10.2.16

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 23χρονου, η οποία διαπράχθηκε πριν από 18 χρόνια στην Πέλλα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ως δράστης συνελήφθη ένας 53χρονος – σήμερα - Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα από τις δικαστικές αρχές της Έδεσσας.
Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σήμερα (10/02/2016) στον ανακριτή Έδεσσας.
Την υπόθεση έφερε στο «φως» η ειδικά συσταθείσα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκαλούμενη κι ως «Cold Case».
Επανεξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση, η οποία επί σειρά ετών έφερε την ένδειξη «ανεξιχνίαστη», αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος έλαβαν καταθέσεις και εξέτασαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που συλλέχθηκε με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων που αναλύθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως ανακοινώθηκε, αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να ταυτοποιηθεί ο δράστης της ανθρωποκτονίας και να συλληφθεί.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πτώμα του 23χρονου είχε βρεθεί απανθρακωμένο στις 12 Ιανουαρίου του 1998 σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας. Κατά πληροφορίες, έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα, ενώ τα δάχτυλά του ήταν «φαγωμένα», κάτι που ενδεχομένως προκλήθηκε από σκυλιά ή σαρκοβόρα ζώα.
Εκτιμάται ότι ο φερόμενος ως δράστης προέβη στην καύση του πτώματος, σε μία προσπάθεια να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του. Πράγματι, για πολύ καιρό οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να παραμένουν στο «σκοτάδι».
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν από μηδενική βάση κι ύστερα από χρόνια αστυνομικοί του τμήματος «Cold Case» της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογικές μεθόδους, κατάφεραν αρχικά να ταυτοποιήσουν το θύμα, ενώ διαμορφώθηκε κατάλογος υπόπτων, στον οποίο περιλήφθηκε και το όνομα του 53χρονου. Αυτό που τον «πρόδωσε» εντέλει φαίνεται ότι ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στην πορεία των ερευνών, κοντά στο σημείο εντοπισμού του πτώματος.
Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται να διατηρούσε δεσμό με τον 23χρονο, ενώ αμφότεροι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ναρκωτικά. (newsbomb.gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια: