17.2.16

ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ

«Δούλα» και... λεσβία η Ιωαννίδου
Λεσβιακές σκηνές σε θεατρική παράσταση, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Ιωαννίδου! Η ηθοποιός, η οποία παίζει στο έργο «Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ στο θέατρο «Ελπίδας», υποδύεται μια γυναίκα που κάνει έρωτα με μια ομόφυλή της, η οποία, μάλιστα, είναι και... αδελφή της.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ενσαρκώσω έναν τέτοιο ρόλο, όταν έχει συναισθηματικό υπόβαθρο και δεν είναι χυδαίος. Πόσο, μάλιστα, όταν μια λεσβιακή σχέση είναι απόλυτα δικαιολογημένη από την εξέλιξη του έργου» δηλώνει η ηθοποιός στην «Espresso».
Παρακολουθώντας την παράσταση, σε σκηνοθεσία του Μανόλη Δεστούνη, διαπιστώσαμε ότι η Μαρία Ιωαννίδου και η Ράνια Πρέβεζα, οι οποίες ενσαρκώνουν τις αδελφές υπηρέτριες Σολάνζ και Κλερ, αντίστοιχα, επιδίδονται με πολύ εκφραστικό τρόπο σε ένα τελετουργικό παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας, προσπαθώντας να απαλλαγούν από τον καταπιεστικό ζυγό της κυρίας τους (την οποία υποδύεται η Λίλιαν Παναγιωτοπούλου). Μέσα σε αυτό το κλίμα της φαντασίωσης και της τρέλας -και ενώ είναι μαζί στο ίδιο κρεβάτι σε μια σοφίτα, χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον πραγματικό, έξω κόσμο- αναπτύσσουν μεταξύ τους μια κοινή ερωτική ζωή.
Δύο γυναίκες
«Η σχέση των δύο γυναικών δεν έχει τίποτα το χυδαίο και η ανάγκη της φύσης τους που θέλει να εκτονωθεί τις οδηγεί στο λεσβιακό. Πέρα από τον ρόλο και προσωπικά δεν είμαι εναντίον σε μια τέτοια σχέση, όταν βασίζεται στο συναίσθημα και δεν προκαλεί τους άλλους» προσθέτει η Μαρία Ιωαννίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: