7.11.08

BRUCE LaBRUCE

Image Hosted by ImageShack.us
.
Με την καινούρια του ταινία Otto, Or Up With Dead People να ετοιμάζεται να γεμίσει αίματα τις βελούδινες καρέκλες των ελληνικών κινηματογράφων, ο χώρος τέχνης Mart Space (Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου, 20ς Όροφος Κολωνάκι), παρουσιάζει μια έκθεση αφιερωμένη στο ιδιοφυές, ερωτικό, αιματοβαμμένο, προκλητικό, μελαγχολικό επαναστατικό, σύμπαν του Bruce LaBruce.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εκτίθεται φωτογραφική δουλεία του ανατρεπτικού σκηνοθέτη, φωτογράφου, και video artist από τις 10 ως τις 21 Νοεμβρίου. Η έκθεση βασίζεται σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας ταινίας του Bruce la Bruce, “Otto or Up with Dead People”, η οποία συμμετείχε και διακρίθηκε, φέτος, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και του Sundance. Πρόκειται για το πρώτο gay zombie movie που γυρίστηκε ποτέ, δομημένο από τα γνώριμα στοιχεία του κινηματογραφικού του σύμπαντος που συνδέει το σοκ με την ποίηση, την πολιτική με την πορνογραφία και το χιούμορ με την πρόκληση.
Επιπλέον, πρωτότυπα κοστούμια της ταινίας, σχεδιασμένα από τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή Rick Owens, καθώς και ρούχα από την τελευταία του συλλογή, σε συνεργασία με το Sotris, συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα στο χώρο.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο σκηνοθέτης Φοίβος Κοντογιάννης, (σε συνεργασία με τους Έκτορα Κουφόπουλο και Νίκο Τσεμπερόπουλο στην διεύθυνση φωτογραφίας) έρχεται σε διαδραστικό διάλογο με τους επισκέπτες, για να δημιουργήσει ένα βίντεο, που εμπνέεται από την ατμόσφαιρα της τέχνης του Bruce La Bruce, και μεταμορφώνει τους θεατές της έκθεσης σε μέρος της καθώς το βίντεο θα προβάλλεται στον χώρο της έκθεσης για το υπόλοιπο της διάρκειάς της.
Η έκθεση φωτογραφίας που διεξάγεται στην M-art Manolioudakis, εντάσσεται στα πλαίσια της πρεμιέρας της ταινίας “Otto”, στον κινηματογράφο «Έλλη», στις 11 Νοεμβρίου, η οποία θα συνεχιστεί σε μεταμεσονύκτιες προβολές, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κάθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Info
Bruce LaBruce
Ο Bruce LaBruce είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και φωτογράφος, που ζει στην “εξορία” γνωστή και ως Τορόντο, στον Καναδά. Από μικρός άρχισε να δραστηριοποιείται και πέρασε στην παραγωγή πανκ ομοφυλοφιλικών φανζίν που τον βοήθησαν να λανσάρει το επονομαζόμενο κίνημα Homocore ή Queercore. Το 1991 ο LaBruce κυκλοφόρησε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, No Skin Off My Ass ενώ η επόμενη ταινία του Super 8 1/2 (1994), έγινε φαβορί στο φεστιβαλικό κύκλωμα, κερδίζοντας μία θέση σε μεγάλης εμβέλειας φεστιβάλ όπως του Sundance. Ακολούθησαν το Hustler White το 1996, με το διάσημο μοντέλο Tony Ward, το Skin Flick το 1998 και το 2004 κυκλοφορεί το Raspberry Reich. Για την ταινία ‘Otto; or Up With Dead People’ λέει, «...ήθελα να κάνω μια ταινία για το εφηβικό άγχος, εκφρασμένο μέσα από ένα μοντέρνο ιδίωμα τρόμου, το οποίο είναι τα ζόμπι.» Bruce LaBruce
M art Space
Εξέλιξη της δεκαετούς προσπάθειας της M art Manolioudakis να προσεγγίσει την τέχνη με μια διαφορετική ματιά πέρα από οποιοδήποτε στερεότυπο, ο χώρος τέχνης M art Space δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2007 σε ένα ριζικά αναδιαμορφωμένο παλιό αθηναϊκό διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου (Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου). Δίνοντας καινούρια, ριζικά διαφορετική ζωή σε έναν χώρο που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως κατοικία, έδρα εταιρίας και δικηγορικό γραφείο, το M art Space φιλοδοξεί να προσεγγίσει με την ίδια ανανεωτική νοοτροπία και την σύγχρονη τέχνη μέσα από περιοδικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο, πωλητήριο έργων τέχνης και μοναδικών κοσμημάτων κι αντικειμένων, φιλοδοξώντας να δώσει νόημα στο σλόγκαν «όχι απλά μια ακόμη γκαλερί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: