5.11.08

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΜΠΟΥ

Image Hosted by ImageShack.us
Gay Soccer World Cup
.
Παράξενα, Αγγλία
Έλιοτ: "Τουλάχιστον 12 γκέι στην Πρέμιερσιπ"!
Βαγγέλης Σταματόπουλος (sport24.gr, 18/10/2008)
Υπάρχουν τουλάχιστον 12 γκέι που παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ουδείς έχει διάθεση να το παραδεχτεί δημόσια, είτε από τον φόβο πώς θα τον αντιμετωπίσουν οι οπαδοί, είτε από ανησυχία για το πώς θα είναι εφεξής η συμπεριφορά των συμπαικτών του απέναντί του.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο παλιός άσος της Τσέλσι, Πολ Έλιοτ, ο οποίος στο πλαίσιο της παρουσίασης της καμπάνιας του με τίτλο "Ομοφοβία: Το τελευταίο ταμπού του ποδοσφαίρου", τόνισε ότι καταλαβαίνει τους παίκτες που επιλέγουν να κρατούν κρυφές τις ομοφυλοφιλικές τους προτιμήσεις.
"Γνωρίζω μία ντουζίνα παίκτες που είναι γκέι", τόνισε ο 44χρονος πρώην αμυντικός και νυν ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να προσθέσει: "Τους καταλαβαίνω που δεν θέλουν να το πουν, εξαιτίας του ρατσισμού. Η ομοφοβία δεν έχει θέση πάντως στον αθλητισμό".
Από την πλευρά του, ο ακτιβιστής κάλεσε τους ποδοσφαιριστές να αποκαλύψουν την "κρυφή" τους ταυτότητα: "Υπάρχουν αστέρια ομοφυλόφιλα σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας, γιατί στο ποδόσφαιρο τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά;", είπε χαρακτηριστικά.
"Το να παραδεχτείς δημόσια πως είσαι γκέι είναι μία δύσκολη κατάσταση για έναν παίκτη, γιατί αν είσαι μεθυσμένος και δέρνεις τη γυναίκα σου είναι σχεδόν αποδεκτό, όμως αν πεις "είμαι γκέι", θεωρείται κάτι το τρομερό. Μιλάμε για γελοία πράγματα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην μάνατζερ, Άλαν Σμιθ.
Όπως μάλιστα "υπενθύμισε" με δημοσίευμά της η αγγλική "Sun", o μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής, που παραδέχτηκε δημόσια την ομοφυλοφιλική του τάση ήταν ο Τζάστιν Φάσανου το 1990, όμως από τότε που το έκανε αυτό αντιμετωπίστηκε με ρατσισμό από τον αθλητικό κόσμο.
Ακόμα και ο αδερφός του, Τζον, τον "απαρνήθηκε" δημόσια, με τον παλιό Άγγλο άσο να παίρνει την κατηφόρα και να καταλήγει τελικά στο να αυτοκτονήσει στις 3 Μαίου του 1998.

7 σχόλια:

gay super hero είπε...

Αφού είναι 5 Νοεμβρίου δεν μας λες και το αποτέλεσμα των εκλογών;

:-Ρ

erva_cidreira είπε...

Κι εγώ που νόμιζα ότι θα σχολίαζες τον υπέρτιτλο:
Παράξενα, Αγγλία

gay super hero είπε...

Δεν το πρόσεξα! Μου έκανε εντύπωση όμως ότι μία αθλητική ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τη λέξη "ομοφοβία"!

erva_cidreira είπε...

Ο αθλητικός τύπος μοιάζει να έχει "προχωρήσει" περισσότερο από τα αθλητικά τμήματα των πολιτικών εφημερίδων (βλ. Παγκόσμιο Γκέι Κύπελο, Μάθιου Μίτσαμ κλπ).
Έστω κι αν χρειάζεται να βάζει τις ειδήσεις στα παράξενα, κι όμως αληθινά.

ProFyLaKtiKo είπε...

με χαροποιεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο γεγονός :)

Wrong Guy είπε...

asxeto,alla min to xexasis

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=954488&lngDtrID=244

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται όμως για τον αθλητικό τύπο ή για τη φιλοτιμία και τον ηρωισμό συγκεκριμένων δημοσιογράφων; Γιατί μου φαίνεται ότι το όνομα του συντάκτη το έχω ξανασυναντήσει στο Απέναντι Πεζοδρόμιο.