20.4.08

Ο DUANE MICHALS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
PhotoBiennale Thessaloniki Greece/20ή Φωτογραφική
Συγκυρία 2008 Απρίλιος – Μάιος
Εγκαίνια εκθέσεων / Παράλληλες εκδηλώσεις
Παρουσία του δημιουργού Duane Michals, ο οποίος είναι και το τιμώμενο πρόσωπο της Photobiennale / 20ής Φωτογραφικής Συγκυρίας 2008, θα εγκαινιαστεί αύριο Σάββατο 19 Απριλίου στις 21:00 η έκθεση «Time is not now» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Την ίδια μέρα εγκαινιάζονται οι εκθέσεις «Coast» στην Kalfayan Gallery,
«What makes me happy?» στον πολυχώρο Donopoulos Fine Art στο Μύλο, «Tempora Purgatoria» και
«Τα ρωμαίικα σχολεία της Πόλης» στα Λουτρά Παράδεισος,
«Ο Χώρος του Χρόνου» και η
έκθεση βραβείου Pilsner στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι.
Επιπλέον, το Σάββατο 19 Απριλίου, στην Αποθήκη Γ’, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση «Κάποιες σκέψεις για τη Σύγχρονη Εφαρμογή του Ντοκουμέντου» με τη δρ. Mary Warner Marien στις 10:30, το masterclass του Duane Michals στις 13:00 και τη συναυλία DissonArt στις 20:30.

Time is not now
Duane Michals (USA)
Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής PhotoBiennale, ο Αμερικανός φωτογράφος Duane Michals αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα της τέχνης του 20ού αιώνα και έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες στην εξέλιξη της φωτογραφικής γλώσσας, ως εισηγητής της κινηματογραφικής φόρμας των σεκάνς αλλά και του κειμένου στη φωτογραφία. Η μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του που παρουσιάζεται εδώ αποτελεί μια εφ’ όλης της ύλης γνωριμία με την καλλιτεχνική του δημιουργία – ένα διαρκή στοχασμό πάνω στα θέματα της αγάπης, της επιθυμίας, της μνήμης, του θανάτου και της αθανασίας μέσα από μια σπάνια μίξη ευαισθησίας και δύναμης, σοβαρότητας και χιούμορ, κοινοτοπίας και έκπληξης – περιλαμβάνοντας μερικές από τις πιο διάσημες σειρές φωτογραφιών του. Από τις περιβόητες «Sequences» και το «The Return of the Prodigal Son» έως τις πιο πρόσφατες εργασίες του: το «The adventures of Constantine Cavafy», ένα φόρο τιμής στο σπουδαίο αλεξανδρινό ποιητή μέσα από μια μυθοπλαστική αναπαράσταση σκηνών της ζωής του, και το «Ukiyo-e:Pictures from the floating world», μια εξερεύνηση του κόσμου των φαινομένων μέσα από εικόνες που αντανακλούν το αισθητικό και φιλοσοφικό πνεύμα των γιαπωνέζικων haiku.
Επιμελήτρια: Enrica Vigano
Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 1ος όροφος, Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310-566.716
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 11:00-19:00, Σα, Κυ 11:00-21:00 / Από 14/04-20/04 > καθημερινά 11:00-22:00
Διάρκεια:14/04-08/06
Εγκαίνια: 19/04, 21:00
Συνδιοργάνωση: ΜΦΘ / ADMIRA Photography
Παραγωγή: ADMIRA Photography
Courtesy Pace/MacGill Gallery, New York

Δεν υπάρχουν σχόλια: