20.2.16

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Περιδοκό YES: Θα μιλούσες ανοιχτά για τη σεξουαλική σου ταυτότητα;
Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν θα απαντήσω ποτέ για το τι είμαι. Αν απαντήσω θα περιθωριοποιηθώ και αυτό είναι ρατσισμός. Θεωρώ τα πάντα φυσιολογικά και δεν θέλω να μπω σε μια κατηγορία. Άλλωστε δεν χρειάζεται να δηλώνεις τι είσαι γιατί αυτά αλλάζουν. Σήμερα είσαι gay, αύριο μπορεί όχι.
- Τί εννοείς;
Γνωρίζω ανθρώπους ομοφυλόφιλους οι οποίοι παντρεύτηκαν έκαναν παιδιά και δεν ξαναπήγαν ποτέ με άντρες. Ή το αντίστροφο. Μπορεί κάποια στιγμή να πεις «μπούχτισα» και να περάσεις στην άλλη πλευρά. Άσε που πολλοί επώνυμοι λένε ότι είναι gay για να κάνουν διαφήμιση στον εαυτό τους και να γίνουν πρωτοσέλιδα. Ακόμη αν παντρευόμουν δεν θα ήθελα να βγω με τη σύζυγο μου στην τηλεόραση, όπως κάνουν διάφορες τηλεστάρ που βγάζουν ακόμη και τα παιδιά τους.
-  Συμφωνείς ένα ομόφυλο ζευγάρι να υιοθετεί παιδί;
 Βεβαίως και συμφωνώ. Το 50% των gay στην Ελλάδα έχουν δικά τους παιδιά είτε μέσω παρένθετης μητέρας είτε κανονικά. Αφού λοιπόν γεννούν παιδιά γιατί να μην μπορούν να υιοθετήσουν; Όταν μάλιστα πρόκειται για παιδάκια ορφανοτροφείου ή πολέμου. Επίσης δεν σημαίνει ότι το παιδί που μεγάλωσε με δυο γονείς του ίδιου φύλου, θα γίνει gay.

Δεν υπάρχουν σχόλια: