29.2.16

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 29/2/2016

Η κρίση βαθαίνει το χάσμα στην «αποθήκη ψυχών» της Ελλάδας γράφει ο βρετανικός Observer σε ένα δημοσίευμα-καταπέλτη για τις συνθήκες διαβίωσης των εκατοντάδων μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα. 
Στο κείμενο της Τρέισι ΜακΒέι, το οποίο συνυπογράφει η Ελένα Σμιθ, περιγράφεται με μελανά χρώματα η ζωή των ανθρώπων που έχουν κατακλύσει την πλατεία Βικτωρίας, ενώ αποκαλύπτεται και μία παράλληλη «ύποπτη νυχτερινή παραοικονομία» που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων αγοραίο έρωτα με νεαρούς μετανάστες. 
Μάρτυρας των όσων διαδραματίζονται συχνά στην καρδιά της Αθήνας, είναι σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο Αμντούλ Γουαρίς, ο οποίος με τα εφηβικά μάτια του βλέπει για μία ακόμα φορά την αγριότητα που εξακολουθεί σαν φάντασμα να τον «κυνηγά» και στην Αθήνα. 
«Το Σάββατο, ένας μεγαλόσωμος, μεσήλικος άνδρας βγάζει βόλτα τον μικρόσωμο σκύλο του. Ένα αγόρι από το Αφγανιστάν τον δείχνει στον νέο του φίλο, Αμπντούλ Γουαρίς. “Αυτός είναι ένας από εκείνους που έρχονται εδώ το βράδυ”, του λέει το αγόρι. Τα μάτια του Αμπντούλ ανοίγουν διάπλατα. “Είναι εντάξει. Δε θέλουν ανήλικους - παίρνουν τους νέους άνδρες που πάνε οικειοθελώς στα σπίτια τους, κάνουν ντους και πληρώνονται 10 ή 15 ευρώ για σεξ. Κάποιοι πάνε, όσοι δεν έχουν καθόλου λεφτά», γράφει το δημοσίευμα μεταφέροντας τις σοκαριστικές σκηνές που αντικρίζουν δεκάδες παιδιών κάθε νύχτα. [...] (protothema.gr, 29/2/2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια: