18.5.12

ILGA-EUROPE REINBOW MAP 2012. ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΟΑΔ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Κι εδώ ο περσινός χάρτης:
http://gaynewsingreek.blogspot.com/2011/05/ilga-europe-rainbow-europe-2011.html

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Φέτος το άριστα είναι το 30 καθώς μπήκαν περισσότερες κατηγορίες, ειδικά σε σχέση με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων. Πέρσι το άριστα ήταν το 17.

Και βέβαια ο χάρτης αναφέρεται στο τι γράφουν τα νομικά κείμενα και μόνο. Π.χ. οι χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Βοσνία κτλ) που πέρασαν σχετικούς νόμους (οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και τα διαφυλικά άτομα) συγκεντρώνουν μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελλάδα που δεν έχει ψηφίσει σχεδόν τίποτα.

Η κοινωνική πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετική: π.χ. η Αλβανία παίρνει μεγαλύτερο βαθμό από την Ελλάδα αλλά το pride εκεί ματαιώθηκε χτες λόγω των αντιδράσεων...

Ανώνυμος είπε...

Το μονοψήφιο ποσοστο της Ελλάδας αντικατοπτρίζει όχι μόνο τα λοαδ δικαιώματα αλλά και τα δικαιώματα όλων όσων ΖΟΥΝ στη χώρα. Κατά συνέπεια και το πολιτιστικό επίπεδο. Κρίμα για τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, το θέατρο και γενικότερα τον πολιτισμό.Ας ελπίσουμε πως θα αλλάξει σιγά σιγά η κατάσταση και θα διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ για ΟΛΟΥΣ ίσα δικαιώματα, δηλαδή το αυτονόητο που είναι κατοχυρωμένο εκτός από τη φύση και από τα πρώτα άρθρα του συντάγματος.