13.5.12

ΕΛΙΟ ΝΤΙ ΡΟΥΠΟ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ελιο ντι Ρούπο: «Πρέπει να δώσουμε χρόνο στους Έλληνες, όχι συμβουλές»
Δηλώσεις του Βέλγου πρωθυπουργού στη γερμανικη εφημερίδα Suddeutsche Zeitung

tovima.gr, 13/5/2012
Ο Βέλγος πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφύγουν να δώσουν συμβουλές στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Τα κόμματα πρέπει να σχηματίσουν μόνα τους κυβέρνηση. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή», δήλωσε ο ντι Ρούπο σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα.
«Πιστέψαμε ότι η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο για να βγει από την κρίση με τη βοήθειά μας και με μια μεταβατική κυβέρνηση και τώρα οι πολίτες τιμώρησαν όλα αυτά με την ψήφο τους», συνέχισε ο Βέλγος πρωθυπουργός. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ολόκληρη την ευρωζώνη», υπογράμμισε.
Ο ντι Ρούπο επεσήμανε παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους Έλληνες πολιτικούς για να σχηματίσουν κυβέρνηση. «Δείτε τη Γερμανία, δύο κόμματα διαπραγματεύτηκαν το σχηματισμό κυβέρνησης. Στο Βέλγιο ήταν έξι. Και στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον τρία κόμματα, χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: