22.5.12

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROVISION

Διπλωματικός πόλεμος πίσω από την Eurovision
newsbomb.gr, 22-5-2012
Με την ανάκληση του πρεσβευτή του κλιμακώνει το Ιράν την αντίδρασή του στη διένεξη με το Αζερμπαϊτζάν, καθώς το Μπακού ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Eurovision.
«Ο πρεσβευτής Μοχάμεντ Μπαγέρ Μπαχραμί επέστρεψε στην Τεχεράνη στις 21 Μαΐου, εξαιτίας θρησκευτικών προσβολών που δέχτηκε στο Αζερμπαϊτζάν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ιρανικής κυβέρνησης.
Είχε προηγηθεί μια διαδήλωση μπροστά από την ιρανική πρεσβεία στο Μπακού, κατά την οποία κάποιοι διαδηλωτές κρατούσαν σατυρικές φωτογραφίες του ηγέτη της ιρανικής επανάστασης, Αγιατολάχ Χομεϊνί.
«Το Ιράν χρησιμοποιεί τη Eurovision για να ασκήσει πίεση στο Αζερμπαϊτζάν. Κάνει λάθος
και βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη της περιοχής», αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος του Αζερμπαϊτζάν.
Επιπλέον το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Τεχεράνη ότι διαδίδει ψευδείς φήμες για τη διεξαγωγή γκέι παρέλασης στο Μπακού, την εβδομάδα του διαγωνισμού τραγουδιού.
Σε άλλο επεισόδιο της διαμάχης των δύο χωρών, τα αζέρικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι 11 άτομα συνελήφθησαν με κατηγορίες ότι σχεδίαζαν ενέργειες κατά της Eurovision.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή αυτών των ατόμων βρέθηκαν CD με αντι- Eurovision περιεχόμενο και ισλαμιστικό υλικό, το οποίο μάλιστα είχε διανεμηθεί σε δύο πόλεις του Αζερμπαϊτζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: