13.6.12

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός εναντίον των γάμων των ομοφυλόφιλων
Σ. Χατζημανώλης, (
omogeneia.ana-mpa.gr, 13 Ιουνίου 2012)
Με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, τάσσεται εναντίον της νομιμοποίησης των γάμων πολιτών του ιδίου φύλου.
Αφορμή για την τοποθέτηση του αυτή έδωσε η κίνηση μελών της αυστραλιανής ομοσπονδιακής βουλής να συγκεντρώσουν υπογραφές για την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων.
Μάλιστα η Αρχιεπισκοπή έχει δημιουργήσει και ειδική ιστοσελίδα με την οποία ενημερώνει τους πιστούς αλλά και τα μέσα ενημέρωσης για το θέμα αυτό "προκειμένου να ακουστεί και η φωνή της εκκλησίας".
"Δεν τρέφουμε εχθρικά συναισθήματα για τους συμπολίτες μας που νομίζουν ότι είναι διαφορετικοί" τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός και συμπληρώνει:
"Αν όμως τροποποιηθεί η παραδοσιακή μορφή του γάμου μεταξύ άνδρα και γυναίκας αυτό αντιτίθεται στην ιερότητα του γάμου και της οικογένειας όπως την διδαχθήκαμε από την χριστιανική μας πίστη και την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας" επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στυλιανός.
Προσθέτει δε πως η προτεινόμενη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων απειλεί τον ιερό θεσμό του γάμου και της οικογένειας αλλά και τα θεμέλια της κοινωνίας μας.
"Μπροστά σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο η εκκλησία δεν μπορεί να σιωπήσει" υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: