9.6.08

ATHENS PRIDE 2008 2

Image Hosted by ImageShack.us
.
Το Gay Pride 2008 της Αθήνας είναι παρελθόν. Ο κόσμος ήταν αρκετός και το κλίμα για πρώτη φορά τόσο ευχάριστο. Το "κάθε χρόνο και καλύτερα" είναι μάλλον αληθινό και φέτος με την συγκυρία των πολιτικών γάμων να λειτουργεί ευεργετικά, ο κόσμος ήταν ευδιάθετος, αισιόδοξος και χαμογελαστός. Του χρόνου θα είμαστε περισσότεροι και περισσότερες.

Mattachine Society

κατά τις 6 πετύχαμε την παρέλαση που ανέβαινε την Σταδίου. Ήμασταν στο πλάι, στο πεζοδρόμιο, αλλά όλο χαιρετούσαμε γνωστούς και φίλους και τελικά είπαμε να κάνουμε το βήμα να μπούμε και εμείς! Δεν το μετάνιωσα. Μη σου πω ότι αισθάνθηκα και κάποιου είδους ανακουφιστική απελευθέρωση! Κουλό μεν, αληθές δε. Εκτός και αν αυθυποβλήθην το συναίσθημα, πράγμα όμως που δεν το κάνει λιγότερο ειλικρινές! Λολ
[να σου πω κάτι; αν στην εποχή μας δεν χρειάζονταν να γίνονται γεγονότα σαν το gay parade και να διεκδικούμε τα αυτονόητα, ίσως, ίσως, ίσως, ο Σεργιανόπουλος, αλλά και τόσοι άλλοι να είχαν άλλη κατάληξη και να μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Να, το είπα. ελπίζω να μην έγινα Πρέκας]
Ακολουθήσαμε την παρέλαση για λίγο, μέχρι την Αμερικής. Μετά επιστρέψαμε στον Απόλλωνα, για να βγάλουμε τα εισιτήρια μας για το Σεξάκοι στην Πόλη. Και επειδή είχαμε ακόμα κανένα 45λεπτό μέχρι να αρχίσει το έργο, πήγαμε ξανά στην Κλαυθμώνος, όπου είδαμε ακόμα περισσότερους γνωστούς, και κάναμε γάτες πάνω (κατς άπ) και γενικά μου αρέσει να συναντιέμαι με γνωστούς και φίλους και να είμαστε χαρούμενοι που ξανασυναντηθήκαμε μετά από τόσο καιρό και να λέμε «μλκ γιατί δεν έχω κάνει σεξάκοι μαζί σου είσαι τόσο κούκλος, όλο ομορφαίνεις» και «μην τα λες αυτά γιατί τον παρατάω τώρα τον γκόμενο να έρχομαι να σου κάνω πουκάμισα να μείνουμε μαζί» σούπερ λολ.

provato.gr

Όπως έμαθα, Βέλγος blogger που είχε έρθει για το Pride, ο οποίος πηγαίνει σε πολλά ευρωπαϊκά αντίστοιχα events, σχολίασε πως ήμασταν το πιο "κανονικό" (τζιζ κακά, κακιά λέξη) κοινό σε πορεία pride. Και όντως. Αν εξαιρέσει κανείς το άρμα όπου τρεις γελαστές κύριοι καλυμένοι με γκλίτερ έδιναν το ρυθμό και φυσικά τράβηξαν πάνω τους φλας και κάμερες, ο υπόλοιπος κόσμος ακολούθησε το straight looking δρόμο. Τώρα δε ξέρω τι φωτό θα προωθήσουν στο τύπο, εγώ πάντως δεν είδα όσες τρανς-παρδαλές θα ήθελα. Α, και το βράδυ αργότερα είδα έναν και μοναδικό κύριο με leather του οποίου κιόλας μάλλον δε του πήγαινε το συγκεκριμένο look.
Με το πέρας της πορείας καθίσαμε για καφέ για αρκετές ωρίτσες, και κατά τις 10 σηκωθήκαμε να παρακολουθήσουμε το show. Είχε αρκετό κόσμο μπροστά στη σκηνή, καλά ήταν, εντάξει το πάρτυ του αιώνα δε το λες, εγώ όμως μια χαρά πέρασα και, ναι, σε στιγμές αδυναμίας παρασύρθηκα και έκανα κι εγώ μερικά αισθησιακά χορευτικά βήματα επευφημούμενος από όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία με συνεχάρησαν για το μοναδικό χορευτικό μου στυλ ενώ πολλοί δήλωσαν "Δε θα το πίστευα ποτέ πως είναι ερασιτέχνης!"
.
Greek Closet Stories

Ναι πήγα στο πράιντ και ναι ήταν πάλι έντονη πορεία, γιατί δεν ήταν πορεία που κατέβαινα με το τεκμήριο του στρέιτ, κατέβαινα με το τεκμήριο του πούστη και γι’αυτό κατέβηκα, γιατί ακόμα είναι τόσο δύσκολο να κατέβω σαν πούστης, να αντικρίσω την κάμερα, τις σκατόγριες, τους έκπληκτους συμπολίτες μου, τους έκπληκτους συμφοιτητές μου, κατέβηκα κι ας μου την έσπαγαν οι γκλαμουράτοι γκέι, γιατί δεν είμαι χαρούμενος όπως φαίνονται αυτοί, κατέβηκα κι ας μου την έσπαγε η εμπορευματοποίηση γιατί μου τη σπάνε τα γκέι μπαρ κι ο κόσμος τους, κατέβηκα κι ας μου την σπάνε οι γκέι ακτιβιστές και ειδικά οι νιόπαντροι, κατέβηκα γιατί δεν μπορούσα να κάνω πως δεν τρέχει τίποτα, δεν μπορούσα να το παίξω ιδεαλιστής μπροστά στη γενικευμένη βία . Και ήταν ωραία και στιγμές ένιωθα αλληλέγγυος προς όλες και όλους αυτούς γύρω μου, γιατί είμασταν εμείς εναντίον όλων, γιατί φαινόμασταν όλοι προκλητικοί στα μάτια των ηλίθων περαστικών (...)Για πολλά απογοητεύτηκα για πολλά χάρηκα, μετά από την πορεία ήπια 3 μπύρες, μίλησα και γέλασα για τα τυπικά, όταν έπεσα να κοιμηθώ σκεφτόμουνα τα συνθήματα των κοριτσιών της ΛΟΑ και χαμογελούσα, από σήμερα ξεκίνησε άλλη μια μέρα ρουτίνας αλλά με λίγη περισσότερη ελπίδα …

faggot antinational

επιγραμματικά:
ήμασταν και φέτος εκεί!
και ναι! είμασταν περισσότεροι!
και ναι! μέσα σ' ένα χρόνο άλλαξε κάτι!
οι πρώτοι γκέι γάμοι στην Ελλάδα είναι γεγονός!
και η συμβολική στάση της πορείας μπροστά στο δημαρχείο και τα λόγια των νιόπαντρων ήταν συγκινητικά πολύ!
όπως συγκινητικά ήταν και όλα τα ζευγάρια στην πορεία, είτε κρατούσαν δειλά χεράκια είτε αγκαλιάζονταν και φιλιόντουσαν!
και του χρόνου εκεί λοιπόν!
όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά
για την ισότητα στον έρωτα
για την ισότητα παντού

Κουσούρι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
les_boi είπε...

γιατί δημοσιεύτηκε αυτό το σχόλιο; ο τύπος προπαγανδίζει σε όλα τα γκέι μπλογκ το φασιστομπλόγκ του