17.4.10

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΜΠΑΤΛΕΡ

.
Το έργο «Τι είδε ο Μπάτλερ» του βρετανού Τζο Ορτον διαδραματίζεται στην ψυχιατρική κλινική του Δρ. Πρέντις, όπου η τρέλα και το παράλογο δεσπόζει. Όλα ξεκινούν ήρεμα, με μία επαγγελματική συνέντευξη μιας κοπέλας για τη θέση της γραμματέως και περιπλέκονται απίστευτα, όταν ο γιατρός αποφασίζει να την αποπλανήσει σεξουαλικά!
Τότε και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί στη γυναίκα του, ξεκινά ένα θεότρελο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων. Η γυναίκα του τού αποκαλύπτει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον γκρουμ ενός ξενοδοχείου που έμενε, ο γκρουμ εμφανίζεται και ζητά δουλειά ως γραμματέας, η υποψήφια γραμματέας, την οποία θεωρούν τρελή, φτάνει στο σημείο να ντυθεί γκρουμ για να προστατέψει το γιατρό, ενώ ένας αστυνομικός ψάχνει απεγνωσμένα τη γραμματέα για να του δώσει τα γεννητικά όργανα του Τσώρτσιλ. Μέσα σ΄ όλα αυτά, η μορφή του Δρ. Ρανς, του κρατικού ψυχιάτρου που πηγαίνει ως επιθεωρητής στην κλινική και προσπαθεί να ερμηνεύσει τα πάντα με την... ψυχοθεραπεία!
Ο παραλογισμός απογειώνεται και τα μέλη μιας οικογένειας ανακαλύπτονται μεταξύ τους!
Κίνκι αισθητική, απολαυστική ατμόσφαιρα, αμείωτος ρυθμός και ένταση, χιούμορ, αλλά και εντονότατη κριτική στο κατεστημένο σε μια παράσταση που προκαλεί αβίαστα το γέλιο.
Θέατρο Αλίκη, έως 25 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: