17.5.12

ΑΛΒΑΝΙΑ. ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΓΚΕΪ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Αλβανία: ματαιώθηκε το gay parade στα Τίρανα λόγω έντονων αντιδράσεων
iefimerida.gr, 17/5/2012
Η παρουσία νεαρών μουσουλμάνων στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων φαίνεται ότι είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της πολυσυζητημένης παρέλασης των ομοφυλοφίλων που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας.
Στη λεωφόρο των ηρώων εμφανίστηκαν δεκάδες νεαροί από τη μουσουλμανική κοινότητα, οι οποίοι κρατούσαν πανό που έγραφε: «Ναι στην οικογένεια, ναι στην ηθική, ναι στη ζωή».
Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την ανακοίνωση για τη διοργάνωση της πρώτης γκέι παρέλασης στα Τίρανα, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων με αποκορύφωμα των τελευταίων υπήρξαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Εκρέμ Σπαχία ότι θα χρησιμοποιήσει βία εναντίον των ομοφυλοφίλων.
Οι δηλώσεις του κ. Σπαχία προκάλεσαν την ανησυχία των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που προέβησαν σε άμεση καταδίκη τους, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατέκρινε έντονα τις θέσεις του υφυπουργού Άμυνας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση από τους εκπροσώπους των ομοφυλοφίλων σχετικά με τη ματαίωση της παρέλασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: