19.5.12

ΜΕΡΙΛΑΝΤ, ΗΠΑ. "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ, "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ!

Μέριλαντ: Ναι στο διαζύγιο ομοφυλόφιλων, όχι στο γάμο!
newsbomb.gr, 19-5-2012
Το ανώτατο δικαστήριο του Μέρυλαντ έκρινε την Παρασκευή ότι ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν στην πολιτεία.
Το παράδοξο είναι ότι μέχρι στιγμής στο Μέριλαντ δεν επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φίλου.
Το Εφετείο έκρινε με ψήφους 7-0 ότι τα ζευγάρια που έχουν ένα έγκυρο γάμο από άλλο κράτος μπορεί να χωρίσουν στο Μέριλαντ.
Η υπόθεση αφορά δύο γυναίκες που παντρεύτηκαν στην Καλιφόρνια και το 2010, δικαστής στην συγκεκριμένη πολιτεία τους είχε αρνηθεί το διαζύγιο.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αναγνώριση ενός γάμου θα πρέπει να αποφεύγεται μόνο αν ο γάμος είναι «απεχθής» με τη δημόσια τάξη.
Ωστόσο, οι αντίπαλοι του νόμου, προωθούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει τον νόμο. Οι αντίπαλοι θα πρέπει να συλλέξουν 56.000 υπογραφές μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Έξι κράτη μέλη και η Περιφέρεια της Κολούμπια, που συνορεύει με το Μέριλαντ, επιτρέπουν σήμερα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται. Τα κράτη αυτά είναι το Κονέκτικατ, η Αϊόβα, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χαμσάιρ, η Νέα Υόρκη και το Βερμόντ. Οι νομοθέτες στην πολιτεία της Ουάσινγκτον έχουν περάσει, επίσης, ένα νόμο που επιτρέπει ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: