10.9.14

ΚΙΝΑ. ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ...


Ένας γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων στο Πεκίνο έγινε η αφορμή να προκληθούν αντικρουόμενα σχόλια στην Κίνα... Ο γενικός πρόξενος της Βρετανίας στη Σαγκάη, Brian Davidson, παντρεύτηκε το περασμένο Σάββατο τον Αμερικανό σύντροφό του, Scott Chang, στο κτήριο της βρετανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.
Ο Βρετανός πρέσβης στην Κίνα, Sebastian Wood, δημοσίευσε φωτογραφία του γάμου των δύο αντρών στο Sina Weibo, (ισοδύναμο του Twitter), στη Κίνα και έγραψε στο λογαριασμό του ότι είναι ευτυχισμένος και υπερήφανος που φιλοξένησε στην κατοικία του την τελετή.
Οι δύο άντρες έκαναν χρήση των νέων κανόνων της Βρετανίας σύμφωνα με τους οποίους επιτρέπεται σε ομοφυλόφιλους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου να τελούν το γάμο τους σε βρετανικά προξενεία σε 24 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ο γάμος των δύο αντρών προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα στην Κίνα, όπου οι γκέι σχέσεις δεν είναι παράνομες, αλλά τα ζευγάρια του ιδίου φύλου αντιμετωπίζουν στίγμα και οι οργανώσεις των ομοφυλόφιλων δεν αναγνωρίζονται επίσημα.
Υπήρξαν χρήστες στα κοινωνικά μέσα που ευχήθηκαν για τον γάμο, αλλά κάποιοι Κινέζοι επέκριναν την ενέργεια των δύο αντρών αναφέροντας ότι δεν σέβονται τον κινεζικό πολιτισμό, ενώ άλλοι χαρακτήρισαν τη Βρετανία «άρρωστη χώρα». (
9/9/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: