26.9.14

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΠΡΟΣ ΝΕΟΝΥΜΦΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Bρετανικό ΥΠΕΞ προς ομοφυλόφιλους: Επιλέγετε προσεκτικά τους προορισμούς του εξωτερικού για γαμήλιο ταξίδι
tornosnews.gr, 25.09.2014
Οδηγία στα ζευγάρια ομοφυλοφίλων που ταξιδεύουν σε χώρες του εξωτερικού, να επιλέγουν τον προορισμό τους προσεκτικά, εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δημοσίευση έρευνας, σύμφωνα με την οποία λιγότεροι από τους μισούς (46%) ομοφυλόφιλους βρετανούς (λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ - LGB&T) που σχεδιάζουν ταξίδι του μέλιτος στο εξωτερικό διερευνούν αν ο προορισμός τους είναι φιλικός ή όχι σε αυτή την ομάδα ταξιδιωτών. 
Η έρευνα, την οποία επικαλείται η βρετανική Πρεσβεία, διεξάγεται μόλις έξι μήνες μετά την έναρξη των γάμων για ζευγάρια ίδιου φίλου στη Βρετανία και την Ουαλία, και έδειξε ότι ένα στα 5 άτομα που ανήκουν στους LGB&T και σχεδιάζουν γαμήλιο ταξίδι δεν διερεύνησαν καθόλου τον προορισμό της επιλογής τους πριν προβούν σε κράτηση.
Μάλιστα, όπως απέδειξε η έρευνα, σχεδόν το ένα τρίτο του δείγματος (30%) είπε ότι η εμπειρία που είχε από το γαμήλιο ταξίδι επηρεάστηκε αρνητικά από τη στάση που είχαν οι κάτοικοι του προορισμού όπου ταξίδεψαν στους γκέι. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, αυτός είναι ο λόγος που η έρευνα πριν την επιλογή του προορισμού κρίνεται αναγκαία. 
Η έρευνα έδειξε ακόμη τα εξής…
-περισσότεροι από τους μισούς (52%) δεν αισθάνονταν σίγουροι στην επιλογή προορισμού στο εξωτερικό, φιλικού στην κοινότητα LGB&T,
-οι πηγές πληροφόρησης που χρησιμοποίησαν στις αναζητήσεις των προορισμών περιλάμβαναν μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς που απευθύνονται σε κοινό LGB&T (46%) και, σε δεύτερη φάση, την οικογένεια και τον φιλικό περίγυρο (30%).
-τα άτομα του δείγματος που ανήκαν στο ηλικιακό γκρουπ 18-24, έτειναν να διερευνούν σε μεγαλύτερο βαθμό τις στάσεις που υιοθετούν οι κάτοικοι του εκάστοτε προορισμού απέναντι στην κοινότητα LGB&T, ενώ, αντίθετα, όσοι ήταν 55 και άνω, έτειναν να μην το κάνουν.
«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών να δώσει στη δημοσιότητα ταξιδιωτική οδηγία για την κοινότητα LGBT», δήλωσε το μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής της ILGA, Martin Iversen Christensen. Όπως είπε, «η ILGA παρακολουθεί στενά τη νομοθεσία που αφορά τα άτομα της κοινότητας LGBTI και η ιστοσελίδα μας μπορεί να δώσει ενδείξεις αν, για παράδειγμα, ο γάμος μεταξύ ατόμων ίδιου φύλου αναγνωρίζεται ή αν, αντιθέτως, το να είναι κανείς γκέι ή λεσβία θεωρείται έγκλημα».
Στις αρχές του έτους, η ιστοσελίδα TheGayWeddingGuide.co.uk δημιούργησε έναν χάρτη με προτάσεις για γαμήλια ταξίδια στο εξωτερικό, ιδανικά για άτομα της κοινότητας LGB&T. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: