30.4.10

ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΟΣ


Μια κόρη που έγινε γιος...
Αγκαλιάζοντας περήφανα τη σύντροφό του, ο Τσαζ Μπόνο (Chaz Bono) -που γεννήθηκε πριν από 41 χρόνια ως Τσάστιτι (Chastity)- εμφανίστηκε σε πρόσφατη εκδήλωση της γκέι και λεσβιακής κοινότητας στο Λος Άντζελες. Με κάποια κιλά παραπάνω η αλήθεια είναι, που όμως δεν φάνηκαν να ενοχλούν στο παραμικρό την Τζένιφερ Έλια (Jennifer Elia), που τον συνόδευε περιχαρής.
Το... παιδί της Σερ (Cher) και του Σόνι Μπόνο (Sonny Bono) βρίσκεται στα τελευταία στάδια της αλλαγής φύλου από το θηλυκό στο αρσενικό. Και όπως φάνηκε στην πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του, το απολαμβάνει στο μέγιστο. Τον επόμενο μήνα, η Τσαζ πρόκειται να ζητήσει από τον δικαστή του Λος Άντζελες να αλλάξει και επίσημα το φύλλο του, ολοκληρώνοντας έτσι τη μετατροπή του από "Αυτή" σε "Αυτός".
Ο Τσαζ μίλησε δημόσια για την επέμβαση αυτή πριν από έναν χρόνο λέγοντας ότι "ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ". Τότε, η Σερ είχε δηλώσει ότι μπορεί να μην καταλάβαινε, αλλά θα πάσχιζε να δείξει κατανόηση. Τα νέα, βέβαια, δεν είχαν σκάσει ως κεραυνός εν αιθρία, αφού η ομοφυλοφιλία της Τσάστιτι ήταν γνωστή από το 1990 όταν το ανακοίνωσε η ίδια, δημόσια μέσω Αμερικανικής εφημερίδας.
Πέντε χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού για γκέι "The Advocate" ("Ο υπέρμαχος"), όπου περιέγραψε αυτό που ένιωθε ως "επιτέλους ελεύθερος". Από εκείνη τη στιγμή ανέλαβε ο ίδιος τον ρόλο του υπέρμαχου των δικαιωμάτων των απανταχού ομοφυλόφιλων και εγχειρισμένων.
Ο Τσαζ και η διάσημη μητέρα του "έκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις" το 1998, μετά την έκδοση του βιβλίου του που είχε τίτλο "Family Outing" και αποκάλυπτε λεπτομέρειες από την καθ' όλα προβληματική σχέση τους.
Στο βιβλίο αυτό, ο Τσαζ υποστήριξε ότι από μικρή ηλικία, τρέλαινε τη μητέρα του φορώντας φόρμες εργασίας και καλώντας μόνο αγόρια στα πάρτι του. Αποκάλυψε επίσης ότι η Σερ, τρομοκρατημένη, τον έστειλε σε αρκετούς ψυχιάτρους, ενώ ακόμη και αφού τον έπιασε σε... τρυφερές περιπτύξεις με μια συμμαθήτριά του, αρνήθηκε να δεχτεί ότι "η δική της κόρη" θα μπορούσε να είναι λεσβία. Ακόμη και όταν το έμαθε πια επίσημα, αυτό που έκανε ήταν να διώξει τον Τσαζ από τον διαμέρισμα που έμενε στη Νέα Υόρκη και να του πει "να δει τρελογιατρό".
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη ο Τσαζ είπε: "Η μαμά μου δεν με παρηγορούσε με φιλιά και αγκαλιές. Δεν ήταν αυτός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσαμε στην οικογένειά μας". Ωστόσο, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι δυο τους άφησαν πίσω τις διαφορές τους και βελτίωσαν κατά πολύ τη σχέση τους.(philenews.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: