24.5.12

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ LEE DANIELS

«Τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 είχα ερωτικές σχέσεις με λευκούς άντρες, οι οποίοι μισούσαν τον εαυτό τους που συνευρίσκονταν μαζί μου, γιατί είμαι μαύρος. Δεν ήθελαν να κυκλοφορήσουν δημόσια μαζί μου». Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Lee Daniels, για μια ακόμη φορά, βρήκε ευκαιρία στη συνέντευξη Τύπου, στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών, να αρθρώσει πολιτικό λόγο, να καταγγείλει, να μιλήσει για δικαιώματα. Δεν δίστασε μάλιστα να φωνάξει «είμαι γκέι» και να αποδώσει στην ομοφυλοφιλία του τα ωραία πλάνα του χαριτωμένου πρωταγωνιστή του, Zac Efron.
Και όλα αυτά δεν είναι καθόλου άσχετα με τη νέα του ταινία «The Paperboy» που έφερε σήμερα στις Κάννες «βαρύ πυροβολικό» ηθοποιών, τη Nicole Kidman, τον Matthew McConaughey και τον John Cusack.
Όπως και στο «Precious», που του χάρισε αρκετές υποψηφιότητες στα Όσκαρ, έτσι και στο «The paperboy» -μια τελικά σκοτεινή ταινία, με αρκετή αγωνία, βία και σεξ, προκλητικές σκηνές, κοινωνικές αναφορές- στην καρδιά της ταινίας, βρίσκονται οι φυλετικές διακρίσεις. (nooz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: