9.9.14

ΑΙΓΥΠΤΟΣ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ


Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα από την είδηση της σύλληψης επτά ανδρών από την Αίγυπτο, λόγω συμμετοχής τους σε έναν γκέι γάμο!
Μπορεί ο γάμος να έγινε τον περασμένο Απρίλιο όμως το βίντεο της τελετής «ανέβηκε» στα social media τον Αύγουστο και για αυτό οι συλλήψεις έγιναν το Σάββατο. Οι καλεσμένοι συνολικά ήταν 16 άντρες, ενώ η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να εντοπίσει τους εννέα από αυτούς.
Αυτό που προκαλεί ερωτήματα, είναι ότι από τους εννέα οι αρχές συνέλαβαν τους επτά, οι οποίοι κατηγορούνται για «υποκίνηση σε ακολασία» και «προσβολή της δημόσιας ηθικής». Βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό αν ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και το ζευγάρι το οποίο ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου, ενώ πρόκειται για τον πρώτο γκέι γάμο που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο.
Οι ίδιοι θα υποβληθούν και σε ιατρικές εξετάσεις, μια τακτική που ακολουθείται γενικά στη χώρα ώστε να αποδειχθεί αν όντως πρόκειται για ομοφυλόφιλους. Σημειώνεται ότι στην Αίγυπτο η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται ρητά, όμως τιμωρείται σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι παραβιάζει την δημόσια ηθική. (star.gr, 8/9/2014)

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

ξυπόλητοι στα αγκάθια...
Ξενικός