίσης ούτε τον Κακλαμάνη τον κράξαμε ως 10%. Το ότι
φιλοξενήσαμε και φιλοξενούμε απόψεις άλλων, ενίοτε διαφορετικές με της
σύνταξης, συμπεριλαμβανομένων και των δικών σου, είναι κάτι για το οποίο
περηφανευόμαστε.

Όσον αφορά το outing, δεν πρόκειται για αμερικανικό μοντέλο. Το outing
έχει μεγάλη και μακρά ιστορία στην Ευρώπη, από τη Ρόζα φον Πράουχαϊμ στη
Γερμανία, που το έκανε τηλεοπτικά και με ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω,
μέχρι τη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, κ.ά. Το outing ανέκαθεν ήταν
αμφιλεγόμενη πρακτική σε όλο τον κόσμο, με υπέρμαχους και πολέμιους, με
ισχυρά επιχειρήματα και οι μεν και οι δε. Το ότι εσύ διαφωνείς τόσο κάθετα
και ριζικά είναι δικαίωμά σου φυσικά. Εμείς ως 10% ούτε συμφωνούμε ούτε
διαφωνούμε. Θεωρούμε ότι και οι δύο απόψεις έχουν εν μέρει δίκιο και εν
μέρει άδικο. Αν αυτό σου φαίνεται μεσοβέζικο, ίσως οφείλεται στο ότι
βλέπεις τον κόσμο σε τόνους άσπρου/μαύρου μόνο. Το ότι δεν κάνουμε outing
εμείς ως περιοδικό δεν σημαίνει ότι θα φιμώσουμε ή θα λογοκρίνουμε και
τους αναγνώστες μας.

Φιλικά
Λύο Καλοβυρνάς


Σχόλιο από τον χρήστη sleuth με επέμβαση δική μου στα επώνυμα.

erva_cidreira είπε...

Αγαπητέ Λύο,
Καλά, εγώ βλέπω τον κόσμο σε τόνους άσπρου/μαύρου μόνο. Να το δεχτώ.
Εσείς που βλέπετε τον κόσμο πολύχρωμα και ανήκετε σε μια οργάνωση σχετική με το hiv/aids μπορείτε να μας πείτε τη θέση σας σε ενδεχόμενο outing δημοσίων προσώπων που είναι οροθετικοί ή ασθενείς και αρνούνται να μιλήσουν γι’ αυτό;
Αν κάποιος ανώνυμος άφηνε στην ιστοσελίδα σας μια λίστα με ονόματα, όπως πριν λίγο συνέβη στο Α.Π., έστω και σε διατύπωση υποθετικού λόγου, θα τη δημοσιεύατε ή θα τη λογοκρίνατε;
Και μια ερώτηση ακόμη:
Στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του φόρουμ της ιστοσελίδας του 10% διαβάζω:
3. Δεν χρησιμοποιούμε επιθετική γλώσσα, βρισιές και γενικότερα χαρακτηρισμούς που μπορεί να προσβάλλουν τους άλλους. Μηνύματα με απρεπή, ρατσιστική γλώσσα ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς ειδοποίηση.
6. Απαγορεύεται η αναφορά προσωπικών δεδομένων και στοιχείων οποιουδήποτε ατόμου (χρήστη του φόρουμ ή όχι).
Να υποθέσω ότι πρόκειται για αναφορά που γίνεται μόνον για τους τύπους κι όχι για την ουσία;

George Tsitiridis είπε...

giati then mpike to teleftaio mou sxolio???

episis pira e mail apo to vallianato oti eno epanelimena thelei na apandisei se diafora sxolia pote then tou dineis vima mesa apo to blog sou

giati olo afto?

erva_cidreira είπε...

Γιατί αυτά τα παιχνίδια με τις διατυπώσεις σε υποθετικό λόγο που τάχαμου δεν είναι outing να τα παίζεις στο ιστολόγιό σου. Γι’ αυτό.

Σε δεύτερο σχόλιο σου γράφεις:

μου κάνεις πλάκα erva?
δεν είπα να δημοσιεύσεις κάτι
ρώτησα κάτι που μου μεταφέρανε
και ζήτησα να απαντήσεις...

τα σχολιά μου ειναι αξιοπρεπέστατα νομίζω

σχετικά με το σχόλιο οτι στο screw κάναμε outing στο δήμαρχο
το κείμενο ειναι του … και φέρει την ευθύνη γ αυτο..
δεν λογοκρίνουμε τους συντάκτες μας


Μήπως να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού για το ποιος φέρει την ευθύνη σ’ αυτές τις περιπτώσεις;

Επίσης θα σε συμβούλευα να μην ρωτάς για λογαριασμό άλλων. Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει μόνος του.
Κι όσα για τα σχόλια του Βαλλιανάτου: ποτέ δεν έλαβα σχόλια του κι αν τα έστειλε
φαίνεται ότι η blogger έχει πρόβλημα και κατά έναν περίεργο λόγο επέλεξε ειδικά αυτά για να μην μου τα εμφανίζει προς δημοσίευση ή απόρριψη.
Σε κάθε περίπτωση, στο μπλογκ υπάρχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο κ. Βαλλιανάτος την έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, μπορεί να το κάνει και τώρα, αν νομίζει ότι εσκεμμένα αποκλείεται από τον σχολιασμό ή ας προσπαθήσει ξανά.
Δεν καταλαβαίνω όμως με ποια λογική στέλνει e-mail σ’ εσένα για να παραπονεθεί.
Ήταν προσωπικό ή με άγνωστη λίστα παραληπτών όπως αυτό που δημοσίευσα παραπάνω;

Και για να είμαστε ειλικρινείς: Τι τρέχει; Ξεκίνησε να στήνεται η «εξέδρα»;

Κ.σ-Μ. είπε...

SK: Το consensus που διαμορφώθηκε έκτοτε στα gay μέσα και περιοδικά, στους ακτιβιστές, κτλ., αλλά και στον μέσο gay, είναι ότι το outing είναι θεμιτό όταν το συγκεκριμένο άτομο έχει ενεργή δραστηριότητα που βλάπτει τους gay. [....] Αλλά, όπως είπα, η πλειοψηφία των gay αισθάνεται άνετα με τη διαμορφωθείσα πολιτική που προανέφερα και δεν την αμφισβητεί ιδιαίτερα.
Όπως και το consensus που διαμορφώθηκε στα ετεροφυλόφιλα μέσα και περιοδικά, στους πολιτικούς, κτλ., αλλά και στον μέσο ετεροφυλόφιλο, είναι ότι η αποστέρηση κάποιων δικαιωμάτων είναι θεμιτή όταν τα συγκεκριμένα άτομα είναι gay.

...και όπως είπα, η πλειοψηφία των ετεροφυλοφίλων αισθάνεται άνετα με την διαμορφωθείσα πολιτική που προανέφερα και δεν την αμφισβητεί ιδιαίτερα.

Ζήτημα consensus και άνεσης είναι όλα.

Κ.σ-Μ. είπε...

SK: Όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, το μέτρο είναι διαφορετικό για δημόσια πρόσωπα απ'ό,τι για ιδιώτες. Π.χ. μεγαλύτερη προστασία απολαμβάνει ένας κοινός άνθρωπος απ΄ό,τι ένας πολιτικός και ακόμα λιγότερη ένας ηθοποιός....
Σφάλλετε αν πιστεύετε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να παραβιάζονται όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν διαβαθμίσεις. Π.χ. εγώ πιστεύω ότι περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα έχει ένας "κοινός άνθρωπος" απ' ό,τι ένας πολιτικός ή ένας ηθοποιός. Άλλος, πάλι, πιστεύει ότι περισσότερα δικαιώματα έχει ένας ετεροφυλόφιλος από έναν ομοφυλόφιλο.

Ζήτημα προσωπικής κρίσης είναι όλα.

Κ.σ-Μ. είπε...

...και όσον αφορά στη στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν πρόκειται για αμερικανικό μοντέλο. Η στέρηση δικαιωμάτων έχει μεγάλη και μακρά ιστορία στην ανθρωπότητα.
...
Εμείς, ούτε συμφωνούμε ούτε διαφωνούμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θεωρούμε ότι και οι δύο απόψεις έχουν εν μέρει δίκιο και εν μέρει άδικο. Αν αυτό σας φαίνεται μεσοβέζικο, ίσως οφείλεται στο ότι κάποιοι βλέπουν τον κόσμο σε τόνους δικαιώματα/όχι δικαιώματα.

Ζήτημα οπτικής είναι όλα.

gay super hero είπε...

@ κ.σ.μ.

Kαι τα δύο σχόλια του SK θεωρώ ότι είναι διαφωτιστικά, άριστα διατυπωμένα και συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στη συζήτηση. Μπορεί βέβαια κανείς σε επιμέρους σημεία να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.

Τώρα αν κάποιοι χρησιμοποιούν το outing ως μέθοδο υπόρρητου εκβιασμού, ενθαρρύνοντας τρίτους να το κάνουν με μισόλογα και υπονοούμενα ώστε οι ίδιοι να μένουν στο απυρόβλητο, δεν ευθύνεται ο SK γι'αυτό.

George Tsitiridis είπε...

Γιατί αυτά τα παιχνίδια με τις διατυπώσεις σε υποθετικό λόγο που τάχαμου δεν είναι outing να τα παίζεις στο ιστολόγιό σου. Γι’ αυτό.

Επιμένω οτι δεν ειναι παιχνίδια..
ειναι απόψεις και οπως ο καθένας έχει την δική του έχω την δική μου

Μήπως να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού για το ποιος φέρει την ευθύνη σ’ αυτές τις περιπτώσεις;

Το SCREW πήρε την απόφαση να μην λογοκρίνει( προς το παρόν τουλάχιστον ) κανένα κείμενο.
Δεν θεωρήσαμε οτι ήταν απαραίτητο
Απο εκει και πέρα ο εκδότης ( αυτος που βάζει το ονομά του και την εταιρία του ) ξέρει καλά τις ευθύνες του ( απ οσο ξέρω και εχουμε συζητήσει) και ξέρει τις συνέπειες

Επίσης θα σε συμβούλευα να μην ρωτάς για λογαριασμό άλλων. Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει μόνος του.

Αγαπητέ erva ο Βαλλιανάτος με παρακάλεσε να σε ρωτήσω γιατί μου είπε οτι είδε πως τα δικά μου κείμενα δημοσιεύονται..
και μου λέει ρώτα τι έχει γίνει γιατί δεν δημοσιεύονται τα σχολιά μου..
δεν το έκανα αυθαίρετα

Κι όσα για τα σχόλια του Βαλλιανάτου: ποτέ δεν έλαβα σχόλια του

Αυτο ειναι η απάντηση ...
ηταν τόσο κακό που έκανα εγω την ερώτηση?



Δεν καταλαβαίνω όμως με ποια λογική στέλνει e-mail σ’ εσένα για να παραπονεθεί.

δεν παραπονέθηκε
ρώτησε και έβαλε εμένα να ρωτήσω αν συμβαίνει κάτι

Και για να είμαστε ειλικρινείς: Τι τρέχει; Ξεκίνησε να στήνεται η «εξέδρα»;

Ποιά εξέδρα?
Με ξέρεις αρκετά καλά μέσα απο το μπλόγκ σου,
Σου έδωσα την εντύπωση οτι κάνω κάτι εσκεμένα?
η οτι κάνω κακό σε κάποιον
αν πραγματικά δεν μου άρεζε το μπλόγκ σου
και η κουβέντα που γίνετε δεν θα συμμετείχα...

δεν έχω κανέναν λόγο να ειμαι με κάποιον και με κάποιον οχι.

σχετικά με το outing είχα στείλει ενα κείμενα που ελεγε για το άλλωτε και το τώρα
θα το ξαναστείλω

erva_cidreira είπε...

Από τον κ. Γρ. Βαλλιανάτο λάβαμε με e-mail το παρακάτω σχόλιο το οποίο δημοσιεύουμε χωρίς τη δεύτερη παράγραφό του η οποία παραβαίνει διακηρυγμένους κανόνες λειτουργίας και αρχές του Α.Π. :



Σύμφωνα με σχετική νομολογία του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (που μπορεί κανείς να βρεί στο Νομικό Βήμα σε ανάλυση και σχολιασμό του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίουο κ Νίκου Αλιβιζάτου), ο δημοσιογράφος που διαπιστώνει καθαρή αναντιστοιχία μεταξύ του δημόσιου λόγου και πράξεων ενός δημόσιου προσώπου και της ιδιωτικής ζωής του, αποκτά το δικαίωμα, στο όνομα ενός άλλου δικαιώματος του κοινού, να πληροφορείται την αλήθεια, να αποκαλύπτει αυτήν την υποκρίσία.

(...)

Υπάρχουν και άλλες απόψεις στο θέμα αυτό αλλά αυτή είναι θεμελίωση του σχετικού ήπιου outing

Tο ίδιο θα συνέβαινε αν κάποιο δημόσιο πρόσωπο, λχ ορροθετικός, δεν διευκόλυνε τη ζωή των ορροθετικών στο πλαίσιο της αρμοδιοτητάς του



Το κλείσιμο της δικαστικής εκκρεμμότητας μεταξύ του κ Αλέξη Κούγια και εμού, έγινε εξωδικαστικά κατόπιν επιστολών που ανταλλάξαμε και στην οποία ο κ Κούγιας ανέγραφε ότι με τη γνωστή δήλωσή του στην εφημερίδα εσπρέσσο απ όπου ξεκίνησε η γνωστή διαμαρτηρία μου, δεν είχε πρόθεση να εξυβρίσει ή να προσβάλλει τους ομοφυλόφιλους.




Η χρηματοδότηση των εθελοντικών ή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που αριθμούν εκατομμύρια σ ολόκληρο τον κόσμο γίνεται και απο κονδύλια του Δημοσίου. Αυτό είναι δυνατό είτε μετά απο πρόσκληση ενδιαφέροντος εκ μέρους της Δημόσιας Αρχής για κάποιο θέμα κοινωνικό, περιβαλλοντικό, ή άλλο, είτε μετά απο πρόταση του εθελοντικού φορέα προς αυτό. Υπάρχει έλεγχος διαχείρησης και διαφάνειας που προκύπτει απο διάφορους φορείς. Κατά τον έλεγχο αυτό προκύπτουν κατα καιρούς και φαινόμενα κακοδιαχειρησης αλλά και διώξεις, που ωστόσο δεν ακυρώνουν τη δυνατότητα αυτή.



(συνεχίζεται στο επόμενο σχόλιο)

erva_cidreira είπε...

(συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)



Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, αναζητά χρηματοδότηση για θέματα παραβιάσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων απο πολλές και διάφορες πηγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα θέματα για τα οποία έλαβε οικονομική βοήθεια κατα το παρελθόν απο τις πηγές αυτές οι οποίες αναφέρονται λεπτομερώς στις ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων που αναρτά απο την αρχή της λειτουργίας του στο διαδικτυο είναι δικαιώματα γυναικών και παιδιών (ανάμεσα στα οποία και η κατάσταση των μουσουλμάνων γυναικών που ζουν στην Ελλάδα υπο το καθεστώς της σαρία), δικαιώματα τσιγγάνων, έρευνα για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα καθώς και έρευνα για τη ρητορική μίσους στα ΜΜΕ των χωρών της Βαλκανικής, σχετική έκδοση.

Το Open Society Institut, που χρηματοδοτείται κυρίως απο τον χρηματιστή Τ Σόρος, στηρίζει την εκπόνηση εκθέσεων για παραβιασεις δικαιωμάτων του ανθρώπου σ ολόκληρο τον κόσμο. (Η ILGA λχ ενισχύεται απο το ίδρυμα όπως μπορεί ο καθένας να διαβάσει στην ιστολελίδα της-κι αυτό διεθνής συνομωσία;)

Οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου σ ολόκληρο τον κόσμο είτε επιλλέγουν ένα συγκεκριμμένο δικαίωμα ή μια κοινωνική ομάδα, είτε ασχολούνται με δικαιώματα διάφορων ομάδων. Η ενασχόληση του ΕΠΣΕ με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων που αναφέρει στις εκθέσεις του που αποτελούν πλέον βιβλιογραφία των περισσότερων σχετικών οργανισμών, ΟΗΕ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΕΕ, πρεσβείες κτλ γινεται με κριτήριο και τη μη ενασχόληση άλλων οργανώσεων στην Ελλάδα λόγω δυσκολίας ή ταμπού με τα θέματα αυτά

Μια επίσκεψη στις παλαιώτερες αλλά και νεώτερες ιστοσελίδες του θα λύσει αρκετές απορίες και θα δώσει αφορμή για πολλές συζητήσεις.
Τα πολλά θέματα και οι διάφορες κατηγορίες εξετάζονται παντού με παρόμοιο τρόπο και βέβαια ο χαρακτηρισμός «σούπα» που απαντάται συχνά στη φιλόξενη αυτή ιστοσελίδα παραπέμπει μόνο στο γνωστό, περι ορέξεως...!




Ο υποφαινόμενος υπήρξε εκλεγμένος εκπρόσωπος Τύπου κατα τη δεκαετία του 80 για το ΑΚΟΕ, και φυσικά εκπροσωπούσε μόνο τα μέλη του. Στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας για το διάστημα 1988-90
Εκτοτε εκπροσωπεί τον εαυτό του, εκτός εάν κάποια οργάνωση τον εξουσιοδοτήσει για ένα θέμα ή μια αποστολή
Η ενασχόλησή μου με τα θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πλαίσιο μιάς εθελοντικής οργάνωσης υπήρξε πάντοτε χωρις χρηματική αποζημίωση.
Ειμαι πολιτικός επιστήμων και δημοσιογράφος και συνεργάζομαι με διάφορες εταιρείες πολιτικής επικοινωνίας, διαφημηστικές καθώς και κανάλια τηλεόρασης, ραδιοφώνου, ιστοσελίδες αλλά και έντυπα.


Γρηγόρης Ν Βαλλιανάτος

gay super hero είπε...

Εμ βέβαια, το Παρατηρητήριο τον καίει τον άνθρωπο.

Τί θα τον έκαιγε;

Sleuth είπε...

Αγαπητέ Erva,
Ως προς το θέμα του φόρουμ του 10%, το πόσα μηνύματα και αγγελίες προσβλητικού περιεχομένου έχουμε ήδη κόψει δεν μπορείς να το ξέρεις. Από εκεί και πέρα το πού θέτουμε τον πήχη του «προσβλητικού» ή του «προσωπικού» μπορεί να διαφέρει από τα μέτρα και σταθμά άλλων. Εξάλλου είναι κάτι που συνυπολογίζουμε γενικότερα με τον πιο θερμόαιμο ελληνικό τρόπο έκφρασης.

Ως προς το θέμα των οροθετικών: το ότι δυο καταστάσεις παρουσιάζουν ομοιότητες δεν τις κάνει απαραίτητα ταυτόσημες. Άλλο οροθετικός άλλο γκέι. Και οι δύο ομάδες υφίστανται διακρίσεις αλλά έχουν επίσης πολλές διαφορές, όπως λόγου χάρη δεν γίνεται να εξισώσεις τις γυναίκες με τους μετανάστες, παρότι και αυτές οι ομάδες υφίστανται διακρίσεις. Αν ένας οροθετικός που ήταν δημόσιο πρόσωπο (και αυτό το τονίζω) έβλαπτε με τη στάση του άλλους οροθετικούς, κρίνω ότι ναι όνομα του δημόσιου συμφέροντος η αποκάλυψη της οροθετικότητάς μπορεί να ήταν θετική πράξη – αρνητική βέβαια για τον ίδιο, αλλά ένα δημόσιο πρόσωπο ακόμη και νομικά ΔΕΝ έχει τα ίδια δικαιώματα όπως ένας απλός πολίτης. Το δε outing ως ακτιβιστικό φαινόμενο αφορά αποκλειστικά δημόσια πρόσωπα μεγάλης προβολής.

Και επί του προσωπικού, επειδή τυχαίνει να έχω υποστεί πολύ ξεφώνισμα και βία νωρίς στη ζωή μου επειδή είμαι γκέι, έχω απόλυτη επίγνωση του τι σημαίνει και πόσο βίαιο μπορεί να είναι. Για τον λόγο αυτό ακριβώς τηρώ πολύ επιφυλακτική στάση ως προς το πώς, πότε και με ποιο σκοπό πρέπει να γίνεται outing, χωρίς όμως να το απορρίπτω συλλήβδην. Ορίστε οι αποχρώσεις του γκρίζου. :-)

Λύο Καλοβυρνάς

erva_cidreira είπε...

Sk: το outing είναι θεμιτό όταν το συγκεκριμένο άτομο έχει ενεργή δραστηριότητα που βλάπτει τους gay. (…)Ασφαλώς και υπάρχουν γκρίζες ζώνες, π.χ. για το πού ακριβώς αρχίζει η "δραστηριότητα που βλάπτει τους gay".

Ανώνυμος: Εγώ συμφωνώ με την άποψη ότι το outing είναι θεμιτό όταν το συγκεκριμένο άτομο έχει ενεργή δραστηριότητα που βλάπτει τους gay (αν και πράγματι οι όροι ενεργή δραστηριότητα και βλάπτει χρειάζονται έναν καθαρό ορισμό). Το outing ως μορφή πίεσης ή εκβιασμού είναι απαράδεκτο.

Βαλλιανάτος: ο δημοσιογράφος που διαπιστώνει καθαρή αναντιστοιχία μεταξύ του δημόσιου λόγου και πράξεων ενός δημόσιου προσώπου και της ιδιωτικής ζωής του, αποκτά το δικαίωμα, στο όνομα ενός άλλου δικαιώματος του κοινού, να πληροφορείται την αλήθεια, να αποκαλύπτει αυτήν την υποκρίσία. (…)αυτή είναι θεμελίωση του σχετικού ήπιου outing (…)αν κάποιο δημόσιο πρόσωπο, λχ ορροθετικός, δεν διευκόλυνε τη ζωή των ορροθετικών στο πλαίσιο της αρμοδιοτητάς του

Καλοβυρνάς: Αν ένας οροθετικός που ήταν δημόσιο πρόσωπο (και αυτό το τονίζω) έβλαπτε με τη στάση του άλλους οροθετικούς, κρίνω ότι ναι όνομα του δημόσιου συμφέροντος η αποκάλυψη της οροθετικότητάς μπορεί να ήταν θετική πράξη
.



Έχω την εντύπωση ότι η απόσταση από «την ενεργή δραστηριότητα που βλάπτει» και που θέλει «καθαρό ορισμό», στην "καθαρή αναντιστοιχία μεταξύ του δημόσιου λόγου και πράξεων" και από το «βλάπτει με τη στάση του» μέχρι το «δεν διευκολύνει στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του» είναι υπερβολικά μεγάλη και ο δρόμος κακοτράχαλος, με πολλές επικίνδυνες στροφές για να εμπιστευτεί κανείς ερασιτέχνες οδηγούς, κάποιους μάλιστα εγγυημένα και αποδεδειγμένα ακατάλληλους, προκειμένου να οδηγήσουν το όχημα που λέγεται λοαδ κίνημα στη χώρα μας με ασφάλεια στον προορισμό του.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και με δεδομένο το «θερμόαιμο ελληνικό ταμπεραμέντο» και το γενικότερο κλίμα ανομίας, διαφθοράς και διαπλοκής προτιμώ να είμαι κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετος.


Υγ. Για την Ιστορία, στην ελληνική γκέι μπλογκόσφαιρα το outing οροθετικού το αντιμετωπίσαμε ήδη από τον πρώτο καιρό. Κάποιοι ήμασταν αντίθετοι, κάποιοι άλλοι μιλούσαν για το ότι κάθε γραφή είναι μυθοπλαστική, άρα μη δεσμευτική ηθικά, ότι τέτοιος που ήταν ο πρώην γκόμενος του που τον άφησε καλά του έκανε, ότι οι αποκαλύψεις είναι τελικά για το συμφέρον μελλοντικών αφελών θυμάτων του κλπ. Μήνες μετά ο μπλόγκερ, αφού έσβησε τα επίμαχα ποστ, με λινκ σε προφίλ του gaydar με ευδιάκριτη φωτογραφία, ομολόγησε ότι όλα τα στοιχεία ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και ότι το έκανε επειδή ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω της εγκατάλειψης του, σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας.
Ε, άλλοι, σήμερα, μπορεί να το κάνουν σαν εκβιασμό, σαν «κατινιά», σαν άσκηση queer ύφους και πάει λέγοντας. Αλίμονο στα θύματα τους.

Κ.σ-Μ. είπε...

gay super hero: Kαι τα δύο σχόλια του SK θεωρώ ότι είναι διαφωτιστικά, άριστα διατυπωμένα και συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στη συζήτηση. ... ...
... ... δεν ευθύνεται ο SK γι'αυτό.


Συμφωνώ, γι αυτό και ό,τι έγραψα δεν αποτελούσε κατά κανένα τρόπο προσωπική μομφή κατά του SK. Αυτό που ήθελα να σημειώσω είναι ότι επιχειρώντας κάποιος να ιδεολογικοποιήσει παθογενή συμπτώματα του χώρου του ή λανθασμένες επιλογές του – όπως, λ.χ. να στηρίζει ή να αδιαφορεί σε μια βίαιη πράξη σαν το outing -, αρκεί η αντικατάσταση μιας λέξης ή μια μικρή προσαρμογή του ίδιου κειμένου, για να προσφέρει "ιδεολογικό" άλλοθι και σε όσους δρουν κόντρα του, σε σημαντικά ζητήματα.

Ένα παρόμοιο φαινόμενο, μπορείς να παρατηρήσεις στην παραπάνω παράθεση του επιλεγμένου αποσπάσματος από σχολιασμό του Ν. Αλιβιζάτου.

Αμφιβάλλει κανείς ότι θα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις ή ερμηνείες άλλων νομικών; Ποιος δεν έχει παρατηρήσει ότι στην προσπάθεια να περάσουν συγκεκριμένες απόψεις ξεχειλώνονται μέχρι και άρθρα του Συντάγματος; Ποιος δεν έχει παρατηρήσει ότι υπό την μορφή δήθεν νομικών αναλύσεων σε κάποιο "νομικό" μπλογκ, αναπαράγεται η εθνικιστική προπαγάνδα της FYROM;

Και με το φως του διαδικτυου επανέρχονται είπε...

Κύριοι/Κυρίες των ΜΚΟ, είναι απλό.

Πείτε, "πήραμε τόσα, από εκεί, τότε". Βάλτε τη σχετική πληροφόρηση στους ιστότοπούς σας. Όσο δεν δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις, μετά από πλείστες όσες ερωτήσεις, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαφάνεια.

Στην περίπτωση της ΕΤΕΠΕ, που φαίνεται να εμπλέκεται σε διάφορες ΜΚΟ, υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία μόνο για τα έτη 2002-2004:

ΕΤΕΠΕ Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (30.000 ευρώ)

Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παναγιώτης ΔΗΜΗΤΡΑΣ, Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ιδρυτικά μέλη: ΔΗΜΗΤΡΑ Αγγ., ΔΗΜΗΤΡΑΣ Η., Σκληβανιώτη-ΔΗΜΗΤΡΑ Αιμ.

Όπως λέει και το motto της ΕΕ, "united in diversity".

Τονίζεται πως σύμφωνα με την ΥΔΑΣ, κύριο αντικείμενο των ΜΚΟ είναι η "παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων οικονομιών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη τους καθώς και στη μείωση της φτώχειας".

Ο κατάλογος από το "Παρόν", "περιλαμβάνει 390 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα ποσά (σε ευρώ) που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών για τα έτη 2002, 2003, 2004".

Σύμφωνα με την ΕΤΕΠΕ:

"Μεταξύ Ιουλίου 2002 – Μαρτίου 2004 η ΕΤΕΠΕ/ΕΠΣΕ λειτούργησε ως Δομή Αντιρατσιστικής Παρέμβασης στα πλαίσια του προγράμματος DREAM-Καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας στα ΜΜΕ, μαζί με 16 άλλους εταίρους μεταξύ των οποίων η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ."

Ήταν αυτή η δράση της "παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων οικονομιών", ώστε να είναι τύποις εντάξει με την ΥΔΑΣ, στα μητρώα της οποίας έχει γραφτεί;

stassa είπε...

Καλοβυρνά, επειδή φαίνεται οτί από όσους εδώ μέσα υποστηρίζουν το ξεφώνισμα (με την εξαίρεση του SK που ζει σ' άλλο κόσμο) είσαι ο μόνος που μπορεί να εκφραστεί σε σωστά Ελληνικά (τουλάχιστον ξέρεις πώς γράφεται το "οροθετικός") κι επειδή έχω βαρεθεί να τσακώνομαι με αγράμματους, ρωτάω εσένα: ποιό σκοπό πιστεύεις οτι μπορεί να εξυπηρετήσει το ξεφώνισμα ενός δημόσιου πρόσωπου, με ποιό τρόπο ωφελεί τα λοατ άτομα και τις διεκδικήσεις τους να βγεις και να πεις "ο τάδε είναι γκέυ";

erva_cidreira είπε...

Θα παρακαλούσα η συζήτηση να περιορισθεί στα θέματα που έχουν τεθεί από την κυρίως ανάρτηση και τον μέχρι τώρα σχολιασμό.
Και σίγουρα σ' αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι δραστηριότητες και χρηματοδοτήσεις των 390 ΜΚΟ ή εταιρειών που εμπλέκονται μ' αυτές.

Ανώνυμος είπε...

To θέμα των ΜΚΟ μπήκε από τον κ. Βαλλιανάτο, ως εκ τούτου μπορεί να απαντήσει. Εξάλλου, είναι μέλος ΜΚΟ που υποστηρίζει "πράξεις ακτιβισμού", όπως το "επιλεκτικό ξεμπρόστιασμα".

gay super hero είπε...

@ erva

Nα προσθέσω την περσινή περίπτωση όπου ένας επώνυμος (ολυμπιονίκης συγκεκριμένα) "ξεφωνήθηκε" από ορισμένα μπλογκ με εκφράσεις που παρέπεμπαν απευθείας στις (υποτιθέμενες) σεξουαλικές του προτιμήσεις και αφορμή την αμφίεσή του σε κάποια πλαζ και το γεγονός ότι συνοδευόταν από έναν άλλο άντρα.

Και αν θυμάμαι καλά ο Cobden που σήμερα εμφανίζεται ως φανατικός πολέμιος του outing τότε ξιφουλκούσε υπέρ της απόλυτης "ελευθερίας του λόγου" και κατά της "λογοκρισίας" και έγραφε ότι όποιοι αντιδρούν απλά πάσχουν από "πολιτική ορθότητα" και έλλειψη χιούμορ...

Από ό,τι φαίνεται λοιπόν έχει σημασία ποιος το κάνει το outing. Όταν το κάνουν κρατικοδίαιτοι ακτιβιστές είναι απόλυτα καρακριτέο. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι ίσως και όχι...

Όλα είναι σχετικά. Θέμα consensus και άνεσης που λέει και η Κ.σ.μ

Sleuth είπε...

Αγαπητή Στάσσα,
Δεν δήλωσα πουθενά ότι είμαι υπέρ του ξεμπροστιάσματος. Δεν είμαι όμως και κατά. Κρίνω ότι υπάρχουν φορές που ίσως να έχει θετικό αποτέλεσμα ή, για να το πω καλύτερα, οι θετικές συνέπειες να αντισταθμίζουν και να ξεπερνούν τις αρνητικές. Ούτε το επικροτώ ούτε το καταδικάζω συλλήβδην, και αν αυτό φαίνεται μεσοβέζικο, συγγνώμη αλλά μπορώ για ένα τόσο πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό κοινωνικό θέμα, για το οποίο διαφωνεί παγκοσμίως σύσσωμο το γκέι κίνημα, εγώ να διατείνομαι ότι ξέρω τι είναι απόλυτα σωστό και τι απόλυτα λάθος.

Το σκεπτικό πίσω από το ξεμπρόστιασμα (μια σωστότερη απόδοση του outing από το ξεφώνισμα, γιατί δεν κράζεται κανείς, αποκαλύπτεται ο ήδη γνωστός τοις πάσι αλλά «μυστικός» σεξ. προσανατολισμός του) είναι ότι τα δημόσια πρόσωπα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία (τα στερεότυπα, τα πρότυπα, τις αξίες) μέσα από το παράδειγμά τους και τη ζωή τους, είτε το θέλουν είτε όχι.

Υπάρχουν λοιπόν δημόσια πρόσωπα που ενώ είναι γκέι, όχι απλώς το αποσιωπούν αλλά ενεργά πλασάρουν μια στρέιτ ζωή. Αυτό πολλές ακτιβίστριες το βρίσκουν σκανδαλώδες, προκλητικό και υποκριτικό. Η έννοια του σκανδαλισμού της κοινής γνώμης, εξάλλου, της αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων (ειδικά από πολιτικά και άλλα πρόσωπα) είναι και νομικά κατοχυρωμένη, όπως ανέφεραν άλλες σε αυτό το νήμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ήδη από τη δεκαετία του 1980 ακτιβιστές σε διάφορες δυτικές χώρες ξεμπρόστιασαν πολιτικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές και άλλες δημόσιες προσωπικότητες για την υποκριτική αυτή στάση τους. Στόχος, απ’ όσο γνωρίζω, ήταν η στηλίτευση αυτής της υποκριτικής στάσης και η μεγαλύτερη ορατότητα των γκέι. Όταν ένα παιδί 10 χρονών βλέπει ότι μπορεί να είναι λεσβία και να γίνει και βουλευτίνα όταν μεγαλώσει γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεσβίες βουλευτίνες, όταν ένα γκέι παιδί 15 χρονών δεν φοβάται ότι θα περιθωριοποιηθεί επειδή ΥΠΑΡΧΟΥΝ γκέι δήμαρχοι, τα θετικά αποτελέσματα είναι προφανή.

Όταν ένας ιερωμένος, ειδικά υψηλόβαθμος, ευαγγελίζεται την αποχή και την εγκράτεια και παράλληλα συμμετέχει σε όργια (ατομικό του δικαίωμα, ε; προσωπικό δεδομένο του, σωστά;) πώς δικαιούνται και υποχρεούνται σύμφωνα με τον νόμο τα ΜΜΕ να ξεμπροστιάσουν αυτή την αναντιστοιχία; Κοινά στοιχεία με αυτή την περίπτωση μοιράζεται και το ξεμπρόστιασμα δημόσιων προσώπων όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ενδεχομένως να υπάρχουν και διαφορές.

Και κάτι ακόμη: η φιλοσοφική/πολιτική άποψη ότι «το προσωπικό είναι πολιτικό» δεν είναι προϊόν της queer θεωρίας αλλά της φεμινιστικής σκέψης, με την έννοια ότι οι προσωπικές, ατομικές επιλογές που κάνω στη ζωή μου έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Το αν άλλες φιλοσοφικές/πολιτικές σχολές την ασπάστηκαν είναι άλλο θέμα.

Στάσσα, κάτι ακόμη. Σ' ευχαριστώ γι' αυτό που είπες, αλλά επειδή ξέρω πώς γράφεται το «οροθετικός» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ξέρω να βάζω τις σκέψεις μου σε τάξη. Μακάρι όσοι ορθογραφούσαν να είχαν αυτόματα και οργανωμένη σκέψη. Ούτε το ότι εμένα μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω ή να ασχοληθώ με τη γλώσσα με κάνει απαραίτητα «εξυπνότερο» ή τις απόψεις μου «σωστότερες» (I wish!)

cobden είπε...

GSH, αν θεωρείς πως το κείμενο του Ethan για τον "ολυμπιονίκη" είναι outing, τότε μάλλον δεν έχεις καταλάβει για τί πράγμα συζητάμε. Ο "ολυμπιονίκης" βγήκε σε ένα δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο , σαν σούργελο. Ο Ethan σχολίασε σκωπτικά την αισθητική πλευρά της εμφάνισης του και με στίχους από τραγούδια τόνισε πόσο θηλυπρεπής ήταν. Αυτό το θεωρείς outing? Πρώτον δεν έκανε καμιά αποκάλυψη πως ο ολυμπιονικής είναι gay (το αισθητικό κομμάτι σχολίασε) και δεύτερον, εμφανίστηκε έτσι δημόσια, δηλ. δέχτηκε το ενδεχόμενο πως θα προκαλέσει σχόλια. Με τη λογική σου, είναι outing το να κάνεις πλάκα με το πλουμιστό φουλάρι του Α κομμωτή, ή να σχολιάζεις γνωστή τραγουδίστρια που βγαίνει έξω σε δημόσιο χώρο χεράκι χεράκι με τη γκόμενα της. Το ότι είμαστε εναντίον του outing (και ρίξε μια ματιά εδώ για να καταλάβεις τί είναι http://en.wikipedia.org/wiki/Outing),δε σημαίνει πως είμαστε λοβοτομημένοι.

gay super hero είπε...

Εγώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Το είπες μόνος σου. "Τόνισε πόσο θηλυπρεπής ήταν".

Και όλοι γνωρίζουμε βέβαια πως αποκαλεί ο λαός τους θηλυπρεπείς.

lesbianbimafia είπε...

Το ξεμπρόστιασμα είναι καλό να γίνεται κατά την γνώμη μου όταν π.χ μια κυρία είναι βουλευτίνα και δεν κάνει τίποτε για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα. Παράλληλα μεγαλώνει παιδί που γέννησε η ερωμένη της και τεκνοθέτησε η ίδια κι όταν ρωτιέται για τον ΛεΠΑΤ πολιτικό γάμο απαντά άλλα αντί άλλων ενώ "κτυπιέται" ακόμη και για το δικαίωμα του που φυσάει ο άνεμος.
Δεν μπορεί η όποια κυρία να δρέπει τις δάφνες, (δηλαδή τα προνόμια) που της δίνει θέση της αλλά να κάνει την πάπια όταν είναι για τις άλλες λεσβίες. Γιατί αυτό είναι διάκριση και μάλιστα απάνθρωπη.
Επίσης δεν μπορεί ένα κόμμα κατά την ψήφιση του νόμου 3917/2008- σύμφωνο συμβίωσης να λέει πως δεν εντασόμαστε ταξικά οι ΛεΠΑΤ κι άρα δεν θα μας υπερασπιστεί. Ούτε πως λεσβιασμός είναι αποτέλεσμα παρακμής της αστικής τάξης και πολύ περισσότερο να δηλώνει πως τα δικαιώματα είναι στη μόδα. Στο παρελθόν διαγράφηκαν πολλές λεσβίες και γκέι από τα προοδευτικά κόμματα. Όσες-ους δεν τις διέγραψαν τις "ανάγκασαν" σε σιωπή. Να μην αναφέρω τον γνωστό εξόριστο ποιητή.
Έργο των κομμάτων είναι και η κατάργηση των διακρίσεων στις ΛεΠΑΤ, δεν θα τους χαρίζομαι πάντα και πολύ περισσότερο όταν δηλώνουν ότι είναι υπερ της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων. Τα κόμματα δεν είναι απρόσωπα και δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο.
Το ότι ακόμη σήμερα οι ΛεΠΑΤ κρύβονται, καταναλώνουν πάνω από το μέσω όρο αλκοόλ, εξαρτησιογόνες ουσίες, έχουν περισσότερο στρες και αριθμούν 5% μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών οφείλεται και σε βουλευτίνες, τραγουδίστριες, ηθοποιούς διάσημες που κάνουν το κορόιδο.

Καμιά δεν έχει το αλάθητο, όποια νομίζει ότι ξέρει και μπορεί ας κάνει μια ομάδα-σύλλογο ή εταιρεία κι ας διορθώσει τα λάθη.

Παρακαλώ όποια έχει στοιχεία για την οικονομική αδιαφάνεια της όποιας εταιρείας, συλλόγου ας τα δημοσιεύει γιατί αλλιοώς η όποια υπόνοια μοιάζει με καπνό που μαυρίζει ό,τι δεν μπορεί να κάψει.

Μια συζήτηση σε ένα μπλογκ δεν εκπροσωπεί την ΛεΠΑΤ κοινότητα αλλά τις απόψεις όσων γράφουν στην "συζήτηση".

Τέλος για την απόδοση της ιστορικής αλήθειας, η θεωρία "το προσωπικό είναι πολιτικό" δηλώθηκε και τεκμηριώθηκε πρώτα από την λεσβία Kate Millet, κοινωνιολόγο της δεκαετίας 70-80. Επίσης η Άντριεν Ριτσ επέκτεινε αυτή την σκέψη-θεωρία, η οποία επίσης ήταν λεσβία.Πολύ αργότερα την συμπεριέλαβε και το γυναικείο κίνημα στις απόψεις-θεωρήσεις του.

stassa είπε...

Καλοβυρνά,

"Ξεμπροστιάζω" σημαίνει αποκαλύπτω δημόσια τα κρίματα ή την υποκρισία κάποιου. Αν η σεξουαλικότητα του δήμαρχου είναι γνωστή σε όλους, τότε δεν κολλάει το "ξεμπροστιάζω". Αν δεν είναι, αφού μιλάμε για τη σεξουαλικότητά του, το ειδικό "ξεφωνίζω" κολλάει καλύτερα από το γενικό "ξεμπροστιάζω". Η υποκρισία όμως ποιά είναι; Το οτι δεν συζητάει τη σεξουαλικότητά του; Δηλαδή αν δεν είσαι out είσαι υποκριτής; Τότε οι μισοί Έλληνες γκέυ είναι υποκριτές που χρειάζονται ξεφώνισμα, κι αν γίνουνε ποτέ δήμαρχοι ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

"Το προσωπικό είναι πολιτικό". Μα τσιτάρεις τη δευτεροκυματικιά Hanisch σε έναν κατάσκοπο της πατριαρχείας; Καλά, τότε να σου τσιτάρω κι εγώ: "το νόμιμο δεν είναι κι ηθικό" (περί του καθήκοντος των δημοσιογράφων ν' αποκαλύπτουν τα ροζ σκάνδαλα).

Το δε "outing" δεν είναι βέβαια τίποτα καινούργιο για την Ελληνική πραγματικότητα όσο κι αν το συζητάνε ακόμη έξω. Σε τα μας είναι μια τιμημένη παράδοση γενιών, οι "κραγμένες" να ξεφωνίζουν τις "κρυφές", και πάντα με τον ίδιο σκοπό: να εκβιάσουν, να εξευτελίσουν, να βγάλουν το άχτι (και το κόμπλεξ) τους βρε αδερφέ. Νομίζω όμως οτι δεν χρειάζεται διδακτορικό σημειολογίας για να διακρίνει κανείς την προσπάθειά σου να ανανοηματοδοτήσεις κάτι που όλοι γνωρίζουμε ως χυδαία κατινιά του αισχίστου είδους.

Δε νομίζω οτι θα τα καταφέρεις. Αναφέρεις τους παπάδες και τα ροζ σκάνδαλα. Εξαιρετικό παράδειγμα. Μετά από τόσες αποκαλύψεις και όργια (Παρδόν; Γιατί δεν δικαιούνται να κάνουνε όργια οι παπάδες;) αυτό που έχει μείνει στον κόσμο είναι οτι οι παπάδες είναι ανώμαλοι, πόρνοι, διεφθαρμένοι, παιδεραστές -και πούστηδες βέβαια, σαδεντρέπονται.

Με τον ίδιο τρόπο, όταν εμφανίζονται τα λοατ άτομα να αλληλοξεφωνίζονται σαν τα τελευταία τσόκαρα της μπουγαδοπλύστρας, τί περιμένεις οτι θα μείνει στην ιερή Κοινή Γνώμη; Ιδίως όταν αυτή είναι ήδη ομοφοβική και δεν θέλει ιδιαίτερη βοήθεια για να δει τους ομοφυλόφιλους ως χυδαίους, ανώμαλους, ύπουλους, δειλούς κλπ κλπ;

Λες για το νεαρό γκέυ που χρειάζεται πρότυπα. Και θα πάρει θάρρος όταν δει έναν γκέυ να γίνεται δήμαρχος... και να τον ξεφωνίζουν; Όχι, θα καταλάβει οτι δεν μπορεί να έχει καμμία εμπιστοσύνη στα άλλα λοατ άτομα, ιδίως αν καταφέρει να "πάει μπροστά" στη ζωή του, γιατί τότε είναι που θα πέσουνε να τον φάνε ζωντανό.

Για να το μαζεύω, το μόνο που μένει από το ξεφώνισμα, είναι οτι εξακολουθεί να συνδέεται η ομοφυλοφιλία στην καθημερινότητα με τη χυδαιότητα και την υποκρισία. Προφανώς αυτό δεν ωφελεί τα λοατ άτομα πουθενά.

stassa είπε...

(έρωα σόρρυ για το προηγούμενο σχόλιο. Όλο σε δύσκολη θέση σε φέρνω :)

Owain Glyndwr είπε...

Προφάσεις εν αμαρτίες!είναι προφανές ότι οι κύριοι του ξεφωνήματος θέλοντας να έχουν προσωπικό κέρδος πάσης φύσεως,θέλοντας να εκβιάσουν και να εκμεταλλεύονται έτσι διάφορους ανθρώπους έχουν βρει διάφορες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους...
Όσον αφορά τις ΜΚΟ που ηγούνται ως επαγγελματίες "αγωνιστές" και "αντιρατσιστές",ως δήθεν αντιεθνικιστές όταν οι ίδιοι αναπαράγουν και τάσσονται υπέρ της εθνικής προπαγάνδας σκοπίων και Τουρκίας (δείτε το πρόσφατο παραλλήρυμα του κ.Βαλλιανάτου υπέρ γκρίζων ζωνών όπου περιγράφει την Τουρκία ως την πλέον δημοκρατική χώρα άκουσον άκουσον ),όταν χρηματοδοτούνται από γνωστά σκοτεινά κέντρα,όταν οι αντίστοιχες οργανώσεις του εξωτερικού έχουν κλείσει για κατασκοπία και διαφθορά,όταν σκοπός τους είναι να ανακαλύπτουν Μάγιας και Ατζέκους στην Μακεδονία (την δική μας εννοώ Βαλλιανάτε όχι το κρατίδιο που με ερωτικό πάθος υπερασπίζεσαι)...ε τότε σου κοτσάρουν από πίσω ότι είναι ομοφυλόφιλοι,ανήκουν δηλαδή σε σπάνιο είδος τύπου Caretta caretta και απειλούν ότι αν πεις τίποτα είσαι ομοφοβικός κτλ χαριτωμένα,δλδ εσύ λες γι'αυτούς αλλά αυτοί το γενικεύουν ώστε να μην είσαι political correct και να σε κράξουν και οι πέτρες.
Και είναι βέβαιο αν κρίνουμε από την έως τώρα συμπεριφορά τους πως αντιομοφυλοφιλική συμπεριφορά θεωρούν ότι στρέφεται εναντίον των εαυτών τους!
Και μέσα σε όλα αυτά βάζουν και την στενά κομματική τους προπαγάνδα ευελπιστόντας σε ανέλιξη!μην ξεχνάμε και το πολιτικό του θέματος και πως οι κύριοι αυτοί πορεύονται ώστε να έχουν πολιτική στήριξη!αυτοί και το κόμμα τους (άσχετα αν τους έδιωξε και μετά κωλοτρίβονταν στο διπλανό...)

erva_cidreira είπε...

Sleuth: Υπάρχουν λοιπόν δημόσια πρόσωπα που ενώ είναι γκέι, όχι απλώς το αποσιωπούν αλλά ενεργά πλασάρουν μια στρέιτ ζωή. Αυτό πολλές ακτιβίστριες το βρίσκουν σκανδαλώδες, προκλητικό και υποκριτικό.

Θα γνωρίζεις βέβαια ότι δεν είναι αυτή η περίπτωση των προσφάτων θυμάτων του outing, αλλά το να θεωρητικολογούμε επί συγκεκριμένων περιστατικών συνιστά πάντα μια βολική, ανέξοδη τοποθέτηση. Όπως και να ακολουθούμε τύποις μια πολιτική ποντιοπιλατισμού.

Sleuth: Όταν ένα παιδί 10 χρονών βλέπει ότι μπορεί να είναι λεσβία και να γίνει και βουλευτίνα…τα θετικά αποτελέσματα είναι προφανή.

Επίσης όταν ένα παιδί μαθαίνει ότι ένα κομμάτι του ακτιβισμού μπορεί να είναι ακτιβισμός με το αζημίωτο, όταν μαθαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν οργανώσεις που χρησιμοποιούνται από κάποια μέλη τους ως προκάλυμμα για αλλότριους σκοπούς επίσης τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θετικά στην κατανόηση του τι πραγματικά σημαίνουν οι έννοιες διαφάνεια, ανιδιοτέλεια, εθελοντισμός, προσφορά και τι οι αντίθετες τους.

Animallesbian: Παρακαλώ όποια έχει στοιχεία για την οικονομική αδιαφάνεια της όποιας εταιρείας, συλλόγου ας τα δημοσιεύει γιατί αλλιώς η όποια υπόνοια μοιάζει με καπνό που μαυρίζει ό,τι δεν μπορεί να κάψει.

Εσείς, λοιπόν, μπορείτε να μας βοηθήσετε να αποφύγουμε τα… μαυρίσματα και το να καίγονται τα ξερά με τα χλωρά αδιακρίτως, αν μας πληροφορήσετε, για παράδειγμα, ποιες λοαδ ιστοσελίδες και οργανώσεις χρηματοδοτούνται από τον ευρύτερο κρατικό υπολογισμό, ποιοι υπήρξαν οι εισηγητές τους και ποιοι οι κριτές τους, με ποια αιτιολογία και με ποια ποσά χρηματοδοτήθηκαν.

Animallesbian: Καμιά δεν έχει το αλάθητο, όποια νομίζει ότι ξέρει και μπορεί ας κάνει μια ομάδα-σύλλογο ή εταιρεία κι ας διορθώσει τα λάθη.

Απ’ όσο γνωρίζω η τελευταία προσπάθεια στον χώρο ναυάγησε ακριβώς επειδή δεν ήταν όλα τα μέλη διατεθειμένα να αποτελέσουν τους αχυράνθρωπους άλλων. Βλέπετε ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να υπερασπίζεται την εντιμότητά του, απέναντι στο take it or leave it που κάποιοι έχουν επιβάλει ως βασικό «κανόνα του παιχνιδιού».

Animallesbian: Μια συζήτηση σε ένα μπλογκ δεν εκπροσωπεί την ΛεΠΑΤ κοινότητα αλλά τις απόψεις όσων γράφουν στην "συζήτηση".

Επίσης οργανώσεις των 10-20 ατόμων δεν εκπροσωπούν τη λοαδ κοινότητα, αλλά τα μέλη τους, που κάποια, συμπτωματικά, επαναλαμβάνονται σε όλες (η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων;).
Σχετικά με το «συζήτηση» που γράφετε, υποθέτοντας ότι τα εισαγωγικά εκφράζουν, κάποια μορφή αντίρρησης ή διαφωνίας για τον τρόπο διεξαγωγής της, επιτρέψτε μου να σας προτείνω να μας δώσετε εσείς τη δική σας εκδοχή για το πώς συζητάει ουσιαστικά παραγωγικά κανείς καταργώντας την απαγόρευση σχολιασμού στο με τον ανατρεπτικό τίτλο lesbian bi mafia αξιόλογο ιστολόγιό σας.

Υγ. Υπήρξε η Άντριεν Ριτς λεσβία; Παρά τον γάμο της το 1953; Παρά τις ιδίοτυπες θεωρίες της για το “λεσβιακό συνεχές»;

erva_cidreira είπε...

Animallesbian: Στο παρελθόν διαγράφηκαν πολλές λεσβίες και γκέι από τα προοδευτικά κόμματα. Όσες-ους δεν τις διέγραψαν τις "ανάγκασαν" σε σιωπή.


Προτείνετε λοιπόν να διαγραφούν και οι καταναγκασμένες στη σιωπή;
Ή να βαράμε το σαμάρι ν’ ακούσει η γαϊδούρα;
Γιατί προσωπικές καταγγελίες των ετεροφυλόφιλων αρχηγών και υψηλόβαθμων στελεχών των κομμάτων δεν έχω δει μέχρι τώρα. Εσείς;

stereocage είπε...

Χαιρόμαι που ο sleuth πήρε μέρος στην συζήτηση και ήταν τόσο σαφής που πρσωπικά εντυπωσιάστηκα .Αν έχει blog και θέλει, τον παρακαλώ να με συμπεριλάβει στους αναγνώστες του.

poutin2 είπε...

Επειδή ψάχνω τα όρια του παραδεκτού και του απαράδεκτου θα ήθελα να διατυπώσω μιαν υπόθεση: Ας υποθέσουμε πως οι ομοφυλόφιλοι δεχθούν μια χυδαία επίθεση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους (όχι γενικά), όπως έγινε σχετικά πρόσφατα από γνωστό ιεράρχη, και ας υποθέσουμε πως υπάρχουν αποδείξεις πως το συγκεκριμένο πρόσωπο «περιπίπτει σε παρόμοιες ακολασίες», δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το outing ούτε ως αμυντικό όπλο; (είναι φανερό νομίζω πως η αποκάλυψη της υποκρισίας του επιτιθέμενου σε τέτοιες περιπτώσεις μειώνει την εμβέλεια των όπλων του).
Ένα θέμα επίσης που δεν είδα να θίγεται – εκτός κι αν είμαι πολύ απρόσεκτος – είναι εκείνο του outing για δημόσια πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Πιστεύω πως και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σεβόμαστε την επιθυμία τους να παραμένει κρυφός ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός τουλάχιστον για μερικές δεκαετίες, όσο τουλάχιστον υπάρχουν στη ζωή και τα παιδιά τους, ας πούμε. Έπειτα πιστεύω πως είναι χρέος των σοβαρών βιογράφων να τον αποκαλύπτουν. Για παράδειγμα, δεν νομίζω πως είναι άσκοπη η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας του Τσαϊκόφσκυ, αντίθετα ίσως βοηθάει στην βαθύτερη κατανόηση του έργου του.

gay super hero είπε...

@ stereocage / poutin

Με τα δύο τελευταία σας σχόλια απλά επιβεβαιώνετε αυτά που έγραφε η stassa πιο πάνω ότι είναι εντελώς εκ του πονηρού η δήθεν "παρεξήγηση" της πρόθεσης του erva καθώς και τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο erva για τη δημιουργία "εξέδρας" αντίστοιχης με την εξέδρα των ίδιων πέντε κολλητών που εμφανίζεται σε κάθε σχετικό φόρουμ.

Ο/η stereocage τάχα μου τάχα μου "δεν κατάλαβε" ποιος είναι ο sleuth αλλά εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τη θεωρητική του κατάρτιση που θέλει να μάθει ποιο είναι το μπλογκ του!

Ο/η δε poutin αγνοεί βολικά το γεγονός ότι ουδέποτε έχει γίνει στην Ελλάδα επώνυμα και με στοιχεία outing κάποιου ενεργού διώκτη της ομοφυλοφιλίας (καθώς τα κίνητρα αυτών που προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες είναι κατά κανόνα εντελώς διαφορετικά) και προσπαθεί να μετατοπίσει τη συζήτηση στο ζήτημα της μετά θάνατον ακαδημαϊκής μελέτης ως προς την ομοφυλοφιλική διάσταση του έργου μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Τσαϊκόφσκι και ο Ρίτσος την οποία προσπαθεί με εντελώς άγαρμπο τρόπο να παραλληλίσει με το οuting σε κίτρινες φυλλάδες! Ζήτημα που έχει απασχολήσει το δικό μου μπλογκ κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον θρασύτατο τόνο της animalesbian η οποία εκβιάζει ανοιχτά τους κρυπτο-ομοφυλόφιλους των κομμάτων με "ξεμπρόστιασμα" το οποίο η ίδια παραδέχεται ότι θα οδηγήσει στη διαγραφή τους (!!!) νομίζω ότι πείθουν και τον τελευταίο δύσπιστο ότι η περίφημη "αθωότητα των προθέσεων" -την οποία δήθεν εμείς οι πονηροί και καχύποπτοι παρεξηγούμε- ούτε καν ως προπέτασμα καπνού δεν υφίσταται.

Tales from the other side of town είπε...

poutin2,
Η περίπτωση που αναφέρεσαι είναι του ακραία ομοφοβικού λόγου, της ρητορικής μίσους. Γι' αυτήν την περίπτωση, πάγιο αίτημα της λοαδ κοινότητας είναι η επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου και για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεις τα θέματα με όρους πολιτικής. Με το outing τα αντιμετωπίζεις με όρους κιτρινισμού και κατινιάς και τελικά ρίχνεις νερό στον μύλο των ομοφοβικών.

lesbianbimafia είπε...

Πρώτη φορά σας έτυχε μια λεσβία να έχει τελέσει γάμο και να έχει και δυο γιούς ή πρώτη φορά βρεθήκατε με γκέι παντρεμένο με παιδιά που δεν αυτο-αποκαλείται γκέι άλλα αλλά κάνει σεξ αποκλειστικά με άνδρες (και έκανε και 2 φορές σεξ με τον-την σύζυγο για να κάνει παιδιά, καλύπτωντας έτσι τον σεξουαλικό προσανατολισμό της-του); Θα ισχυριστούμε άραγε σε αυτή την περίπτωση ότι δεν είναι λεσβία ή γκέι;
Η Άντριεν Ριτς λοιπόν ήταν λεσβία και από την στιγμή που το συνειδητοποίησε το δήλωσε ανοικτά. Το "λεσβιακό συνεχές" δεν ακυρώνει την θεωρία "το προσωπικό είναι και πολιτικό" αντιθέτο την επεκτείνει κατά την γνώμη μου αλλά δεν είναι η συζήτηση μας αυτή.

Η λέξη "συζήτηση" μπήκε σε εισαγωγικά γιατί ουσιαστικά πρόκειτε για γραπτό διάλογο και όχι για συζήτηση.
Το πως θα λειτουργήσει κάθεμια-ας, το αποφασίζει από μόνη-ος της, δεν έγραψα παρά μόνο την γνώμη μου, όπως από την αρχή είπα. Δεν πρότεινα να λειτουργήσει κάποια με τον ένα ή άλλο τρόπο έχω εμπιστοσύνη στην νοημοσύνη και την ελευθερία των άλλων.

Οι δικαιολογίες για "αχυρανθρώπους", όπως εσείς τις-τους αναφέρεται, είναι κατ' εμέ η μη διάθεση να κάνουν κάτι, χωρίς να σημαίνει ότι θα ανήκουν και κάπου. Αν όλες-οι κινούσαμε έστω λίγο την σημαία κάποτε αυτή θα κυμάτιζε.

Δεν έχω να απολογηθώ για τις ομάδες, εταιρείες, οργανώσεις και πολύ περισσότερο σε ανθρώπους που ζητούν εξηγήσεις χωρίς να προσκομίζουν στοιχεία για τις όποιες κατηγορίες εξαπολύουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέστε τόσο αν κάποιες-οι πληρώνονται για το έργο τους, όταν αυτό ξεπερνά τα χρονικά όρια που μπορούν να διαθέσουν ή όταν συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που χορηγείται από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Σε όλο τον κόσμο συμβαίνει και στην μόνη χώρα που κατά 99.9.09 % (σε ότι αφορά τις ΛεΠΑΤ ομάδες, εταιρείες, οργανώσεις) δεν συμβαίνει είναι η Ελλάδα. Αν λοιπόν κάποια-ος δουλεύει σε καθημερινή βάση για ώρες προωθώντας ΛεΠΑΤ δικαιώματα και μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και μόνιμο μισθό, μπράβο της-του. Ο ακτιβισμός έχει αντιστοιχίες με τον συνδικαλισμό, προσωπικά δεν κατανοώ γιατί πληρώνεται η συνδικαλίστρια-ης και όχι η ακτιβίστρια. Αν τα κόμματα λοιπόν έκαναν όσα πρέπει θα είχαν έμισθες-ους για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα και ίσως να μην είχαμε ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες αλλά αυτά ουσιαστικά ασχολούνται μόνο με την οικονομία αρνούμενα ότι η σεξουαλικότητα είναι πολιτική.

Καμία ακτιβίστρια-ης, οργάνωση, ομάδα, εταιρεία δεν ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί την ΛεΠΑΤ κοινότητα αλλά ότι δρα προς το συμφέρον της με βάση τις αρχές και τους κανόνες που την διέπουν. Οι κανόνες αλλάζουν όταν καλοπροαίρετες άνθρωποι έρχονται προτείνουν-συμμετέχοντας άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά. Στην δημοκρατία ως στιγμής έχει επικρατήσει η απόφαση της πλειοψηφίας, θα χαρώ να προτείνεται άλλες μορφές δημοκρατικών λειτουργιών.

Σας ενημερώνω, αν σας έχει διαφύγει, πως η επαρχία αρχίζει να "γεννά" νέες ΛεΠΑΤ οργανώσεις, ομάδες, εταιρείες άρα σε καλό δρόμο είμαστε.
Προτείνω να βαράμε την γαϊδούρα όπου τι βρούμε να κάνει το κορόιδο είτε είναι λεσβία είτε ετερό.
Προς γνώση και όχι συμόρφωση, σας λέω ότι και δελτία τύπου έχουν σταλεί και καταγγελίες-μηνύσεις έχουν κατατεθεί, κι ως τώρα αποκλειστικά σε ετερό (κατά δήλωσή τους) βουλευτίνες-ες, μέλη της εκκλησίας, και "μέσες πολίτισες-ες" απευθύνθηκαν οι προσφυγές. Αν σας λείπουν τα στοιχεία μπορώ να σας παραπέμψω σε αυτά.

Η ανάρτηση του σχολίου που παρεμβάλλεται από τις δικές σας απαντήσεις, καταστά το σχόλιο αποσπασματικό και είναι υποτιμητική αυτή η επιλεκτική παρέμβαση.Εσείς έχετε του κανόνες.

poutin2 είπε...

@gay super hero
Σε βεβαιώ πως δεν ανήκω σε καμιά "εξέδρα". Γιατι δεν πιστεύεις πως με ειλικρίνεια ψάχνω τα όρια; Και επίσης δεν προσπαθώ να μετατοπίσω το θέμα, απλά έβαλα και αλλη μια παράμετρο (επίσης η περίπτωση Ρίτσου δεν ειναι ίδια με αυτήν του Τσαϊκόφσκυ, με όρους χρονικής απόστασης).
@Tales from the other side of town
Συμφωνώ απόλυτα πως κατ΄αρχήν τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτικούς όρους και σε επίπεδο θεσμών και νομοθεσίας. Αν όμως έχεις απέναντί σου ένα -επιεικώς- φοβισμένο, σε αυτά τα θέματα, κράτος και ο επιτιθέμενος (του παραδείγματός μου) βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με αυτό το κράτος, θα πρέπει να αρκούμαστε σε καταγγελίες της ρητορικής μίσους μέχρι να εξευρωπαϊστει η νομοθεσία μας;

erva_cidreira είπε...

Animallesbian: Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέστε τόσο αν κάποιες-οι πληρώνονται για το έργο τους, όταν αυτό ξεπερνά τα χρονικά όρια που μπορούν να διαθέσουν ή όταν συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που χορηγείται από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Σε όλο τον κόσμο συμβαίνει και στην μόνη χώρα που κατά 99,09 % (σε ότι αφορά τις ΛεΠΑΤ ομάδες, εταιρείες, οργανώσεις) δεν συμβαίνει είναι η Ελλάδα. Αν λοιπόν κάποια-ος δουλεύει σε καθημερινή βάση για ώρες προωθώντας ΛεΠΑΤ δικαιώματα και μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και μόνιμο μισθό, μπράβο της-του. Ο ακτιβισμός έχει αντιστοιχίες με τον συνδικαλισμό, προσωπικά δεν κατανοώ γιατί πληρώνεται η συνδικαλίστρια-ης και όχι η ακτιβίστρια.

Θα θεωρήσω, κατ’ αρχάς και σε θεωρητικό επίπεδο, ότι μου απαντάτε με τον τρόπο σας στο ερώτημα για τη χρηματοδότηση.
Θεωρείτε, όμως, ότι η διαφάνεια είναι στις περιπτώσεις αυτές αχρείαστη; Ο έλεγχος των πιθανών σχέσεων διαπλοκής που οδηγούν με βεβαιότητα σε φαινόμενα διαφθοράς είναι πολυτέλεια; Θεωρείτε ότι οι θέσεις της λοαδ γραφειοκρατίας, εν είδει κλειστού επαγγέλματος, μπορούν να καλύπτονται χωρίς κριτήρια, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς έλεγχο του παραγόμενου έργου, και ενδεχομένως ισοβίως; Η ιδιότητα του ακτιβιστή αποκτιέται κατά δήλωση του ή ακόμα και με ενέργειες που μπορεί να είναι πολιτικά ή ηθικά μη αποδεκτές από την λοαδ πλειοψηφία;

Animallesbian: Οι κανόνες αλλάζουν όταν καλοπροαίρετες άνθρωποι έρχονται προτείνουν-συμμετέχοντας άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά.

Να θεωρήσω ότι κρίνετε ως κακοπροαίρετους ή κακόπιστους εκείνους που δεν αποδέχονται τον μοναδικό σήμερα ισχύοντα κανόνα: take it or leave it; Ή μήπως απλώς θέλετε να ορίσετε και οριοθετήσετε εσείς το πώς θα επιλέξει κάποιος να συμμετέχει; Σε ποιους, λοιπόν, οφείλουν να προσέρχονται και να προτείνουν;

erva_cidreira είπε...

Συζήτηση: εξέταση απόψεων από δυο ή περισσότερα άτομα, η από κοινού διερεύνηση και αναζήτησης λύσης ενός ζητήματος / ζωηρός διάλογος, αντιλογία

Μείζον Ελληνικό Λεξικό

Κ.σ-Μ. είπε...

animallesbian: Παρακαλώ όποια έχει στοιχεία για την οικονομική αδιαφάνεια της όποιας εταιρείας, συλλόγου ας τα δημοσιεύει γιατί αλλιώς η όποια υπόνοια μοιάζει με καπνό που μαυρίζει ό,τι δεν μπορεί να κάψει.

Προφανώς συγχέετε την έννοια της οικονομικής κακοδιαχείρισης με αυτήν της αδιαφάνειας. Στην πρώτη περίπτωση, αν κάποιος κατηγορήσει μια εταιρεία, χρειάζεται να παραθέσει και στοιχεία που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του. Για την οικονομική αδιαφάνεια, όμως, στοιχείο αποτελεί η άρνηση των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, σωματείων και λοιπών φορέων, να δημοσιεύουν τις οικονομικές εκθέσεις τους.

Το άρθρο 12 του Ν.2731 που ρυθμίζει τα θέματα ΜΚΟ, αναφέρει ότι οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό υποχρεούνται στην υποβολή λεπτομερών εκθέσεων για την εκτέλεση των προγραμμάτων με τα δικαιολογητικά δαπανών. Επομένως, όσο αυτές οι εκθέσεις δεν δημοσιεύονται στους ιστότοπους των εταιρειών που χρηματοδοτούνται, υπάρχει αδιαφάνεια.

Με την ευκαιρία, μπορείτε, σας παρακαλώ, να μου εξηγήσετε ποιες λέξεις σχηματίζουν το ακρωνύμιο ΛεΠΑΤ;

- - -
stereocage: Xαίρομαι που ο sleuth πήρε μέρος στην συζήτηση και ήταν τόσο σαφής που πρσωπικά εντυπωσιάστηκα

Από πότε μία ήξεις αφήξεις θέση χαρακτηρίζεται σαφής; Όχι μεν, αλλά ναι, δεν είμαι υπέρ αλλά ούτε κατά, ούτε επικροτώ ούτε καταδικάζω, ίσως, κάποτε, ενδεχομένως...

Είμαι περίεργη ποιον ορισμό δίνεις στην ασάφεια. Εντυπωσίασέ με.

Κ.σ-Μ. είπε...

poutin2: ...και ας υποθέσουμε πως υπάρχουν αποδείξεις πως το συγκεκριμένο πρόσωπο «περιπίπτει σε παρόμοιες ακολασίες»

Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα "απόδειξης";

stereocage είπε...

Αγαπητέ gay super hero, όντως δεν ξέρω ποιός είναι ο sleuth και πράγματι μου αρέσει η γραφή του.
Είχα εκφράσει και την εκτίμηση μου σε σένα πρόσφατα για την γραφή σου στο blog σου.Ημουν εκείνος που σε ρώτησε τι έχεις σπουδάσει και εσύ με είχες καλωσορίσει στο τσαρδί σου, αν θυμάσε.
Θα θεωρήσω το συμβάν ατυχές και παρόλλες τις διαφωνίες μας θα συνεχίσω να διαβάζω και εσένα και τον sleuth γιατί το σώμα είναι ένα και είμαστε εμείς.

stereocage είπε...

Κ.σ-Μ. Άντε τώρα εγω να σε εντυποσιάσω...Λοιπόν θα πώ απλά οτι η τεκμηριωμένη χαρτογράφιση της γκρίζας ζώνης στην οποία κινείται η ζωή οι ιδέες η ανθρώπινη περιέτεια το καλό το κακό η Αρτα και συχνά τα Γιάννενα με εντυπωσιάζει(ακόμα).
Πρόσεξε, δε μιλάω για τη θολούρα (βλέπε και θολοκουρτούρα συχνα υοθετιμένη απο την αριστερά στη χωρα μας).
Μιλάω για το γκρίζο, που ναι απέραντο κι αυτό ,σύχνα σα το γαλάζιο, μερες που ναι( βλέπε καλοκαίρι), και συχνά σου στερεί την χαρά της δράσης που χει το άσπρο και το μαύρο.
ΆΣΠΡΟ=θα κάνω outing σε όλους γιατι είναι καλό.
ΜΑΎΡΟ=Δεν θα κάνω outing σε κανέναν, είναι κακό.


Υ.Γ. Οποιος εντυπωσιάστηκε απο την απάντηση ας ερθει msn για να κάνουμε cyber σε διάφορες αποχρώσεις μπας και ξελαμπικάρουμε απο τουτην εδώ της ατέρμονη αναζήτηση της αλήθειας.

poutin2 είπε...

@Κ.σ-Μ
Ολο το σχόλιο μου ήταν μια υπόθεση εργασίας, και βέβαια στη βιασύνη μου χρησιμοποίησα το αποδείξεις αντι για το ορθότερο ενδείξεις. Αν υποθέσουμε (πάντα στο παράδειγμα μου) πως υπάρχουν συγκλίνουσες μαρτυρίες αρκετών ατόμων (άσχετων μεταξύ τους ή/και με το εν λογω άτομο) και ο θιγόμενος αποφεύγει να καταφύγει στην δικαιοσύνη, ή αν καταφύγει, οι ένορκες μαρτυρίες κατα την εκδίκαση της υπόθεσης, αυτά δεν αποτελούν ισχυρές ενδείξεις;

Φως, περισσότερο Φως είπε...

animalesbian,

είναι ενδιαφέρουσα η απάντησή σας. Κι αυτό γιατί δεν έγινε κάποια ερώτηση προς το πρόσωπό σας, ούτε διατυπώθηκαν κατηγορίες προς εσάς ή ό,τι εκπροσωπείτε.

Αντιθέτως, η σιωπή των ερωτηθέντων, είναι για πολλοστή φορά εκκωφαντική.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος συστήνει μια εταιρεία που αποτελεί κατά 80% οικογενειακή υπόθεση και όταν ο στενός συνεργάτης του κόπτεται για τη διαφάνεια των ΜΚΟ σε όλα τα επίπεδα, περιμένουμε μια απάντηση: πήραμε τόσα, από εκεί , τότε.

Με μια πρόχειρη διαδικτυακή αναζήτηση, το τελευταίο έτος όσοι σχετίζονται με γνωστές ΜΚΟ έχουν ρωτηθεί δεκάδες φορές για τη χρηματοδότησή τους. Ποτέ δεν απάντησαν.

---

Προς όλους.

Στα θέματα της ερωτικής ταυτότητας και συμπεριφοράς, οι θέσεις των επαγγελματιών ακτιβιστών είναι διχαστικές. Μακροπρόθεσμα, οδηγούν στην περιθωριοποίηση, παρά στη συνειδητή αποδοχή από το σύνολο της κοινωνίας. Αλλά με ρητορική του παρελθόντος, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει περισσότερα.

Βέβαια, αυτή η τακτική βολεύει όσους ρηχούς θέλουν να διατηρήσουν τη "θέση" και τα "προνόμιά" τους. Αυτά που νομίζουν, δηλαδή, γιατί ο κόσμος ξύπνησε και απορρίπτει συνειδητά τις γραφικότητές τους. Η νέα γενιά δεν λειτουργεί με όρους κτηματολογίου και έχει ξεπεράσει το σύνδρομο παρδαλό μπλουζάκι/ομιλία Φρου-Φρου - μάγκικο γιλεκάκι/ομιλία νταλικιέρη. Δέχεται τον άνθρωπο γι' αυτό που είναι.

erva_cidreira είπε...

Δέχεται τον άνθρωπο γι' αυτό που είναι.

Με το συμπάθειο: αστειεύεστε ή θεωρείτε ότι οι ευσεβείς σας πόθοι(;) αποτελούν ήδη πραγματικότητα;;

stassa είπε...

Φως:
"Κι αυτό γιατί δεν έγινε κάποια ερώτηση προς το πρόσωπό σας, ούτε διατυπώθηκαν κατηγορίες προς εσάς ή ό,τι εκπροσωπείτε. "

Κάθε άλλο. Η Ευαγγελία Βλάμη (Animalesbian) υπογράφει ως "ακτιβίστρια", για παράδειγμα στην πρόσφατη ομιλία της στην Πάτρα για την δόμηση/ αποδόμηση των φύλων κλπ. Αν αυτή είναι η επαγγελματική της ιδιότητα, τότε είναι προφανές οτι οι ερωτήσεις για το πού βρίσκουν οι ακτιβιστικές οργανώσεις τους πόρους τους και πού πάνε αυτοί την αφορά άμεσα.

Βλάμη:
"Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέστε τόσο αν κάποιες-οι πληρώνονται για το έργο τους, όταν αυτό ξεπερνά τα χρονικά όρια που μπορούν να διαθέσουν ή όταν συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που χορηγείται από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα."

Χαλιόμαστε γιατί όταν πληρώνεσαι για την ακτιβιστκή σου δράση, είσαι πια επαγγελματίας ακτιβιστής και δεν θεωρείται αυτόματα οτι το κάνεις για το καλό των λοατ ατόμων και επειδή νοιάστηκες για τα δικαιώματά τους. Εφ' όσον αμοίβεσαι, άρα λειτουργείς με τους κανόνες της καπιταλιστικής κοινωνίας, εννοείται πως εκείνο που θα σ' ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Αν θες ν' αποφύγεις τέτοια συμπεράσματα, φροντίζεις να ξέρουν όλοι τουλάχιστον από πού τα παίρνεις και πού τα δίνεις.

Επί τη ευκαιρία, το "The personal is political" εμφανίστηκε πρώτη φορά ως τίτλος ενός άρθρου της Carol Hanisch το 1969. Για την ιστορία.

Τέλος, μια ερώτηση. Αυτό το διαμάντι, είναι όντως δικό σου, ή έγινε κάποια παρεξήγηση;

"Ακόμη κι εκείνες που όντας λεσβίες δεν εναντιώνονται στα δικαιώματά μας, αλλά σιωπούν συντείνουν στο να διαιωνίζονται οι διακρίσεις, είναι δηλαδή οι σιωπηρές συνεργάτιδες ενός συστήματος εξαιρετικά ετερο-σεξιστικού και βίαιου απέναντι σε ό,τι διαφορετικό."

Γιατί εσύ παραπάνω μας λες για βουλευτίνες, τραγουδίστριες, ηθοποιούς, διάσημες κλπ, όχι για τη λεσβία της διπλανής πόρτας. Έστω οτι τους διάσημους τους ξεφωνίζετε για να πάρει θάρρος ο καϋμένος ο μέσος λοατ. Το μέσο λοατ γιατί να τον ξεφωνίσετε- για να πάρει θάρρος ο διάσημος;

gay super hero είπε...

@ stereocage

Aπλά μου έκανε εντύπωση που δεν κατάλαβες ποιος είναι ο sleuth ή πού μπορείς να βρεις τα γραπτά του, τη στιγμή κατά την οποία το όνομά του έχει αναφερθεί τόσες φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης. That's all.

Kι επειδή στα διάφορα φόρουμ έχουμε πια απαυδήσει από τα διάφορα "πες τα μεγάλε", "προχώρα σε θέλει όλη η χώρα", "ελάτε να αυτοχειροκροτηθούμε", "ευτυχώς που υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που ασχολούνται με τα δικαιώματά μας" και γενικότερα το κατά σύστημα αλληλογλείψιμο πάντα ανάμεσα στους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους, καταλαβαίνεις. 'Οποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι.

Μικρός Φωτιστικός είπε...

erva, πιθανότατα κινούμαστε σε διαφορετικούς χώρους και έχουμε άλλες παραστάσεις.

Οι νέοι σήμερα είναι πολύ πιο ανοιχτοί και ακομπλεξάριστοι, πέρα από τη μιντιακή εικόνα τους.

erva_cidreira είπε...

Μετά την αποστολή υβριστικών σε βάρος μου e-mail από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Ανδρέα Ιωαννίδη, μετά τα ψεύδη για σχόλια του Γρ. Βαλιανάτου που αρνήθηκα να δημοσιεύσω, μετά τις ανακρίβειες της Ευαγγελίας Βλάμη ότι "η ανάρτηση του σχολίου (της) που παρεμβάλλεται από τις δικές σας απαντήσεις, καταστά το σχόλιο αποσπασματικό", τώρα καινούργια προβοκάτσια.
Στο μπλογκ pisoglendis του Γιώργου Τσιτιρίδη αναφέρομαι ψευδώς ως αποστολέας κειμένου με τίτλο ΛΕΣΒΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.

Πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν κάποιοι;

erva_cidreira είπε...

Σχόλιο που έφθασε στο Α.Π. με e-mail:

Επιτρέψετέ μου μερικές απαντήσεις σε σχόλια αναγνωστών σας στα προηγούμενα σχόλιά μου.

Οταν το Παρατηρητήριο δεν σχολιάζει, σιωπά ένοχα. Οταν απαντά «τον καίει τον άνθρωπο», δηλαδή εμένα. Ας επιλέξει ο ποιητής

Η νομική βάση των αποφάσεων του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που παρέθεσα δεν είναι ο σχολιασμός του Ν Αλιβιζάτου. Ειναι μέρος των αποφάσεών του. Για το θέμα του outing είνα φανερό πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε!

Οι ΜΚΟ, ενημερώνουν τη γενική συνέλευση των μελών τους για τα οικονομικά πεπραγμένα τους. Τα Υπουργεία δημοσιεύουν τη διάθεση των πόρων που διαθέτουν ενίοτε προς ΜΚΟ, και ασκούν έλεγχο στη διαχείρηση των πόρων αυτών που στη συνέχεια ελέγχονται απο το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο πολύ πρόσφατος οικονομικός έλεγχος του ΕΠΣΕ που έγινε μετά απο απαίτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ Αδωνιδος Γεωργιάδη, έδειξε άψογη οικονομική διαχείριση. Είναι δικαίωμα ωστόσο κάθε επώνυμου σχολιαστή να προσκομίσει στοιχεία στον εισαγγελέα για κακοδιαχείρηση αντί να συκοφαντεί κρυβόμενος στη μακάρια ανωνυμία ένός συκοφάντη

Επιτρέψετε στους παλαιώτερους να διατηρούν μιά παλαιώτερη ορθογραφία, ορροθετικός, ή ανοίξτε ένα λεξικό παραπάνω.

ΥΓ Κάθε προσπάθεια σχολιασμού και απάντησης που επιχειρώ απευθύνεται σε καλόπιστους αναγνώστες και μόνο.

Γρηγόρης Ν Βαλλιανάτος.

erva_cidreira είπε...

11 ώρες μετά την ανάρτηση ποστ στο μπλογκ pisoglendis που εμφανίζει ψευδώς το Απέναντι Πεζοδρόμιο ως αποστολέα και διακινητή του κειμένου ΛΕΣΒΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ καμία κίνηση αποκατάστασης της αλήθειας δεν έχει γίνει από τον ιστολόγο.
Αντιθέτως προστέθηκε το εξής σχόλιο ανωνύμου:

Ανώνυμος είπε...
Ε αφού αυτό έγραψε ο Πισογλέντης, αυτό θα είναι η αλήθεια. Χαζός δεν είναι καθόλου, ούτε τυφλός! Λέτε του ανθρώπου να του ήρθε η φλασιά να πλάσει κάτι τέτοιο μη έχοντας τι άλλο να κάνει!; Κανείς νοήμων δε μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο!

23 Ιούνιος 2009 12:44 πμ


Περιμένουμε να δούμε πού, πότε και πώς θα καταλήξει αυτή η διαδικτυακή αθλιότητα.

stassa είπε...

Καλά, το "ορροθετικός" είναι "παλαιώτερη" γραφή, αφου η λέξη "ρος" αρχίζει με ρω και δασύνεται.

Αυτά;

εκκρεμμότητας
διαμαρτηρία
επιλλέγουν
συγκεκριμμένο
διαχείρηση
κακοδιαχείρηση

"Παλαιώτερες" ορθογραφίες κι αυτά;

(Προφανώς κακοήθες σχόλιο, μην μπεις στον κόπο.)

George Tsitiridis είπε...

Παδιά ηρεμία..

εξηγούμε...

Οποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει η παροιμία.

Μπήκα εχτές μισή ώρα στο ίντερνετ γιατί δεν είχα χρόνο.

Βλέπω δύο mail με αποστολέα την eva (ετσι έχω την Βλάμη)
και φυσικά ο βλάκας το πέρασα για erva.
Η αλήθεια ειναι οτι ο λόγος που το έβαλα ήταν γιατί το έστειλε ο erva.

Δεν είχα παραπάνο χρόνο και βγήκα.
Σήμερα είδα οτι ούτε στο Απέναντι Πεζοδρόμιο υπάρχει
είδα και τα μυνήματα και αυτα που έγραψε ο erva
και μπαίνω στο mail και βλέπω οτι φυσικά το mail δεν ειναι απο τον erva.
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΏΜΗ
ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
ΤΟ MAIL ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΜΗ.

Ελπίζω να αποκαταστάθηκε η ζημιά.
Δεν είχα λόγο να παρουσιάσω το e mail καποιου σαν κάποιου αλλου
αυτο ειναι νομίζω προφανές.
Επίσης δεν έχω σχέση με τον Ιωαννίδη τον Βαλλιανάτο η την Βλάμη.
Αλλη η σχέση σου erva αυτους αλλη με μένα.
Συγνώμη για το λάθος
ελπίζω να αποκαταστάθηκαν όλα
και φυσικά λίγη παραπάνω προσοχή στο μέλλον απο την μεριά μου

Κ.σ-Μ. είπε...

stassa:(Προφανώς κακοήθες σχόλιο, μην μπεις στον κόπο.)

E, ναι βρε Stassa, γι αυτό κόψ' το. Εκτός που ο κ. Βαλλιανάτος δεν προσβάλλει κανέναν για την ορθογραφία του (ώστε να δικαιούσαι να του απαντήσεις στο ίδιο ύφος), πρέπει να έχεις παρατηρήσει ότι δεν είναι η "ορθογραφία" που κάνει τα επιχειρήματα. Εκτός που έχουν γραφτεί πολλά ανορθόγραφα διαμάντια και άπειρες ορθογραφημένες παπαρογραφίες.

Kαι στο τέλος τέλος δεν τον πληρώνουμε για καθηγητή στο Πάντειο που γράφει: Αυτός είναι ένας στΟΙχος του Αρμπάν, του ράπερ που τα τραγούδια του έχουν ελληνική ρΗμα . (Σκέψου ότι αυτή η κυρία "καταγγέλει" την βαρβαρότητα όταν η ίδια φέρεται με τόσο βάρβαρο τρόπο στην ελληνική γλώσσα)

- - - -
Γρηγόρης Ν Βαλλιανάτος:
Είναι δικαίωμα ωστόσο κάθε επώνυμου σχολιαστή να προσκομίσει στοιχεία στον εισαγγελέα για κακοδιαχείρηση αντί να συκοφαντεί κρυβόμενος στη μακάρια ανωνυμία ένός συκοφάντη


Συκοφαντώ = αποδίδω σε κάποιον κακή πράξη εν γνώσει μου ότι δεν την έκανε.

Επειδή λοιπόν δεν συκοφαντείστε για κακοδιαχείριση, αλλά εγκαλείστε για αδιαφάνεια, ο χαρακτηρισμός "συκοφάντης" πρέπει να σας επιστραφεί, γιατί εσείς είστε αυτός που αποδίδετε κακές πράξεις στους σχολιαστές αυτού του ποστ, εν γνώσει σας ότι δεν τις έκαναν.

Αν όμως τους συκοφαντείτε λόγω απροσεξίας, σημειώνω για χάρη σας, και σας συνιστώ να διαβάσετε προσεκτικά τι γράφτηκε, ώστε να ανακαλέσετε τον χαρακτηρισμό του "συκοφάντη" που τους αποδίδετε: Oι erva_cidreira, cobden, φως και Κ.σ-Μ. έγραψαν για αδιαφάνεια. Η Stassα έγραψε ότι πρέπει να "φροντίζεις να ξέρουν όλοι τουλάχιστον από πού τα παίρνεις και πού τα δίνεις" και ο Owain Glyndwr έγραψε για "σκοτεινιά".

Και όσο δεν δημοσιεύετε τους οικονομικούς απολογισμούς σας, η αδιαφάνεια εκ μέρους σας παραμένει. Απλόν. Μην παιδεύεστε με υπεκφυγές και στρεψοδικίες. Θα είναι πολύ πιο ξεκούραστο για σας να δημοσιεύσετε στα σάιτ σας τους απολογισμούς, αντί να απολογείστε ασαφώς και αορίστως, σε όσους δικαίως σάς καταγγέλουν για αδιαφάνεια.

Για την ΥΔΑΣ που χρηματοδοτεί (ή "ταΐζει) χωρίς να μας ρωτάει, παραμένει το ερώτημα της μη σύννομης χρηματοδότησης αφού όπως γράφει παραπάνω το "Φως" "κύριο αντικείμενο των ΜΚΟ είναι η "παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων οικονομιών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη τους καθώς και στη μείωση της φτώχειας".

- - - -
animalesbian:
Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέστε τόσο αν κάποιες-οι πληρώνονται για το έργο τους, όταν αυτό ξεπερνά τα χρονικά όρια που μπορούν να διαθέσουν ή όταν συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που χορηγείται από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα.


Πιθανόν να "χαλιούνται" κάποιοι επειδή, ως χρηματοδότες σας (φορολογούμενοι πολίτες γαρ) θέλουν να ξέρουν πώς "χαλιούνται" τα "λεφτά τους". Δεν σας ζητούν να τους τα επιστρέψετε, λογαριασμό θέλουν. Τους βρίσκετε ιδιαίτερα απαιτητικούς;


animalesbian: Αν λοιπόν κάποια-ος δουλεύει σε καθημερινή βάση για ώρες προωθώντας ΛεΠΑΤ δικαιώματα και μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και μόνιμο μισθό, μπράβο της-του.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνον σε Λεπά οργανώσεις, αλλά σε όσες είναι κρατικοδίαιτες.

(Παρεμπιπτόντως, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει ποιες λέξεις σχηματίζουν το ακρωνύμιο ΛεΠΑΤ;)


animalesbian: Ο ακτιβισμός έχει αντιστοιχίες με τον συνδικαλισμό, προσωπικά δεν κατανοώ γιατί πληρώνεται η συνδικαλίστρια-ης και όχι η ακτιβίστρια.

Ώστε βρίσκετε να υπάρχει αντιστοιχία με τους εργατοπατέρες;;;
Ενδιαφέρον, τόσο ως προς την σημειολογία του, όσο και ως πρόταση για μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το ερώτημα παραμένει: Θέλετε ή δεν θέλετε να δημοσιεύετε τους οικονομικούς απολογισμούς σας; Θετική απάντηση σημαίνει Διαφάνεια, αρνητική σημαίνει Αδιαφάνεια. Απλόν.

Ανώνυμος είπε...

να ρωτήσω κι εγώ αν η εξήγηση του pisoglendis θεωρείται ικανοποιητική από τον οικοδεσπότη; το θέμα θεωρείται λήξαν; ο erva ανασκευάζει τα περί διαδικτυακής αθλιότητας; βρήκε απάντηση στο ερώτημα που έθεσε "πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν κάποιοι";

George Tsitiridis είπε...

νομίζω οτι το θέμα έληξε
και ελπίζω η εξήγηση μου να ειναι ικανοποιητική
δεν υπάρχει καν λόγος να το δωσουμε και άλλες διαστάσεις
ενα απλό λάθος ήταν
γιατί άλλωστε να παρουσιάσω ενα mail που πήραν εκατοντάδες άτομα οτι ειναι του erva?
δεν μου έχει στρίψει (ακόμα) :)

erva_cidreira είπε...

Κάθε φορά που υπάρχουν εξηγήσεις νιώθει κανείς την ασφάλεια ότι τουλάχιστον δεν ζει στη ζώνη του λυκόφωτος.
Ανώνυμε, σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Pisoglendis, βλέπεις ότι ακόμη και η animallesbian που το διακίνησε αναφέρει στο μπλογκ της τον αρχικό αποστολέα. Κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει την ευθύνη μιας τέτοιας καταγγελίας, αν δεν γνώριζε πρόσωπα και πράγματα.

Κ.σ-Μ. είπε...

Ανώνυμος: να ρωτήσω κι εγώ αν η εξήγηση του pisoglendis θεωρείται ικανοποιητική από τον οικοδεσπότη; το θέμα θεωρείται λήξαν; ο erva ανασκευάζει τα περί διαδικτυακής αθλιότητας;

Tα συμπεράσματα εξάγονται κάθε φορά από τα δεδομένα. Και ισχύουν για όσο ισχύουν και τα δεδομένα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δεδομένα δεν ήταν φήμες ή αποκυήματα φαντασίας, αλλά γεγονότα. Ο pisoglendis δημοσίευσε μία λανθασμένη πληροφορία και πάνω σ' αυτήν έκρινε ο καθένας. Επομένως, αφού ο pisoglendis διαπίστωσε το λάθος, αυτός ήταν που έπρεπε να ανασκευάσει. Κι αφού λοιπόν ανασκεύασε, τα δεδομένα που ισχύουν τώρα είναι διαφορετικά, και δεν υπάρχει λόγος να ανασκευάσει κανένας άλλος, τίποτα.

Για να το παραλληλίσουμε με όσα γράφτηκαν παραπάνω, αν, μετά από όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ και αλλού για την αδιαφάνεια ΜΚΟ και λοιπών κρατικοδίαιτων οργανώσεων, κάποιες από αυτές δημοσιεύσουν τους οικονομικούς απολογισμούς τους, αυτό δεν θα σημαίνει πως όσοι γράφουμε για αδιαφάνεια θα πρέπει να ανασκευάσουμε. Γιατί τώρα, τα δεδομένα που έχουμε μας οδηγούν στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων περί αδιαφάνειας.

Οπότε, Aνώνυμη/ε, το σωστό είναι να δρομολογήσετε την ...ευαισθησία και τη δικαιοσύνη σας στο αίτημα για ανασκευή όσων έγραψε εδώ ο κύριος Βαλλιανάτος περί "συκοφαντιών και συκοφαντών".

Ανώνυμος είπε...

Κ.σ.μ.,

το ερώτημά μου περιείχε μια τελευταία ερώτηση, την οποία παραλείψατε, υποθέτω καλή τη πίστη εκ παραδρομής: ρωτούσα λοιπόν αν ο erva "βρήκε απάντηση στο ερώτημα που έθεσε "πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν κάποιοι";"

Διότι το μόνο γεγονός που υπήρχε ήταν η δημοσίευση μιας αναληθούς πληροφορίας στο blog του pisogledis. Από κει και πέρα, εξ αυτού ορμώμενοι να βγάζουμε εσπευσμένα το συμπέρασμα για "καινούργια προβοκάτσια" και "διαδικτυακή αθλιότητα", όπως έκανε ο erva, και να απευθύνουμε το χαρακτηρισμό "αδίστακτος", στον υπερθετικό του μάλιστα βαθμό ("πόσο αδίστακτοι"), είναι για την... ευαισθησία μου κάπως long shot, που επιπλέον συντηρεί μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Νομίζω λοιπόν ότι δικαιούμαι να αναρωτηθώ, όχι βεβαίως αν ο erva μετάνιωσε που μίλησε για ψεύδος και ζήτησε την ανασκευή του (ορθώς), αλλά αν το συμπέρασμά του και οι χαρακτηρισμοί του σε σχέση με το ατυχές περιστατικό είναι τώρα διαφορετικά - αν δηλαδή κάποιοι είναι λίγο λιγότερο αδίστακτοι από ό,τι τους χαρακτήρισε και αν ο χώρος έζησε μια προβοκάτσια και μια αθλιότητα λιγότερη.

Γιατί θα μπορούσαμε δικαίως να αναρωτηθούμε με τη σειρά μας "πόσο καχύποπτοι μπορεί να γίνουν κάποιοι;".

Και μην ανησυχείτε. Η... ευαισθησία δεν είναι μιας κατεύθυνσης να τη δρομολογούμε μόνο προς τη μία κατεύθυνση και όχι προς την άλλη. Συνεπώς, στο βαθμό που ο κ. Βαλλιανάτος θεώρησε ότι ο λόγος είναι περί κακοδιαχείρισης και όχι περί αδιαφάνειας, φαντάζομαι ότι θα ανασκευάσει τα περί συκοφαντών. Από κει και πέρα, ο νόμος ορίζει τις υποχρεώσεις διαφάνειας των οργανώσεων, και θα δρομολογήσω τη δική μου δικαιοσύνη στο να ζητήσω τα νόμιμα και διαφανή, σε περίπτωση που αυτά δεν τηρούνται.

George Tsitiridis είπε...

τα σχόλια φτάσανε τα 100
ας γίνω το 101!!!

ολο το θέμα με το δελτίο τύπου
ηταν καθαρά δική μου βιασύνη το ξαναλέω.

Ειναι εύκολο να κάνει λάθος το erva με το evla και το eva

νομίζω οτι το θέμα έληξε.

και πάμε για άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε

erva φυσικά και δεν ζεις στην ζώνη του λυκόφωτος..
όλα παντα εχουν μια εξήγηση...

lesbianbimafia είπε...

Το να νοιώθουμε ότι ξέρουμε τα πάντα και όλες να εγ-καλούνται να μας απαντήσουν είναι λίγο βαρύ.

Όποια έχει στοιχεία ότι πληρώθηκα ως ακτιβίστρια να μου τα πει και μένα.
Ακτιβίστρια θα υπογράφω όποτε και όπου θέλω, μιας και είναι μια από τις πολλές μου ιδιότητες, όπως και το λεσβία. Θα έπρεπε άραγε να πάρω την άδεια κάποιας-ου για αυτό; Στο βαθμό που διεκδικώ ΛεΠΑΤ δικαιώματα έστω και για την εαυτή μου και αυτά έχουν ή θα έχουν θετικές συνέπειες και για άλλες λεσβίες, τότε ναι, επάξια φορώ το στέμα της ακτιβίστριας.
Η κρεμάλα σας με περιμένει

Κάντε τον κόπο και πείτε ποιές είναι αυτές οι φοβερές ομάδες, οργανώσεις, εταιρίες ή πρόσωπα, που πια έχουν εισπράξει αμύθητα ποσά που οι Λεσβίες, Πούστηδες, Αμφισεξουαλικές-οι και Τρανς φορολογούμενες-οι αγανάκτησαν και ζητούν εξηγήσεις. Φωτήστε μας με την γνώση σας γιατί εγώ η ακριβοπληρωμένη ακτιβίστρια δεν ξέρω που να βάλω τα εκατομύρια των εισπράξεων.

Αγαπητή Στάσα ακόμη κι αν η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι ο ακτιβισμός, την φορολογική μου δήλωση την καταθέτω στην εφορία.Όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε υπέγραψα ως ακτιβίστρια και αυτό δεν με καθιστά εταιρία, ομάδα,ΜΚΟ.
Όταν δεν πληρώνομαι είναι δεδομένο ότι το κάνω για το καλό των ΛεΠΑΤ; Το ενδιαφέρον μου για χρηματικό κέρδος από τον ακτιβισμό δεν αποκλείει να κάνω καλά την δουλειά μου, ούτε για το καλό των ΛεΠΑΤ. Στο καπιταλιστικό σύστημα, ως τώρα, χρωστάμε τα όποια δικαιώματα έχουμε αποκτήσει. Αυτό άνοιξε τα αυτιά έστω και μέσα από ακραία βία και άκουσε έστω ελάχιστες από τις ανάγκες μας κάνοντάς τες πράξη. Οι συντρόφισες, ακόμη στην αντικουμουνιστική επίθεση έχουν μείνει. Μην μιλήσουμε για τις φίλες Ρωσία, Κίνα, Κούβα. Υπάρχουν και καπιταλίστριες λεσβίες, αντέξτε το.

Φανταστείτε, να ζούσα με βάση τα συμπεράσματα όλων (των άλλων), θα αυτοκτονούσα παρ' αυτά. Κάθε πρόσωπο και μια διαφορετική άποψη-συμπέρασμα, στο ψυχιατρείο θα κατέληγα.Σαν τον φούρνο του Νασταρδίν Χότζα, καθεμία του έλεγε να γυρίσει την είσοδο του φούρνου σε διαφορετικό σημείο του ορίζοντα.

Ευχαριστώ για την Ιστορία αλλά άλλο το άρθρο άλλο ολόκληρη η θεωρία που ανέπτυξε η Kate Millet.Ας είναι.

Ναι, το διαμάντι είναι δικό μου κι ως γνωστόν το διαμάντι αποτελεί σπάνιο είδος του άνθρακα. Στο κείμενο που αναφέρεστε δεν γράφω ούτε για άσημες ούτε για διάσημες, καταγράφω επώνυμα την γνώμη μου, η οποία μου ζητήθηκε. Μπορεί να μην σας αρέσει αλλά αυτή είναι.

Αγαπητέ erva δεν σας έβρισα, αντιθέτως συνεχίζω να γράφω στον πληθυντικό κι αν νοιώσατε θύμα ανακρίβειας νομίζω ότι καθεμιά μπορεί να διαπιστώσει ότι το σωστό είναι με το μέρος σας, ως προς την δική μου παλαιότερη ανάρτηση. Εκτός από το δαίμονα του τυπογραφείου υπάρχει και αυτός της παραδρομής. Η γκάνγκστερ που σας καταδιώκει, ξανακτυπά με αθλιότητες.

Αγαπητή-ε Κσ-Μ
Για κάθε έσοδο μου, ως επίσης φορολογούμενη πολίτισσα καταθέτω φορολογική δήλωση.
Αν γνωρίζετε εσείς ή κάποια-ος άλλη ότι τα έσοδά μου, παραμένουν στο σκότος αδιαφανή, παρακαλώ προσκομίστε στην δημόσια σφαίρα κάθε στοιχείο που θα τεκμηριώνει τους εδώ ή αλλού ισχυρισμούς σας.
Από απλή ακτιβίστρια, εργατομητέρα, είναι μακρύς ο δρόμος. Τα δικαιώματα υπερασπίζονται και οι δύο, απλώς διαφορετικά δικαιώματα.

Αγαπητέ gay super hero είναι αλήθεια ότι με θρασύτητα έχω 'ξεφωνήσει" τόσες κρυφολεσβίες και πούστηδες που δεν έχουν που να κρυφτούν οι αδικήμένες-οι. Αν τις ανακαλύψετε, παρακαλώ προστατέψτε τες ως υπερ-ήρωας.

Όποια νοιώθει ότι θέλει να αλλάξει τα πράγματα ας το κάνει, οι εφημερίδες, τα κανάλια είναι εκεί. Νέες ομάδες, εταιρείες, σύλλογοι μπορούν να δημιουργηθούν και νέοι τρόποι μπορούν πάντα να υπάρξουν. Αυτό θα έδειχνε και έμπρακτα την ποικιλία και το μέγεθος των ΛεΠΑΤ.

Σας έδωσα τροφή για κατηγορίες, είμαι σίγουρη ότι θα την βρείτε.

erva_cidreira είπε...

Αnimalesbian,
Κανείς μέχρι τώρα δεν έγραψε για σας ότι «πληρώνεστε ως ακτιβίστρια», ούτε για «φοβερές ομάδες, οργανώσεις, εταιρίες ή πρόσωπα, που πια έχουν εισπράξει αμύθητα ποσά».
Ερωτηθήκατε για το αν μπορείτε να «μας πληροφορήσετε, για παράδειγμα, ποιες λοαδ ιστοσελίδες και οργανώσεις χρηματοδοτούνται από τον ευρύτερο κρατικό υπολογισμό, ποιοι υπήρξαν οι εισηγητές τους και ποιοι οι κριτές τους, με ποια αιτιολογία και με ποια ποσά χρηματοδοτήθηκαν» και μας απαντήσατε με τον τρόπο που εσείς επιλέξατε (θεωρητικά).
Επίσης κανείς δεν μίλησε για στέμμα ακτιβίστριας ούτε σας το αμφισβήτησε, μολονότι ακόμη και η τελευταία εστεμμένη στα καλλιστεία στέφεται από την επιτροπή μέσα από κάποιες γνωστές και αποδεκτές διαδικασίες.
Μας παραπέμπετε στη φορολογική σας δήλωση για να διαπιστώσουμε τα έσοδα σας. Πέρα από το ότι, να το επαναλάβω, κανείς δεν σας έγραψε ότι «πληρώνεστε ως ακτιβίστρια», δεν αντιλαμβανομαι το πώς κανείς μπορεί να έχει πρόσβαση στην αναλυτική φορολογική δήλωσή σας. Τι είδους (αχρείαστο) επιχείρημα είναι αυτό;
Μετά τον pisoglendis και την αβλεψία του και εσείς τώρα μιλάτε για δαίμονα παραδρομής. Μολονότι δεν είμαι οπαδός της θεωρίας του χάους όπου όλα είναι τυχαία, να δεχτώ ότι οι διευκρινίσεις σας όντως αποτελούν την αλήθεια και αποσαφηνίζουν τις όποιες παρανοήσεις ή καχυποψίες.
Δεν δέχομαι όμως ότι σας αποκάλεσα «Η γκάνγκστερ που με καταδιώκει». Τι νόημα έχει να μου αποδίδεται με τρόπο μαξιμαλιστικό χαρακτηρισμούς που ουδέποτε έκανα;
Τέλος, η κατάληξη του σχολίου σας «Σας έδωσα τροφή για κατηγορίες, είμαι σίγουρη ότι θα την βρείτε» δεν βρίσκετε ότι δεν επιβεβαιώνει τη διακηρυγμένη «εμπιστοσύνη (σας) στην νοημοσύνη και την ελευθερία των άλλων», όταν a priori αμφιβάλετε για την καλοπιστία τους;

Κ.σ-Μ. είπε...

Ανώνυμος: Κ.σ.μ., το ερώτημά μου περιείχε μια τελευταία ερώτηση, την οποία παραλείψατε, υποθέτω καλή τη πίστη εκ παραδρομής: ρωτούσα λοιπόν αν ο erva "βρήκε απάντηση στο ερώτημα που έθεσε "πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν κάποιοι"; Διότι το μόνο γεγονός που υπήρχε ήταν η δημοσίευση μιας αναληθούς πληροφορίας στο blog του pisogledis

Από μόνο του, το δεδομένο αυτής της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου θα αρκούσε για ν’ αναρωτηθεί. Κι αυτό νομίζω πως έκανε, αναρωτήθηκε. Αλλά δεν ήταν το "μόνο γεγονός" όπως νομίζετε. Εκτός που το τρέχον ποστ έχει ως θέμα το πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνονται κάποιοι σαν αυτούς που πέταξαν τα φέιγ βολάν της φωτογραφίας που βλέπετε, κάποιοι σαν αυτούς που τους καλύπτουν, κάποιοι σαν αυτούς που όντας "ακτιβιστές" εγκρίνουν ή διά της ιδεολογικοποίησης (ή της σιωπής τους) ενθαρρύνουν αυτές τις ενέργειες. Ακόμα, στο ίδιο ποστ διάβάσαμε κι ΑΥΤΟ, διαβάσαμε και για το κλίμα εξέδρας και χουλιγκανισμού προς όποιον διαφωνεί. Τα βρίσκω αρκετά για να αναρωτηθεί.

Για το "πόσο", θα του συνιστούσα, με το θάρρος του αναγνώστη, να μην δώσει ακόμα απάντηση στον εαυτό του. Ποτέ δεν θα πάψει να εκπλήσσεται δυσάρεστα από τέτοιες συμπεριφορές, όπως και ο καθένας μας άλλωστε.

Κ.σ-Μ. είπε...

animalesbian: Αγαπητή-ε Κσ-Μ Για κάθε έσοδο μου, ως επίσης φορολογούμενη πολίτισσα καταθέτω φορολογική δήλωση. Αν γνωρίζετε εσείς ή κάποια-ος άλλη ότι τα έσοδά μου, παραμένουν στο σκότος αδιαφανή, παρακαλώ προσκομίστε στην δημόσια σφαίρα κάθε στοιχείο που θα τεκμηριώνει τους εδώ ή αλλού ισχυρισμούς σας.

Δεν ξέρω αν είναι η πρώτη φορά που γράφετε στο Απέναντι Πεζοδρόμιο, αλλά έχετε την ατυχία να απευθύνεστε σε ένα εκπαιδευμένο αναγνωστικό κοινό. Στρεψοδικίες σαν αυτές που επιχειρείτε με τα σχόλιά σας, τις πιάνουμε στον αέρα.

Σας παραπέμπω στην πρώτη παράγραφο της απάντησης του erva_cidreira και συμπληρώνω ότι καλά θα κάνετε να μην συγχέετε το προσωπικό με το δημόσιο και να μην νομίζετε ότι όλοι έχουν την ίδια αντίληψη σε ό,τι αφορά το outing: σεξουαλικής συμπεριφοράς, σεξουαλικού προσανατολισμού, φορολογικής δήλωσης και πάει λέγοντας...

υ.γ.
Σας ευχαριστώ και για την απάντησή σας σε ό,τι αφορά στο ΛεΠΑΤ. Δεν γνώριζα ότι συνεδρίασαν οι ομοφυλοφιλικές ακτιβιστικές οργανώσεις και αποφάσισαν να αποκαλούν ομοφυλόφιλους "πούστηδες". Θα περιμένω να σας ακούσω να το πείτε στην επόμενη τηλεοπτική σας εμφάνιση. Και στο επόμενο συνέδριό σας να προτείνετε, έτσι για λόγους δικαιοσύνης, να αλλάξει το ακρωνύμιο και να γίνει ΤζιΠΑΤ.

gay super hero είπε...

@ Κ.σ.μ

Αφού πιάσαμε την ονοματολογία προτείνω κι εγώ για λόγους ισότητας όλες οι ομοφυλόφιλες να καθιερώσουμε τον όρο Πλα.Πού.Τ (πλακομούνες-πούστηδες-τραβέλια)

:-Ρ

[Τώρα που το σκέφτομαι στους πονηρούς queer καιρούς που ζούμε ίσως είναι καλύτερο να μην τους βάζω τέτοιες ιδέες ]

e-Lawyer είπε...

Κ.σ-Μ = η Ελένη Λουκά της μπλογκόσφαιρας.

Κ.σ-Μ. είπε...

e-Lawyer = ένας blogger κατά των διακρίσεων :-)

(μην κουράζεσαι, e-Lawyer, με αρνητικές κρίσεις - ως παράσημο τις εισπράττω πλέον. Οι θετικές σου θα με προσέβαλαν.)


gay super hero,
δεν νομίζω να γίνει αποδεκτή η πρόταση. Παραπέμπει στην επανάσταση του 21 και θα φοβηθούν μήπως τους πουν εθνικίστριες. Βάλε λίγη φαντασία, πρόσθεσε το τέταρτο γράμμα της δεύτερης λέξης και τα δύο επόμενα από την τρίτη και θα τις κάνεις να κλαίνε που δεν το σκέφθηκαν πρώτες.

Αλλά τι οπλαρχηγός Πλαπούτας, τι Οπλαρχηγός Ελένη σκέτο, όχι Λουκά.

Πικρό τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη με τον Γιώργο Μαρίνο, από το "Μόνον Άνδρες":
...
ξεσπαθώνει ξεσπαθώνει
τις φρουρές αναστατώνει
η οπλαρχηγός Ελένη,
με μουστάκι γυριστό,
που ποτέ της δεν πεθαίνει
.

(πρόταση για μουσικό φινάλε)

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ το άτομο έχει ξεφύγει. Κι εσύ κάθεσαι και βάζεις ότι μαμακια σου στέλνει?
Όλοι ξέρουμε πόσο λεβέντικα μας στέκεται ο e lawer. Ακόμα και το 10% γράφει για τον ακτιβισμ΄ο του μπλογκ του.
Κι αφήνεις τη κάθε κατίνα να τον βρίζει? Ωραίος είσαι του λόγου σου.
Μετα λες που λένε για σενα

Κ.σ-Μ. είπε...

Aνώνυμε/η 9.32,

μην εμπιστεύεσαι όσους σου μεταφέρουν ψεύτικες πληροφορίες. Ηρέμησε και διάβασε τα σχόλια. Θα διαπιστώσεις ότι κανείς δεν έβρισε τον e-lawyer. Εκτίθεσαι, γιατί διαστρέφεις την αυταπόδεικτη αλήθεια.

Σε ό,τι με αφορά απάντησα σ' αυτό που έγραψε ο ίδιος, κατά τον ηπιότερο τρόπο. Με δικά του λόγια και χωρίς χαρακτηρισμούς ή συγκρίσεις με τηλεοπτικά σούργελα. Aν ακολουθήσεις το link της απάντησής μου θα διαπιστώσεις ποιος είναι αυτός που βρίζει κατ' εξακολούθηση. Κι έτσι θα υποχρεωθείς να ζητήσεις συγγνώμην από τον φιλοξενούντα μπλόγκερ για ό,τι του καταλόγισες πριν διαβάσεις ό,τι γράφτηκε.

Σκότος είπε...

Έχουμε και λέμε: δύο (2) άτομα που ασχολούνται με ΜΚΟ, ο sleuth και η animalesbian, δεν απαντούν γιατί οι ΜΚΟ στις οποίες εμπλέκονται, δεν έχουν σχετική πληροφόρηση στους ιστότοπούς τους.
Περιμένουμε και τον κ. Βαλλιανάτο. Αναλυτικό ερώτημα υπάρχει παραπάνω.
Κανονικά, πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε να δημοσιεύονται εντός τριάντα (30) ημερών από την πρώτη εκταμίευση, τα ποσά κρατικής επιχορήγησης των ΜΚΟ, αναφέροντας το πρόγραμμα και το χρονικό διάστημα στο οποίο αντιστοιχούν.

erva_cidreira είπε...

Σκότος,
έχετε παρεξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί το παρόν ιστολόγιο.
Κανείς από τους σχολιαστές δεν υποχρεούται να απαντήσει σε θέματα για τα οποία πιθανότατα δεν είναι (κατά τον νόμο) υπεύθυνος και σε κάθε περίπτωση ξεπερνούν το αρχικό και βασικό θέμα της ανάρτησης.


Ανώνυμε,
Το 10% μπορεί να αξιολογεί όπως εκείνο κρίνει τον ακτιβισμό των μπλογκ των συνεργατών του. Επίσης ο κάθένας μας μπορεί να κάνει τη δική του εκτίμηση.
Το ζήτημα είναι ότι κανείς μέχρι το δικό σου σχόλιο δεν προέβη σε κρίσεις και εκτιμήσεις για το συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αποσκοπεί το σχόλιό σου. Ούτε βέβαια ποιοι είναι αυτοί που λένε τι.

Σκότος είπε...

erva,

κι εσείς την ίδια απορία εκφράσατε παραπάνω - όπως και άλλοι.

Από εκεί και πέρα, όταν κάποιος κρίνει πως πρέπει ν' απαντήσει, ως έπραξαν αρκετοί ήδη, πρέπει να παραθέσει στοιχεία. Διαφορετικά, ματαιοπονεί. Εκτός αν νομίζει πως απευθύνεται σε νήπια.

Σιγά πια τη δύσκολη ερώτηση, αφού όλα είναι νόμιμα, διαφανή και δεν υπάρχει τίποτε κρυφό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα οικονομικά μιας οργάνωσης.
Και επειδή πολλά διάβασα περί αδιαφάνειας, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και τίποτα επί της ουσίας, αν θέλετε να μάθετε τί κρατικές επιχορηγήσεις έχουν δωθεί, δεν έχετε παρά να γίνετε μέλη της οργάνωσης.