30.5.12

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ

Queen.gr: Ποια είναι η θέση σας για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων και για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια;
Θάνος Τζήμερος: - Είμαι κατά του γάμου και μεταξύ ετερόφυλων! (γέλια). Σοβαρά τώρα, όλα τα ζευγάρια, ανεξάρτητα από τον ερωτικό τους προσανατολισμό θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και να απολαμβάνουν τα αντίστοιχα αστικά δικαιώματα. Ωστόσο, θα πρέπει να αναμορφωθεί το νομικό πλαίσιο, για να μην γίνεται κατάχρησή τους. Όσον αφορά στην υιοθεσία, το ιδανικό θα ήταν ένα παιδί να μεγαλώνει με μητέρα και πατέρα. Όμως, προκειμένου να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα, προτιμώ τη θαλπωρή ενός σπιτιού – κι ας μην πρόκειται για μια τυπική οικογένεια. Άλλωστε, πότε στη ζωή καταφέρνεις το ιδανικό;

- Το καλοκαίρι παντρεύεστε;
- Καιρός να με αποκαταστήσω! Είναι και φτηνότερα – δεν χρειάζεσαι στεγασμένο χώρο! (γέλια) Ελπίζω βέβαια να μην φάμε όλο το καλοκαίρι με απανωτές εκλογές...
(queen.gr, 30-5-2012)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ωστόσο, θα πρέπει να αναμορφωθεί το νομικό πλαίσιο, για να μην γίνεται κατάχρησή τους."
!!!!

Προφανώς υποστηρίζει ένα soft σύμφωνο συμβίωσης και τίποτα παραπάνω!

erva_cidreira είπε...

Επίσης, ενώ δέχεται την υιοθεσία (εγκαταλειμμένων σε ιδρύματα από τους ετερόφυλους γονείς τους)παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ως μεταξύ δύο κακών "το μη χείρον βέλτιστον", κάτι που στην πράξη μεταφράζεται στο ότι τα ζευγάρια αυτά θα έχουν ελάχιστες πιθανότητες αφού θα βρίσκονται στον πάτο της λίστας των υποψήφιων αναδόχων, δεν λέει το παραμικρό για την απόκτηση παιδιών με ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Όσο για το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τις ομογονεϊκές οικογένειες...

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς erva! Διαχωρίζει σαφέστατα τα ομόφυλα ζευγάρια απο την "τυπική οικογένεια" και το "ιδανικό".

Σύγκρινε τώρα την απάντηση του Τσίπρα που στην αντίστοιχη ερώτηση δήλωσε: "Άρα δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών."

http://www.fagazine.gr/component/content/article/113.html

Σε κάθε περίπτωση το Athens Pride σε 10 ημέρες αποτελεί καλό τεστ για τις θέσεις των κομμάτων σε σχέση με τα ΛΟΑΔ δικαιώματα.

erva_cidreira είπε...

Τι ακριβώς σημαίνει "ποιότητα των ανθρώπων-γονιών";

Το πραγματικό τεστ για όλους είναι η Βουλή των Ελλήνων. Κι εκεί όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν καν μετεξεταστέοι.

Hitori Tana είπε...

Να τον χαίρονται οι "φιλελεύθεροι" gay που τον ψήφισαν ή θα τον ψηφίσουν. Προσωπικά θα πρέπει να είχα πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση ή να κουβαλώ τόνους κόμπλεξ από την παιδική μου ηλικία για να ψηφίσω ένα άτομο που μιλά τόσο απαξιωτικά για τις προσωπικές μου επιλογές, όπως το αν θα παντρευτώ και υπό ποίες προυποθέσεις μπορώ να αποκτήσω παιδί. Πόσω μάλλον όταν το συγκεκριμένο άτομο αυτοχαρακτηρίζεται φιλελεύθερος.

Πάντως, τελικά ακόμα και οι "φιλελεύθεροι" στην Ελλάδα χρυσαυγίζουν λίγο ή μου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Queen.gr: Ποια είναι η θέση σας για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων;
Θάνος Τζήμερος: - Είμαι κατά του γάμου και μεταξύ ετερόφυλων! (γέλια).
- Το καλοκαίρι παντρεύεστε;
- Καιρός να με αποκαταστήσω!(γέλια)

Λέμε πότε πότε και καμιά μ... για να γελάσουμε, βρε παιδί μου. Κακό είναι;