16.5.12

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ NEWSWEEK

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ NEWSWEEK
«The first gay president»

naro.gr, 16-5-2012
Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο του γνωστού αμερικάνικου περιοδικού «Newsweek» το οποίο φέρει την φωτογραφία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με τη λεζάντα «Ο πρώτος γκέι πρόεδρος» (The first gay President). Μάλιστα όπως φαίνεται και από την φωτογραφία πάνω από το κεφάλι του Μπάρακ Ομπάμα υπάρχει και ένα φωτοστέφανο το οποίο έχει τα χρώματα της σημαίας -που έχουν ως σήμα κατατεθέν- οι ομοφυλόφιλοι παγκοσμίως.
Το κείμενο που συνοδεύει το βασικό άρθρο του περιοδικού δεν κάνει αναφορά στις σεξουαλικές προτιμήσεις του προέδρου, και δεν αφήνει αιχμές ότι ο κ Ομπάμα είναι ομοφυλόφιλος, αλλά εστιάζει στο γεγονός ότι ο κ Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος της Αμερικής που τάσσεται υπέρ του γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Ο κ Ομπάμα σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC είχε δηλώσει ότι «Πιστεύω πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν» διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι πολιτείες.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Είναι απίστευτο τι κάνουν ορισμένοι για να πουλήσουν μερικές φυλλάδες παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση ο γκέι δημοσιογράφος, πάλαι ποτέ προπαγανδιστής του πολέμου στο Ιράκ και υπεύθυνος του Newsweek Andrew Sullivan.

Ένα εξώφυλλο με έναν αναίτια προβοκατόρικο τίτλο που θα χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί του από τώρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου. Και αυτό σε μία χώρα που ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ήδη πιστεύει ότι ο πρόεδρος είναι μουσουλμάνος, ότι δεν έχει γεννηθεί σε αμερικάνικο έδαφος κτλ.

Αυτό είναι το ευχαριστώ σε έναν ετεροφυλόφιλο πολιτικό που ρισκάρει την καριέρα του παίρνοντας θέση στο ζήτημα...