15.6.12

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΓΚΕΪ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αντιτίθεται στην διοργάνωση μιας γκέι παρέλασης στις 30 Ιουνίου στη Σόφια.
Η δήλωση της Ιεράς Συνόδου για την παρέλαση των ομοφυλοφίλων αναφέρει σχετικά:
« Η Ιερά Σύνοδος, ο κλήρος και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι σθεναρά αντίθετοι με την διεξαγωγή της εν λόγω ανήθικης συμπεριφοράς. Η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει αμετάκλητα την ομοφυλοφιλία ως αφύσικη λαγνεία, η οποία βλάπτει αναμφίβολα το άτομο, την οικογένεια και την κοινωνία. Φυλάττουμε την Αποστολική Πίστη, η οποία είναι η ίδια χθες, σήμερα και στους αιώνες των αιώνων αεί, επειδή ο Θεός είναι αμετάβλητος. Και ο ίδιος ο Θεός ομιλεί μέσω του Αποστόλου Παύλου που στην επιστολή του προς τους Ρωμαίους καταδικάζει την ομοφυλοφιλία τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών, η οποία είναι κατά της φύσης του ανθρώπου και κατά του θελήματος του Θεού.
« Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Του και η εικόνα του Θεού είναι η δημιουργία του θηλυκού και του αρσενικού, και ούτοι έσονται εις μίαν σάρκαν» (Γένεσις)
«Προτρέπουμε του γονείς, τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς να αποτρέψουν τα παιδιά και τους μαθητές να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν την εχθρική προς την κοινωνία επίδειξη, η οποία παραβιάζει τα δικαιώματα των Ορθόδοξων Χριστιανών στη Βουλγαρία και δημιουργεί συνθήκες για την εμφάνιση στοιχείων αποπλάνησης, εντάσεων και συγκρούσεων» δηλώνει η Ιερά Σύνοδος της βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
(echedoros-a.gr, 14-6-2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια: