9.5.12

Β. ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΗΠΑ. "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

ΗΠΑ: Η Βόρεια Καρολίνα απαγορεύει το γάμο των ομοφυλόφιλων
ΑΠΕ, 09/05/12
Οι εκλογείς στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας (νοτιοανατολικές ΗΠΑ) ενέκριναν αργά χθες συνταγματική τροποποίηση που απαγορεύει το γάμο μεταξύ δύο προσώπων του ίδιου φύλου, σύμφωνα με τις πρώτες προβολές των αποτελεσμάτων.
Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων με 95 από 100 κομητείες, η ιστοσελίδα της εκλογικής επιτροπής της πολιτείας ανέφερε μαζική νίκη του "ναι" σε ποσοστό σχεδόν 61%.
Η επίμαχη αυτή τροποποίηση στο πολιτειακό Σύνταγμα υιοθετείται ύστερα από παρόμοια μέτρα που εγκρίθηκαν από 30 ακόμη αμερικανικές πολιτείες.
Το κείμενο προσήλκυσε το ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης φέτος όταν ο διάσημος ευαγγελιστής πάστορας Μπίλι Γκράχαμ, γεννημένος στη Βόρεια Καρολίνα, παρενέβη για να την υποστηρίξει.
"Στην ηλικία των 93 ετών, δεν πίστευα ότι θα είχαμε να διαπραγματευόμαστε τον ορισμό του γάμου", τόνιζε ο Γκράχαμ σε ολοσέλιδη διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες όλης της πολιτείας."Η Βίβλος είναι σαφής: Ο Θεός ορίζει το γάμο ως (μια ένωση) μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας".
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έκανε εκστρατεία κατά της τροποποίησης λέγοντας σε ηχογραφημένο μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους, ότι το κείμενο κινδυνεύει να περιορίσει τις ατομικές ελευθερίες, να πλήξει την οικονομία της πολιτείας και την "ικανότητά της να διατηρεί κερδοφόρες επιχειρήσεις, να προσελκύει νέες θέσεις εργασίας και να κρατεί ταλαντούχους επιχειρηματίες".
Νόμος της Βόρειας Καρολίνας εμποδίζει την πολιτική ένωση μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά η πολιτεία προσθέτει την απαγόρευση στο Σύνταγμά της, τακτική που ακολουθούν οι νοτιοανατολικές πολιτείες της χώρας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ένα "prop8" που αργά ή γρήγορα θα κριθεί αντισυνταγματικό.