10.4.10

Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ "ΑΓΓΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ"


The real English Patient hero was not womaniser... he was GAY, letters show
By Allan Hall (dailymail.co.uk, 5/4/2010)
Count Laszlo de Almasy, the inspiration for the character played by Ralph Fiennes in The English Patient, was gay and in love with a Nazi
Letters have surfaced in Germany proving that the World War Two spy who inspired the hero the the Oscar-winning film The English Patient was no womaniser but a gay man in love with a young soldier called Hans Entholt.
The corresopondence also indicate the Hungarian-born adventurer Count Laszlo de Almásy did not die of a morphine overdose after suffering terrible burns and dreaming of the woman he loved, the fate the befell the fictional hero played by Ralph Fiennes in the film.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΣΛΟ ΑΛΜΑΣΙ
Ο «Αγγλος ασθενής» αποδείχθηκε γκέι
Επιµέλεια: Χάρη Ποντίδα (Τα Νέα, 12/4/2010)

Γιος Ούγγρου κόµη, ο Λάσλο Αλµάσι ήθελε από παιδί να ζήσει την περιπέτεια, έστω κι αν αυτό τον έφερνε αντιµέτωπο µε ακραίες καταστάσεις. Στα 14 του έφτιαξε έναν αϊτό και δοκίµασε να ανέβει στα σύννεφα. Αλλά τσακίστηκε...

Τη δεκαετία του '30 τού µπήκε η ιδέα να βρει τη µυθική όαση Ζαρζούρα που είχε πρωτοσυναντήσει (µε το όνοµα Πόλη του Χαλκού) στο αγαπηµένο του παιδικό βιβλίο «Χίλιες και µία νύχτες». Η εξερεύνηση κράτησε καιρό και είχε αξιόλογα αποτελέσµατα: στα δύο εκατοµµύρια τετραγωνικά χιλιόµετρα που διέτρεξε µέσα στη Σαχάρα, έφερε στο φως αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήµατα (ζωγραφικές από τη Λίθινη Εποχή), έφτιαξε χάρτες, περιέγραψε µέρη, έφτασε σε τόπους όπου δεν είχε πατήσει ανθρώπινο πόδι. Αλλά δεν βρήκε ποτέ τη Ζαρζούρα.

Δεν υπάρχει αµφιβολία ότι ο Αλµάσι ήταν άνθρωπος που ακολουθούσε τις επιθυµίες του. Και που (σίγουρα) το έλεγε η καρδιά του. Μόνο που δεν ήταν ακριβώς ο Αλµάσι αυτός που είδε το κοινό στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή (Ρέιφ Φάινς) στον βραβευµένο µε Οσκαρ «Αγγλο ασθενή».

Αλλά ποιος ήταν τελικά ο άνθρωπος πίσω από τον ριψοκίνδυνο εκπαιδευτή στα αεροπλάνα και πράκτορα των ναζί που οι βεδουίνοι ονόµασαν κολακευτικά Αbu Ramble (Πατέρα της άµµου);

Τo σίγουρο είναι ότι το Χόλιγουντ µάς έδωσε µια εικόνα που πόρρω απέχει από την πραγµατικότητα. Ο ερωτοχτυπηµένος Αλµάσι της ταινίας πέθανε από υπερβολική δόση µορφίνης, λαβωµένος βαθιά από έναν έρωτα που δεν ξεπέρασε ποτέ.

Ερωτευµένος υπήρξε (όπως αποδεικνύουν επιστολές του που βρέθηκαν πρόσφατα στο Ινστιτούτο Χάινριχ Μπαχ στη Γερµανία) και ο πραγµατικός Αλµάσι, µόνο που ο έρωτάς του ήταν ο Χανς, ένας νεαρός στρατιώτης του γερµανικού στρατού. Αν και υπάρχουν επιστολές που αναφέρουν και µια Αιγύπτια πριγκίπισσα ανάµεσα στις κατακτήσεις του.

Ζωή µέσα σε κίνηση, διαρκώς στην κόψη του ξυραφιού, χέρι χέρι µε τον θάνατο. Ο Λάσλο Αλµάσι, που δεν πέθανε από υπερβολική δόση µορφίνης (όπως στο βιβλίο και την ταινία), αλλά από δυσεντερία το 1951, υπήρξε µία προσωπικότητα που άφησε ένα αποτύπωµα στην ιστορία του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου µέσα από επικίνδυνες αποστολές που ο ίδιος κατέγραψε στο ηµερολόγιό του στη µητρική του γλώσσα (ουγγρικά) και που µόλις κυκλοφόρησαν σε µετάφραση στη Γερµανία.

gay super hero είπε...

Από τον φίλο Βαγγέλη

Σας γράφω για κάτι που άκουσα σήμερα 12.4.2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό Orange 93.2 την
ώρα που οδηγούσα και πραγματικά με εξόργισε. Στις 19:45 οι παραγωγοί του σταθμού Τσιμτσιλή και Δεληγιάννης αποφάσισαν να αναφερθούν στο σεξουαλικό προσανατολισμό του κόμη Λάζλο ντε Αλμάσι που η ζωή του υπήρξε έμπνευση για την ταινία "Ο Άγγλος Ασθενής" και στην πραγματικότητα υπήρξε ομοφυλόφιλος και ερωτευμένος με ένα γερμανό στρατιώτη.

Ο κ. Δεληγιάννης ( Που είναι και ηθοποιός στις τηλεοπτικές σειρές "Η ζωή της άλλης" στο MEGA και "Ο Κος και η Κα Πέλς" στον ΑΝΤ1)αποκάλεσε τον 'Αλμασι"γκέουλα" και συνέχισε θεωρώντας προφανώς ότι κάνει χιούμορ με την έκφραση "που να το ξέραμε ότι γυάλιζε τα πόμολα".

Η συμπαρουσιάστριά συμφώνησε και του απάντησε ότι το γεγονός αυτό "καταστρέφει τελείως το μύθο τηςταινίας", ότι αν το ήξερε δεν θα έκλαιγε τότε απαρηγόρητη και άλλες τέτοιες γραφικότητες. Τη στιχομυθία συμπλήρωσε συνεργάτης του σταθμού που αναρωτήθηκε "άγγλος είναι, τι περιμένεις;" αγνοώντας προφανώς ότι ο κόμης Αλμάσι ήταν ούγγρος στην καταγωγή.

Φυσικά έγραψα στο σταθμό να διαμαρτυρηθώ και αναρωτήθηκα αν θα πρέπει να ενημερώσουν τους
παραγωγούς τους ότι το να είναι κανείς ανεγκέφαλος είναι διαφορετικό πράγμα από τη χαλαρότητα και την ευθυμία. Επίσης ότι δεν είναι όλοι οι ακροατές τους ετεροφυλόφιλοι. Υπάρχουν και πολλοί γκέι που εκείνη την ώρα έχουν ανοιχτό το ραδιόφωνο και δεν είναι αναγκασμένοι να ακούνε δύο απίθανους τύπους να τους χλευάζουν και να τους κοροϊδέυουν με αυτό το χυδαίο τρόπο.

http://olkemediawatch.blogspot.com/2010/04/blog-post.html