5.6.12

ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΡΑΒΙΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ

Γάμοι ομοφυλόφιλων Εβραίων με την άδεια των Ραβίνων
mikres-ekdoseis.gr, 4-5-2012
Η ιουδαϊκή επιτροπή για το νόμο και τα εβραϊκά πρότυπα ενέκρινε επίσημα δύο γαμήλιες τελετές ομοφυλόφιλων στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι θα αποτελέσουν την αρχή για γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων Εβραίων.
Το συντηρητικό παράρτημα των Ιουδαίων Αμερικανών ενέκρινε επίσημα, με ψήφους 13 έναντι μηδενός τους γάμους μεταξύ ανδρών, έξι χρόνια μετά την άρση της απαγόρευσης για γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων Εβραίων και λεσβιών.
Την περασμένη Πέμπτη η Εβραϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση του Ραβίνου Elliot Dorf, προέδρου της επιτροπής.
«Αναγνωρίζουμε ότι οι πράξεις αυτές είναι διαφορετικές από εκείνες που είχαν συζητηθεί στο Ταλμούδ, σύμφωνα με τον νόμο του Μωυσή για το Ισραήλ, αλλά εμείς τις γιορτάζουμε με την ίδια αίσθηση αγιότητας και χαρά όπως είναι ο γάμος μεταξύ των ετεροφύλων».
Ο Συντηρητικός Ιουδαϊσμός είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εβραϊκό κίνημα της Βόρειας Αμερικής και παίζει μια μέση λύση μεταξύ των φιλελεύθερων και συντηρητικών παραρτημάτων.
Οι οπαδοί τους αποδέχονται τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ των ανδρών και μεταξύ των γυναικών, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται το αυστηρότερο ορθόδοξο εβραϊκό κίνημα.
Το Συντηρητικό Εβραϊκό κίνημα είχε εγκρίνει έναν νόμο που ήρε την απαγόρευση των γάμων μεταξύ των ομοφυλοφίλων από Δεκέμβριο 2006, αναφέρει το εβραϊκό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: