4.11.08

TOP GREEK BLOGS. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ Ή ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ένα δύσκολο και επίπονο εγχείρημα ξεκίνησε. Να μετρήσουμε τα ελληνικά blogs ! Και όταν λέμε να μετρήσουμε δεν εννοούμε πόσα είναι, αλλά ποιά είναι τα πρώτα σε επισκέψεις. Μοναδικός τρόπος και μοναδικό μας εργαλείο η, να την πούμε, AGB του παγκόσμιου ιστού, alexa (…)
Η σειρά είναι από το πρώτο προς το πεντηκοστό, απλό αυτό και κατανοητό. Στο, ας το πούμε, κουτάκι αυτό της alexa (widget ή gadget αλλιώς), βλέπουμε πάνω-πάνω το link του κάθε blog ενώ εκεί που λέει rank βλέπουμε τη θέση που έχει το ιστολόγιο στην, προσέξτε, παγκόσμια κατάταξη. (…)
Αφού έχουμε λοιπόν τα πρώτα 50 ελληνικά ιστολόγια, με τις όποιες αρχικές ελλείψεις, ας ρίξουμε μιά πρώτη ματιά να δούμε τι κυριαρχεί αλλά και κάποιες εκπλήξεις.Παρατηρούμε πως κυριαρχούν τα ειδησεογραφικά-πολιτικά-σχολιασμού της επικαιρότητας blogs με τις δύο πρώτες θέσεις καπαρωμένες από troktiko και press-gr που μάχονται γιά την πρωτιά. (…)
Στο 37 βρίσκουμε το Απέναντι Πεζοδρόμιο (gay news in greek) που σίγουρα η θεματολογία του έχει αγγίξει και ανθρώπους εκτός του κοινού που απευθύνεται κάτι που σημαίνει ότι γινόμαστε πιό ανοιχτοί ως κοινωνία ή και κάτι περισσότερο σε δεύτερη ανάγνωση (αν θέλουμε να βλέπουμε λίγο περισσότερο πέρα από τη ... μύτη μας).

TOP GREEK BLOGS

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι από τον κατάλογο λείπει ένα γκέι ιστολόγιo, το All about gay themed movies, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του 2008, αφού σύμφωνα με την Alexa βρίσκεται στη θέση 74828, δηλαδή στο nο 4 των top ελληνικών blogs.

10 σχόλια:

George Tsitiridis είπε...

sinxaritiria paidia..
kai eis anotera...

Ανώνυμος είπε...

Sinxarhthria kai apo mena Ande kai prwtia Apo thn pleyra mou ka8e ypostirixsh

erva_cidreira είπε...

Ελάτε, βρε παιδιά.
Το μέγεθος "μετράει" μόνον όταν είναι να κάνεις τους άσπονδους φίλους σου να σκάσουν.
Αλλιώς, ποιος νοιάζεται.

Tales from the other side of town είπε...

μετράει, μετράει.
συγχαρητήρια erva!

gay super hero είπε...

Eπίσης ξέχασαν το www.L-greece.blogspot.com (νούμερο 548.562 στην Alexa, άρα νούμερο 48 στη λίστα τους!)

Συβίλλα είπε...

Εγώ που με τα νούμερα [γενικώς...] δεν τα πάω και πολύ καλά, σας συγχαίρω απλά για την ύπαρξή σας. Αν είναι σημαντικά και τα άλλα, τι να λέει, σας συγχαίρω και για τούτα!

Καλησπέρα
[χαίρομαι που σας συνάντησα]

gay super hero είπε...

Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι απλά η θέση στην κατάταξη. Είναι η ποιότητα του ιστολογίου σε σχέση με τα περισσότερα που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

Η διαφορά είναι πασιφανής - και δεν το λέω επειδή αυτό το μπλογκ έχει γκέι θεματολογία...

erva_cidreira είπε...

Και πάλι ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Το ενδιαφέρον με τις κατατάξεις επισκεψιμότητας είναι ότι αποκαλύπτουν τη "συνομωσία σιωπής" γύρω από τα γκέι ιστολόγια.
Για παράδειγμα, το Α.Π. επί 3,5 χρόνια έχει βρεθεί ακόμη και σε υψηλότερες θέσεις από την 37η και ποτέ κανείς δεν το επεσήμανε.
Η Gay Βιβλιογραφία στα ελληνικά είναι τo παλαιότερο βιβλιοφιλικό μπλογκ, για χρόνια μάλιστα μέσα στα 100 πρώτα σε επισκεψιμότητα, αλλά ποτέ κανείς δεν την αναφέρει. Αφήστε που μόνον ένα άλλο βιβλιοφιλικό ιστολόγιο καταδέχεται να την έχει στη λίστα των συνδέσμων του.
Δεκάδες άρθρα γράφτηκαν για τα μπλογκ σε περιοδικά και εφημερίδες και σχεδόν ποτέ κανένα δεν ασχολήθηκε με τα γκέι ιστολόγια, που συνολικά έχουν ένα κατά πολύ πάνω από το μέσο όρο επίπεδο.
Το Top Greek Blogs με την παράγραφο του για το Α.Π. σπάει αυτή τη σιωπή. Το ευχαριστούμε.

les_boi είπε...

ναι και η χρυσή αυγή, ο στόχος και κάτι greek και hellenic malakies φαίνονται να είναι αρκετά ψηλά, πράγματι γινόμαστε πιο ανοιχτή κοινωνία...

Ανώνυμος είπε...

Δείτε κι αυτό. Μετρά μόνο blogs και όχι ότι να ΄ναι