2.5.12

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Πολλοί έχουν συνδυάσει τον χριστιανισμό με την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό με το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που καλλιεργεί την αδικία και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμείς αντίθετα, ως Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών, πιστεύουμε πως πρωταρχικό χρέος των χριστιανών είναι, ο αγώνας για την απελευθέρωση του ανθρώπου και της κοινωνίας από την εκμετάλλευση, την αδικία και κάθε είδους κοινωνική ή πνευματική καταπίεση.
Επειδή ακριβώς, πιστεύουμε στο Χριστό και στη διδασκαλία του, είμαστε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατά του εθνικισμού και του φασισμού, κατά της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου.
Επίσης συμφωνούμε με τις προτάσεις του ΚΚΕ για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, τον νομικό χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με παράλληλη προστασία των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των κληρικών, την θρησκευτική ελευθερία και ισότιμη μεταχείριση των θρησκευτικών κοινοτήτων, την απόρριψη της άκριτης υποστήριξης «κινημάτων» που θίγουν ηθικά ζητήματα τα οποία εκτός των άλλων, δεν καλύπτουν ουσιαστικές λαϊκές ανάγκες (γάμος ομοφυλοφίλων, υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ), την κάθετη αντίθεση στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για μια Ελλάδα πραγματικά εθνικά ανεξάρτητη, αλλά όχι απομονωμένη, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Ως χριστιανοί, είμαστε ενάντια στον βάρβαρο και αντιλαϊκό Καπιταλισμό που υπηρετεί την πλουτοκρατία. Θεωρούμε πως είναι αδύνατον να βελτιωθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, μέσα από δήθεν “φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις” ή προτάσεις “προοδευτικής διαχείρισης” του καπιταλιστικού συστήματος, και μάλιστα μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και της οικονομίας της αγοράς, όπως διατυμπανίζουν σχήματα που δηλώνουν “αντιμνημονιακά”, εξαπατώντας τον λαό.
Η υποστήριξη των δικαιωμάτων και αναγκών των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων για αξιοπρεπείς μισθούς-συντάξεις, και 100% Δωρεάν Δημόσια Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικές παροχές, η κατάργηση όλων των χαρατσιών και των μνημονίων, συμβαδίζουν με τις χριστιανικές πεποιθήσεις της αλληλεγγύης και της ισότητας. Ενώ αντιθέτως η πολιτική που εφαρμόζεται από το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, είναι σαφώς ενάντια στην χριστιανική πίστη, καθώς στην ουσία συσσωρεύει ακόμα περισσότερο πλούτο στο κεφάλαιο, και διευρύνει την φτώχεια και την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων.
Η πρόταση του ΚΚΕ, για έξοδο από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
Για όλα τα παραπάνω, θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στο ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις κάλπες, μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον λαό και τους αυριανούς αγώνες ενάντια στην θύελλα που ετοιμάζει το αστικό πολιτικό σύστημα.

Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών
http://prwtovoulia.wordpress.com/2012/04/29/ekloges/

4 σχόλια:

aizen999 είπε...

πρωτοβουλια αριστερων χριστιανων ε?
και φυσικα εχουν προβλημα με τους γκει..
βαση του λευιτικου?
ας τους πει καποιος οτι στο λευιτικον αναφερεται οτι το γουρουνι ειναι ακαθαρτο,και τα θαλασσινα αν θυμαμαι καλα...περαν του γεγονοτος οτι ο αβρααμ ειχε αρκετες γυναικες κι εκανε παιδι με τη δουλα(!) του αν δε με απατα η μνημη μου! Τωρα,το αν αναφερει το θεμα της ομοφυλοφυλιας και με ποιο τροπο(πχ ανδρικης πορνειας) ειναι αλλο θεμα.
Αν εχουν προβλημα με τους γκει,ας μη κρυβονται πισω απο τη θρησκεια που ειναι ενα συννοθυλευμα κειμενων με συχνα αντικρουομενα εδαφια...
βεβαια,τωρα που η επιστημη ειναι σε μεγαλο βαθμο με το μερος μας,που αλλου θα αποτανθουν οι ομοφοβικοι μαλακες?

Ανώνυμος είπε...

Τι σταλινοχριστιανικό υβρίδιο είναι τούτου;;;;

Πρωτοβουλία Αριστερών Ομοφυλόφιλων Χριστιανών είπε...

Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Όλες και όλοι εμείς, οι αριστερές χριστιανές λεσβίες και οι αριστεροί χριστιανοί ομοφυλόφιλοι καλούμε τον κόσμο της εργασίας σε συμπαράταξη με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την κυβέρνηση της Αριστεράς! Μια κυβέρνηση που θα ψηφίσει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και θα στηρίζει έμπρακτα τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, κόντρα στην ομοφοβία της εκκλησίας, της ακροδεξιάς και μερικών αυτοαποκαλούμενων "αριστερών".

Η πρωτοβουλία μας τάσσεται υπέρ της κοινής δράσης όλης της αριστεράς για την ανατροπή αυτού του συστήματος. Όμως πέρα και πάνω απ' όλα απορρίπτουμε την άκριτη υποστήριξη "κινημάτων" όπως ο Σταλινισμός, που θίγουν ουσιαστικά ζητήματα, όπως οι δημοκρατικές ελευθερίες και καπελώνουν το εργατικό κίνημα σα μεξικάνικο καπέλο.

Ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν,
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


ΥΓ. Χωρίς πλάκα, υπάρχουν πάρα πολλοί ομοφυλόφιλοι που δηλώνουν και χριστιανοί. Σίγουρα μερικοί από αυτούς θα ψηφίσουν και αριστερά σε αυτές τις εκλογές.
Οπότε, δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να δούμε και την εμφάνιση μιας τέτοιας αριστερο-χριστιανομοφυλόφιλης πρωτοβουλίας!

Ανώνυμος είπε...

Α'Ι' ΚΑΛΑ... κατά, κατά, κατά... αλλά ΥΠΕΡ της ομοφοβίας. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" 'Η "ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ"... Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ). "ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ"