Σοκολατένια κρέμα σε μπολ
Υλικά
500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
Υλικά
500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15'
Προετοιμασία 15'
Αναμονή 10΄
Διαδικασία
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο και το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να διαλυθούν τα στερεά υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και την επαναφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη, με γρήγορες κινήσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι, έως ότου δέσει η κρέμα και αρχίζει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κουβερτούρα λιώσει και όλη η κρέμα γίνει σοκολατένια. Για να κρυώσει πιο γρήγορα και να αποκτήσει βελούδινη, λεία και γυαλιστερή υφή, χωρίς να σχηματιστεί κρούστα, είναι προτιμότερο να μην τη βάλουμε αμέσως σε μπολάκια, αλλά να την αδειάσουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο θα τοποθετήσουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγάκια. Αυτό ονομάζεται μπεν μαρί πάγου. Εκεί την ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει. Επειτα τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ, τα οποία τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Συνταγή Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία Άλκης Καλούδης
Συνταγή Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία Άλκης Καλούδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου