18.2.16

ΙΤΑΛΙΑ. ΑΝΑΒΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΡΕΝΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Ιταλία: Αναβολή ζήτησε ο Ρέντσι για το σύμφωνο συμβίωσης
Αναβολή μιας εβδομάδας ζήτησε το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι από τον πρόεδρο της Βουλής Πιέτρο Γκράσο όσον αφορά την διαδικασία έγκρισης του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων.
ethnos.gr, 17/2/2016
Η νέα αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από άρνηση του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο να στηρίξει την υιοθέτηση κατεπείγουσας διαδικασίας, η οποία θα επέτρεπε την παράκαμψη της συζήτησης πεντακοσίων τροπολογιών που έχουν κατατεθεί από την Λέγκα του Βορρά.
Τo κύριο σημείο σύγκρουσης αφορά την την δυνατότητα για το ένα μέλος του ζευγαριού να υιοθετεί το παιδί του συντρόφου του. Εδώ και πολλές εβδομάδες η κεντροδεξιά και η Λέγκα του Βορρά έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους, ενώ κατά της δυνατότητας τάσσεται και μια μειοψηφία «καθολικών» γερουσιαστών της κεντροαριστεράς.
Tις επόμενες ώρες πρόκειται να ορισθεί συνάντηση των εκπροσώπων των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων στην γερουσία για να συζητηθεί η πορεία του σχεδίου νόμου. Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επιστρέφει σήμερα από την επίσκεψή του στην Λατινική Αμερική και, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της RΑΙ, πρόκειται να ασχοληθεί άμεσα με την όλη υπόθεση των συμφώνων συμβίωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: