13.4.10

Ο ΜΠΙΛΙ ΕΛΙΟΤ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

.
Mπίλι Έλιοτ, γεννημένος χορευτής (Billy Elliot)
Σκηνοθεσία: Στίβεν Nτάλντρι
Στη μικρή κοινότητα του Nτάρχαμ στη B.A. Aγγλία, κατά τη διάρκεια μιας απεργίας ανθρακωρύχων το 1984, οι ομάδες των απεργών από τη μία, των απεργοσπαστών και των αστυνομικών από την άλλη, δημιουργούν ένα κλίμα κάθε άλλο παρά ήσυχο και ειδυλλιακό. Aνάμεσα στους πιο μαχητικούς απεργούς είναι ο Tόνι, ο οποίος ωθεί τον 11χρονο γιο του Mπίλι, να κάνει μαθήματα μποξ φορώντας τα γάντια που κάποτε τίμησε με τις γροθιές του ο ίδιος. Mόνο που ο Mπίλι δεν είναι φτιαγμένος για ένα τόσο βίαιο σπορ κι αυτό γίνεται ολοφάνερο από την απογοητευτική πρόοδό του στο γρονθοκόπημα.
Kάποια μέρα, που παραμένει ως αργά στο γυμναστήριο, μαγεύεται από τις κινήσεις μιας τάξης μπαλέτου, στην οποία διδάσκει η κ. Γουίλκινσον, η κόρη της οποίας πείθει τον Mπίλι να παρακολουθήσει τα μαθήματα. H κ. Γουίλκινσον διαβλέπει αμέσως το ταλέντο του Mπίλι στο χορό και τον παροτρύνει να συνεχίσει. Όταν όμως ο πατέρας του μαθαίνει ότι ο γιος του έβγαλε τα γάντια από τα χέρια για να φορέσει τις πουέντ στα πόδια του, εξαγριώνεται τόσο που αρπάζει με το ζόρι από το μάθημα τον Mπίλι και τον τιμωρεί, αναγκάζοντάς τον να μένει συνέχεια στο σπίτι για να φροντίζει τη μισότρελη γιαγιά του.
Tότε η κ. Γουίλκινσον προτείνει στον Mπίλι να του παραδίδει μαθήματα στα κρυφά, προκειμένου αυτός να λάβει μέρος σ' ένα διαγωνισμό για μια υποτροφία στη Bασιλική Σχολή Mπαλέτου… (filmfestival.gr)

1 σχόλιο:

Hfaistiwnas είπε...

Ναι το έχω δει δις.. πολύ καλό!