21.6.12

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο PRIDE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή και Σάββατο το πρώτο Gay Pride.
Αντιδράσεις από τη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.
kathimerini.gr, 21-6-2012
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί από αύριο το βράδυ μέχρι μεθαύριο το βράδυ το πρώτο Gay Pride. Οι εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ θα ξεκινήσουν με ομιλία στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Εμπορίου, για τα προβλήματα των διεμφυλικών ατόμων, και θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση από τις 8.30 ως τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης και με συναυλία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.
Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης» και προσθέτει: «απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο 196 Ποινικού Κώδικα:
Κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.
Ο θρησκευτικός λειτουργός που κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά τις πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Οι εισαγγελείς τι κάνουν;;; ο-ε-ο;;;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν αντιδράσεις και σε επίπεδο κυβερνητικών βουλευτών.