.
Γλυκό «Πάσχα»
Aπό τoν Στέλιο Παρλιάρο
Το παραδοσιακό γλυκό των Ρώσων που φτιάχνει κάθε οικογένεια την ημέρα του Πάσχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Υλικά:
500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφειας ή μασκαρπόνε
60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
400 γρ. ποικιλία από γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα και σκουπισμένα
60 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγού
60 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. βότκα
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε το τυρί με την άχνη και το βούτυρο. Ρίχνουμε τους κρόκους. Οταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα και τη βότκα. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο. (kathimerini.gr)
Γλυκό «Πάσχα»
Aπό τoν Στέλιο Παρλιάρο
Το παραδοσιακό γλυκό των Ρώσων που φτιάχνει κάθε οικογένεια την ημέρα του Πάσχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Υλικά:
500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφειας ή μασκαρπόνε
60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
400 γρ. ποικιλία από γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα και σκουπισμένα
60 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγού
60 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. βότκα
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε το τυρί με την άχνη και το βούτυρο. Ρίχνουμε τους κρόκους. Οταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα και τη βότκα. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο. (kathimerini.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου