12.2.16

ΙΤΑΛΙΑ. ΦΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΣΑΝ ΡΕΜΟ

Φωνές υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο
Γνωστοί καλλιτέχνες απηύθυναν μηνύματα υπέρ του σχετικού νόμου
tovima.gr, 11/2/2014

Γνωστοί ιταλοί καλλιτέχνες έστειλαν το δικό τους μήνυμα υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στο φεστιβάλ τραγουδιού που πραγματοποιείται στο Σαν Ρέμο.
Ο Έρος Ραματσότι, η Πάττι Πράβο, ο Ενρίκο Ρουτζέρι, η Αρίζα, η Νοέμι και πολλοί άλλοι, εμφανίσθηκαν στην σκηνή με πολύχρωμη κορδέλα, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, αφού όλες οι οικογένειες πρέπει να έχουν δικαιώματα».
Ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίζεται από τη γερουσία της Ρώμης, προβλέπει και τα δικαιώματα υιοθεσίας του παιδιού του συντρόφου, από το έτερο μέλος του ζευγαριού.
Η κεντροδεξιά αντιτίθεται στην έγκρισή του, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο άφησε ελευθερία συνείδησης στους βουλευτές και γερουσιαστές του, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι το κοινοβούλιο θα δώσει, τελικά, το αναγκαίο «πράσινο φως».
«Τα παιδιά μάς κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει οικογένεια και η οικογένεια είναι σημαντική, όποια και αν είναι αυτή», τόνισε ο Έρος Ραματσότι.
«Όποιος είναι όμοιος πρέπει να είναι μαζί, να είναι ενωμένος και να μην αφήνει να τον διχάζουν», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η διεθνούς φήμης ποπ στάρ Λάουρα Παουζίνι.
Το «παρών» στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμου έδωσε και η διάσημη ηθοποιός, Νικόλ Κίντμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: