23.5.12

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΟΥ"

Τα μυστικά του "μεγάλου"
Άρης Μαλανδράκης, (protagon.gr, 13/3/2011)
Το μακρινό 1672, ο Ολλανδός ανατόμος Ρενιέ ντε Γκράαφ διακήρυξε: «Τα ονόματα που έχουν δώσει σε αυτό το όργανο είναι τόσα πολλά, ώστε είναι αδύνατον να καταμετρηθούν, και διαρκώς περισσότερα εφευρίσκονται καθημερινά από συνδαιτημόνες που χαριτολογούν μετά τα δείπνα, από αργόσχολους με ιδιαίτερη έφεση στις ερωτικές απολαύσεις, καθώς επίσης και από λάγνους ποιητές». Από το 17ο αιώνα μέχρι σήμερα προστέθηκαν εκατοντάδες άλλα παρατσούκλια στο ονοματολόγιο του ανδρικού μορίου. Μεταξύ άλλων, το «Ελ Καπιτάν» για τους λατίνους, το «Mr. Big» για τους Αμερικανούς, το «Εξκάλιμπερ» για τους Αγγλους, η «μαλαπέρδα» στη δική μας αργκό, ο «Μυς του έρωτα» για τους εκπροσώπους της γαλατικής ευγένειας κ.ό.κ. [...]
* Οι άνδρες της φυλής Walibri, από τους αβορίγινες της Αυστραλίας, διατηρούν ακόμα και σήμερα το έθιμο να χαιρετίζονται κουνώντας ο ένας το πέος του άλλου.
* Το 1609, ο Ελβετός γιατρός Γιοχάνες Γιάκομπ Βέκερ ανέφερε για πρώτη φορά την περίπτωση κάποιου άνδρα που είχε δύο πέη (στην ιατρική diphallasparatus, ελληνικά: διφαλλισμός. Η περίπτωση είναι πολύ σπάνια και έχει καταγραφεί, έκτοτε, σε λιγότερους από 100 άνδρες.
* Το Κάμα Σούτρα αναφέρει πως τα αυγά τηγανισμένα στο βούτυρο και μετά βουτηγμένα στο μέλι, χαρίζουν σε εκείνον που τα τρώει διαρκή στύση όλη τη νύχτα.
* Το πέος αυξάνει τον όγκο του περίπου 200-300% όταν είναι σε πλήρη στύση. Επίσης κυκλοφορεί 8-10 φορές περισσότερη ποσότητα αίματος στα αγγεία του, απ' ό,τι σε κατάσταση... νηνεμίας.
* Κάποιες οσμές και αρώματα έχουν τη φήμη ότι αυξένουν τη ροή του αίματος στο πέος και, επομένως, συμβάλλουν στη στύση: γλυκόριζα, κολοκύθα, λεβάντα και σοκολάτα.
* Ενας υγιής άνδρας μπορεί να έχει μέχρι 11 στύσεις στη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου -οι 9 από αυτές στον ύπνο του. Μετά την εκσπερμάτωση, συνήθως χρειάζεται από δύο λεπτά μέχρι δύο... τέρμινα (ανάλογα με τη διάθεση και το σφρίγος) για να αποκτήσει μια νέα στύση.
* Ο μέσος άνδρας παράγει 1-2 κουταλάκια σπέρμα σε κάθε οργασμό. Συνολικά, στη ζωή του θα εκσπερματώσει περισσότερο από 7.000 φορές δίνοντας περίπου 53 λίτρα σπέρματος (μια μπανιέρα γεμίζει, κατά μέσο όρο, με 132 λίτρα νερού).
* Το σπέρμα περιέχει, κάθε φορά, γύρω στις 7 θερμίδες
* Ιατρικές έρευνες έχουν καταγράψει την περίπτωση κάποιου άνδρα, το σπέρμα του οποίου εκτινασσόταν σε από στάση 3,5 μέτρων (το ρεκόρ -επισήμως τουλάχιστον- παραμένει ακατάρριπτο).
* Μέση ταχύτητα του σπέρματος την στιγμή του οργασμού: 45 χιλ./ώρα. Μέση ταχύτητα ενός λεωφορείου στην πόλη: 40 χιλ./ώρα.
* Η έρευνα Κίνσεϊ για το σεξουαλικό «προφίλ» των ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέριψε την... περιρρέουσα φήμη ότι οι Αφρικανοί έχουν μεγαλύτερο πέος από τους εκπροσώπους της Ινδοευρωπαϊκής φυλής. Υπολογίστηκε ότι το μόριο των μαύρων σε στύση φθάνει, κατά μέσο όρο, τα 16 εκ. μήκος με διάμετρο 9,6 εκ. Οι λευκοί φθάνουν, αντίστοιχα, τα 15,7 εκ. και τα 9,3 εκ. -σιγά τη διαφορά, δηλαδή.
* Το μεγαλύτερο -καταγραμμένο- πέος σε στύση, ήταν 34,3 εκ (πηγή: Ινστιτούτο Κίνσεϊ, ο εθελοντής ανώνυμος). Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι λιγότεροι από 5.000 άνδρες στον κόσμο διαθέτουν όργανο μεγαλύτερο από 22-25 εκ. Σε κάθε περίπτωση, το μήκος δεν εξασφαλίζει την επίτευξη μιας «αρίστης ποιότητος συνουσία», για να θυμηθούμε τον Εμπειρίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: