12.2.16

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

Ηλεκτροσόκ για να μην είναι ομοφυλόφιλοι!
Στο στόχαστρο ακτιβιστών κλινικές σε όλον τον κόσμο, που «γιατρεύουν» gay με φρικτά βασανιστήρια
espressonews.gr, 11/2/2016
Τους «κεραυνοβολούν» με ρεύμα όταν έχουν κάποια ομοφυλοφιλική σεξουαλική ανάμνηση ή τους βυθίζουν σε παγωμένο νερό. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αγριότητες που διαφημίζονται ως «θεραπείες κατά της ομοφυλοφιλίας» σε κλινικές από την Κίνα μέχρι τη Λατινική Αμερική, οι οποίες έχουν μπει τώρα στο στόχαστρο των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
«Ο γιατρός με πήγε σ' ένα μικρό δωμάτιο, μου ζήτησε να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ στην αναπνοή μου. Μου είπε να θυμηθώ κάποια σεξουαλική μου επαφή με άνδρα. Ξαφνικά ένιωσα ένα ηλεκτροσόκ. Πετάχτηκα. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Απλώς χαμογέλασε και μου είπε ότι έτσι θα με θεράπευε από την ομοφυλοφιλία» αποκαλύπτει ο Γιανγκ Τενγκ, που αποφάσισε να επισκεφτεί την κλινική Ξινίου Πιαοξιάνγκ (στην πόλη Τσόνγκκινγκ) για να βρει μια λύση, καθώς οι γονείς του τον πίεζαν να κάνει οικογένεια και αυτός δεν ήθελε να τους πει ότι ήταν γκέι.
Για συνεδρία διάρκειας 30 ωρών, με τρία ή τέσσερα ηλεκτροσόκ, θα έπρεπε να πληρώσει 30.000 γιουάν (4.000 ευρώ). Εξαγριωμένος ο Τενγκ μήνυσε την κλινική και τον Δεκέμβρη του 2014 δικαστήριο του Πεκίνου τον δικαίωσε, δίνοντάς του πίσω τα χρήματα που πλήρωσε αλλά και αναγκάζοντας την κλινική να αναρτήσει δημόσια απολογία στο σάιτ της.
Η ομάδα All Out, η οποία κάνει καμπάνια υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των διεμφυλικών για να εντοπίσει και να πολεμήσει τέτοια φαινόμενα, δημιούργησε το Gay Cure Watch, σάιτ όπου μπορεί κανείς να καταγγείλει τέτοια περιστατικά, σε όποια γωνιά του πλανήτη και αν συμβαίνουν. Σκοπός τους είναι να πιέσουν για αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε αυτή να προβλέπει πιο αυστηρές ποινές, όπως στο Εκουαδόρ, όπου υπάρχουν κλινικές στις οποίες λεσβίες βιάζονται από άνδρες για να αλλάξουν σεξουαλικές προτιμήσεις. Αυτές οι ακραίες μέθοδοι, που οδηγούν σε κρίσεις άγχους, κατάθλιψη αλλά και αυτοκτονίες, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου η Εκκλησία ασκεί μεγάλη επιρροή στον πληθυσμό.
Ο Βραζιλιάνος Σέρτζιο Βιούλα μπήκε στο στόχαστρο ευαγγελιστών όταν ήταν μόλις 16 ετών. Αν και ήταν ομοφυλόφιλος, η πλύση εγκεφάλου που του έκαναν αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματική, ώστε στα 18 του έγινε ιερέας, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Μαζί με άλλα μέλη της εκκλησίας δημιούργησε μια ομάδα που την έστηνε σε γκέι και προσπαθούσε να τους πείσει να αλλάξουν. Ωστόσο στα 34 του δεν άντεξε άλλο, χώρισε τη γυναίκα του και τώρα συμμετέχει σε ακτιβιστική ομάδα υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: