30.6.12

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΓΚΕΪ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ;

Να δοθεί η άδεια σε γκέι ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά;
egnomi.gr, 8-2011
Πρόσφατα ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας δήλωσε ότι το κράτος πρέπει να επιτρέπει σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Το ζήτημα αυτό είχε προκαλέσει παλιότερα θύελλα αντιδράσεων.
Ποια είναι η γνώμη των Χαλκιδέων όμως; Συμφωνούν ή διαφωνούν με την άποψη του Πασχάλη; Από τις απαντήσεις που έδωσαν, στο ρεπορτάζ που κάναμε, προκύπτει ότι οι απόψεις είναι διχασμένες. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.
Η Ελευθερία Τρέντη και η Ειρήνη Μαλάϊ συμφωνούν ότι: " Ναι, πρέπει να επιτρέπεται σε ομοφυλόφιλους να υιοθετήσουν παιδιά. Από τη στιγμή που ένα γκέι ζευγάρι θα πάρει την απόφαση να αποκτήσει παιδί, σημαίνει ότι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ψυχολογικά να δώσει στο παιδί όλα όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει."
Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Μαρία Πρίτσκα, υπάλληλος καθαριότητας στο Δήμο Χαλκιδέων, η οποία τόνισε: "Δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές, άλλωστε έχουμε δει παραδείγματα παιδιών που μεγαλώνουν δύσκολα σε οικογένειες ετερόφυλλων. Οι ομοφυλόφιλοι δύσκολα χωρίζουν και αναπτύσσουν πιο ισχυρούς δεσμούς, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην αντροφή του παιδιού."
Ο Στράτος Σουτόγλου, από την πλευρά του, διαφωνεί και εξηγεί γιατί: " Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να τα ... παρατραβάμε. Η ανατροφή ενός παιδιού είναι μεγάλη ευθύνη και μόνο οι παραδοσιακές οικογένειες μπορούνη να την αναλάβουν."
Να μην επιτραπεί σε γκέι ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδιά μας είπε και ο Βασίλης Λουκόπουλος, ο οποίος σχολίασε: " Τα παιδιά έχουν ανάγκη την μητέρα και τον πατέρα, δεν μπορούν να έχουν δύο μητέρες, ούτε δύο πατεράδες. Δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στη φύση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: