12.9.14

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ


Όλα για την Τζούλια
Αφροδίτη Γραμμέλη (tovima.gr, 12/9/2014)
«Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει κάτι περίεργο με το να είσαι ομοφυλόφιλος». Με αυτή τη φράση την οποία έγραψε στην αυτοβιογραφία της «The Lives and Times of Martina Navratilova» η Τσέχα Μαρτίνα Σουμπέρτοβα και στη συνέχεια Ναβρατίλοβα απέδειξε πως οι στόχοι της ήταν πάντοτε ξεκάθαροι και δεν θα άφηνε κάτι στην τύχη. Είτε αυτό ήταν το τένις, με το οποίο άρχισε να ασχολείται από τεσσάρων χρόνων και για χάρη του οποίου στην ηλικία των 16 εγκατέλειψε τη χώρα και την οικογένειά της και αυτομόλησε στις ΗΠΑ, είτε ο έρωτας της ζωής της, εν προκειμένω η 42χρονη Τζούλια Λεμίγκοβα.
Στην τελευταία πριν από μερικές ημέρες η 59χρονη τενίστρια δεν δίστασε να κάνει πρόταση γάμου δημοσίως και συγκεκριμένα στις εξέδρες του Arthur Ashe Stadium την ώρα που διεξαγόταν ο ημιτελικός του US Open. Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια γονάτισε μπροστά στην επί επτά χρόνια αγαπημένη της και προσφέροντάς της ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι της ζήτησε να την παντρευτεί.
Η εντυπωσιακή Ρωσίδα, πρώην Μις ΕΣΣΔ, δέχθηκε συγκινημένη και το ζευγάρι το γιόρτασε ανοίγοντας σαμπάνιες. Λίγο αργότερα η Ναβρατίλοβα θα περιγράψει στις κάμερες το πώς αισθάνθηκε:
«Είχα πολύ άγχος, ήταν μια περίεργη εμπειρία. Εχω δει προτάσεις γάμου κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων στο σινεμά και στην πραγματική ζωή, αλλά τώρα συνέβαινε σ' εμένα. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να ζητήσω από την Τζούλια να με παντρευτεί. Πίστευα ότι αυτό ήταν το κατάλληλο μέρος και η κατάλληλη στιγμή για να κάνω την ερώτηση και ευτυχώς η απάντηση ήταν "Ναι"».
Το συμβάν καταγραφόταν από τηλεοπτική κάμερα και όλα όσα διαδραματίστηκαν μεταδόθηκαν από γιγαντοοθόνη στο κοινό που βρισκόταν στο γήπεδο! Ενα ακόμη αμερικανικό σόου στέφθηκε με επιτυχία. Μια θρυλική αθλήτρια, κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, η οποία νίκησε ακόμη και τον καρκίνο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη δύναμη της δημοσιότητας, στην κυριαρχία του Μέσου. Διάλεξε τον κατάλληλο χώρο, ένα γήπεδο, την κατάλληλη στιγμή, με δημοσιογράφους και χιλιάδες θεατές να παρακολουθούν, και έστησε το κατάλληλο σόου: τον γάμο της. Match ball, Μαρτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: