9.6.12

ATHENS PRIDE 2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-D

Ανώνυμος είπε...

Με κεντρικό σύνθημα «αγάπα με, είναι δωρεάν» πραγματοποιήθηκε προχθές στο κέντρο της Αθήνας η παρέλαση των ομοφυλοφίλων (Athens Pride 2012), στο πλαίσιο του ετήσιου αποκαλούμενου «φεστιβάλ υπερηφάνειας».

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι και υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γκέι έδωσαν το «παρών» κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και σημαίες στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχαν στηθεί τα «περίπτερα» των οργανώσεων. Αμέσως μετά τις ομιλίες των διοργανωτών του φεστιβάλ και λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα άνδρες και γυναίκες ομοφυλόφιλοι επιστράτευσαν τα άρματά τους και φόρεσαν περούκες και έντονα αξεσουάρ για την καθιερωμένη παρέλαση, διάρκειας περίπου δύο ωρών.

Σημειώνεται μάλιστα ότι εξίσου... δυναμική με την παρουσία των ομοφυλοφίλων ήταν και αυτή της Ελένης Λουκά, η οποία «κατέβηκε» στην Κλαυθμώνος κρατώντας μια εικόνα του Χριστού. «Θα σας κάψει ο Θεός. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν τελειώσει» φώναζε στις παρέες ομοφυλοφίλων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής που καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ακουγόταν από τα μεγάλα ηχεία στην πλατεία. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλέον ευτράπελα, ενώ ξεκίνησε παρουσία της MÄNNER-MINNE, της γκέι χορωδίας του Βερολίνου.

Μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης πορείας προς την πλατεία Συντάγματος και το πέρασμα των αρμάτων των ομοφυλοφίλων μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο, το επίκεντρο της εκδήλωσης έγινε και πάλι η πλατεία Κλαυθμώνος. Εκεί πραγματοποιήθηκαν συναυλία και πάρτι μέχρι αργά το βράδυ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του «φεστιβάλ υπερηφάνειας» ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν οι Εβελίνα Παπούλια με τους Zand the Band, Ραλλία Χρηστίδου, Κέλλυ Καλτσή, Leon, Ματούλα Ζαμάνη με τους Angry Birds, My wet Calvin, Ilia Darlin και Tareq.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride 2012 το νέο σλόγκαν «αγάπα με, είναι δωρεάν» (πέρυσι το σύνθημα των ομοφυλόφιλων ήταν «φίλα με παντού») εναντιώνεται στην κατήφεια, στην απαισιοδοξία και στο οικονομικό αδιέξοδο των ημερών.

Εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 11/2012